IMPARATOR BALIKLARIM


ALI OGUZ KOCÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 3
ALI OGUZ KOCÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 22:59
Arkadaslar gordugunuz gibi imparator cinsi baliklarim var. Akvaryumcu baliklari verirken mavi renkli olan baligida bu cinsin disisi diye verdi. Elimde 2 adet kahverenkli disi, 2 adet mavi renkli disi ve 2 adette erkek var. Erkeklerden biri dogal olarak sinmis durumda. Sorum mavi renkli olanda imparatormu ? Baliklarimin cinslerini onaylayabilirmisiniz.













EXAGONÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 137
EXAGONÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 23:11
Ali bey resimlerinizin boyutu çok küçük olduğu için uyanlış yorumlara sebebiyet verebilir o yüzden biraz daha yüksek çözünürlüklü resimler koyarsanız daha kesin teşhis yapılabilir ama gördüğüm kadarı ile mavi olannda erkek mavi imparatora benziyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALI OGUZ KOCÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 3
ALI OGUZ KOCÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 13:44


Ilk defa mesaj atmanin acemiligi iste. :)
Elimdeki saulisileri cikartip yerine hakkinda pek fazla fikrim olmayan imparator cinslerinden birini secip bakmaya karar verdim. Forumlardan biraz arastirarak bilgi sahibi olmaya calistigim imparatoru Bursa'da bir akvaryumcuda buldum. 1E 5D'lik bir koloni kurmaya karar vermistim. Fakat akvaryumcu 2 E 4D'lik bir koloni kurmamin daha iyi olacagini soyledigi icin asagida resimlerini verdigim sekilde bir koloni kurdum.
Baliklari alali yaklasik 3 hafta oldu. Gerek iyi bir akvaryumda bakilmalari gerekse iyi beslenmeleri nedeniyle ilk geldiklerine gore daha fazla buyuduler ve renkleri daha net ortaya cikti.
Sorunum Baliklarin cinsiyetleri ve cesitleri konusunda kafamda soru isaretleri olmasi. Bu nedenle kolonimi olusturan baliklarin resimlerini asagiya koyuyorum. Bana tur ve cinsiyetler konusunda yardimci olabilirseniz memnun olurum.

Bu akvaryumdaki en iri balik haline geldi. Bazen rengi oldukca koyu hal aliyor.


Bu balikta ayni tur, ama disi gibi gozukuyor.


Bu balik Ngara erkegi gibi. Eger mavi olan erkekse problemim var demektir. Cunku duydugum kadariyla 2 imparator ayni akvaryumda anlasamazmis. (Akvaryum boyutu : 130 x 40 x 50)


Asagidaki baliktan 2 tane var. Imparator disisi zannediyorum. Ama kirmizi imparatormu, sari imparatormu anlamak mumkun degil sanirim.


Bu balikta akvaryumdaki diger erkek kirmizi imparator. Akvaryumcunun 2 tane erkek olsun diye verdigi balik. Fakat su anda surekli saklaniyor. Diger baliklar tarafindan kovalaniyor. Yani iyice sinmis durumda. Zannediyorum. bu baligi ayirmam iyi olacak.


hasan_ali05Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 2147
hasan_ali05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2013 23:15
 Oğuz abi fotoğraflarda ben ngara göremedim büyük ihtimal 1. fotoğraftaki erkek mavi imparator olacak.2. fotoğraftaki balık emin olmamakla beraber ya yakop yada redrubin(kırmızı imparator) erkeği (kesin erkek).3. fotoğraftaki balıkta erkek mavi imparator gibi geldi eğer daha büyük fotoğraf atarsanız daha net yorumlar yapabiliriz.Cinsiyet konusunda da dişilerin dorsal ve üst yüzgeçlerinin bitimleri oval erkeklerinki keskin hatlı hatta uzantılı olur.


       Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir