İlk deneyim


serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 10:53
Özgür Bey merhaba.Tankın durumu merak konusu.Adaptasyon süreci nasıl geçiyor ? Herşey yolundadır umarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xclusiveÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,89923[/C] [C]2,3,89923[/C]
Kayıt: 11/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 624
xclusiveÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 11:10

Özgür bey güzel bir akvaryum olmuş

Umarım herşey yolunda gider . Bende parvula deneyeceğim deneyimlerimizi karşılıklı paylaşırız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darksiderÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6016,2[/B]
Kayıt: 01/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 163
darksiderÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 00:27
Tekrar selam arkadaşlar,

Teşekkür ederim yorumlarınız için.


Halil_06

Halil Bey,
Strafor hakkında çok fazla başlık açılmış, epeyce araştırdım. Daha önce kullanan arkadaşlar da bir sorun yaşamadıklarını söylemişler. O yüzden kullandım.


ubirkol

Ümit Bey,
Teşekkür ederim; sevinirim :)


Hellak

Kadir Bey,
Yorumlarınız için teşekkürler.


serkan_cetinkol

Serkan Bey,
Adaptasyon süreci fena gitmiyor sanırım. Tabi bazı sorunlarım var. Hazır sormuşken bende size derdimi anlatıp yardım isteyeyim. 

Kısaca süreçten bahsetmek gerekirse:
Bugün 15. gün. 1. haftadan sonra günlük Stability kullanımını bıraktım. Şuan yanlızca su değişimlerinden sonra kullanıyorum. 4 günde bir 75-80 litre kadar su değişimi yapıyorum. Prime ve Stability kullanıyorum. Ayrıca haftada bir kaç kez potasyum veriyorum. Gübreleme konusunda ne yapacağımı bilemiyorum açıkçası nasıl bir yol izlemeliyim yardıma ihtiyacım var bu konuda..

Geçen hafta solda duran büyük taşı akvaryumdan çıkarmaya karar verdim. Hiç müdahale etmek istemiyordum ama gerçekten büyüklüğü beni çok rahatsız etti. Eğer yapmazsam ileride hiç yapamayacağımı düşünerek erken davranmak istedim ve bir sürü yer açıldı, iyi de oldu galiba.
2x36 watt ışık açıktı ama tahmin ettiğim üzere Glosso' ların başı göğe erdi ışıksızlıktan :) ve sararmaya başladılar. Bende üzüldüm onların o haline ve ışığı biraz arttırdım. Şuan daha iyi durumdalar yeni yapraklar çıkmaya başladı. Parvula' lar ise ilk günden itibaren boyunlarını eğmiş bekliyorlardı sanki. Sonra sarardılar. Adaptasyon süreci mi bilmiyorum? Bir iki gündür mini mini yeni sürgünler görüyorum yanlardan çıkan. Hiç sorunsuz büyüyen bitkiler Hydrocotyle Verticillata, Hygrophila Corymbosa (bu bitkiyi çok sevdim. Çok çabuk büyüyor ve kırmızılaşıyor yaprakları. Ayrıca çok hızlı uzayan kökleriyle kütüklere sarılmaları çok hoşuma gitti. Dün budadım bunları bazılarını kesip başka yerlere diktim. Ama biraz abartmışım sanırım kuş gibi kaldılar :) ) ayrıca Elodea' lar tabiki çok hızlı büyüyor. Bir süre daha tutacağım onları.

Canımı sıkan durumlara gelince, en başta büyük taşı çıkardığımda dipten havalanan tortuların çökmesinden sonra özellikle Hydrocotyle ve Anubias' ların yapraklarında kahverengi yosun gibi bir oluşum başladı. Çok sağlıksız ve kötü görünüyorlar ve bu canımı sıkıyor. Acaba kahverengi yaprakları kessem mi? 

Bunun dışında, ph karbondioksit kapalıyken 7.5 +- 0.1 civarına kadar çıkıyor. Ph kontrolu 7.0 a ayarlamıştım ama bu değeri hiç göremedim. Karideslere fazla karbondioksitten birşey olur mu diye endişelenip manuel açıp kapatmaya karar verdim bir süre. Çünkü bir süre sonra su yüzeyine doğru çıkmaya başladılar. Karbondioksit açtığımda 7.1 e kadar iniyor. Sanırım 7.2 gibi bir düzeye ayarlayıp bir süre böyle devam etmeyi, daha sonra düşürmeyi deneyeceğim. (edit: bu gün itibariyle ph ı 7.0 da sabitlemiş durumdayım) İki kez Kh testi yaptım ilkinde 7, ikincisinde 8 çıktı değerler. Neden ph düşmüyor olabilir sizce? Kullandığım taşları daha önce test etmiştim..

Hmm ayrıca suyun üzerinde yağ tabakası gibi bir tabaka oluşuyor. Ne yaptıysam kurtulamadım bundan. Temizleyeyim diyorum dağılıyorlar sonra yine yüzeye çıkıyorlar. Okuduğuma göre yeni kurulan tanklarda oluyormuş bu gibi durumlar. Yosun sorunu yok denecek kadar az o konuda mutluyum. Ama tek tük bazı yerlerde (taş üzerleri ve kütüklerin kesik kısımlarında beyaz yarı saydam, pamuğumsu oluşumlar var. Ama bunlar da temizleyince gidiyor ve bir daha aynı yerde olmuyor. 

Amma çok derdim varmış yazınca farkettim :) Genel olarak durum böyle.. Bütün bunlar normal mi? Sizce nasıl gidiyor?


xclusive

Çağatay Bey,
Teşekkür ederim. Ben de sizin işyerinizdeki yeni tankınızı izliyorum. Sizin için de umarım yolunda gider işler.. Parvula' lar henüz pek bir varlık göstermeseler de çok gerçekten güzel bitkiler. Deneyimleri paylaşmak güzel olur.


Sıra resimlere geldi. Vakit ayırıp okuyan herkese teşekkürler :)


















Dediğim gibi gübreleme konusunda yardıma ihtiyacım var. Önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Görüşmek üzere...
darksider2011-01-29 21:38:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir