İlk Akvaryumu Kurdum


moviebikerÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 8
moviebikerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 01:20
Herkese merhaba,

Bugün itibari ile akvaryum hobisine bifiil giriş yapmış bulunuyorum.

Sabah saatlerinde 55x35x35 boyutlarında 67 litre bir akvaryum aldım. 8-9 kilo civarında siyah kumum var. Bir adet mango kökü,100W ısıtıcım ve Atman at f-201 iç filtrem var.

İlk iş olarak akvaryumumu tuzlu su ile yıkadım ve kurumaya bıraktım. Bu esnada kumlarımı yine tuzlu su ile yıkadım.Umarım yeterli derecede yıkamışımdır kumlarımı.Daha sonra kumları akvaryum yüzeyine yerleştirdim.Ancak bu esnada tam olarak süzülemeyen sularda onlarla birlikte akvaryuma girdiler. Daha sonra ısıtıcımı ve iç filtremi sol arka kısıma yerleştirdim. Akvaryumu sabah saatlerinde dinlendirmeye başladığım 10 litre su ile doldurmaya başladım.Ancak burada birşey belirtmem gerekli akvaryuma giren ilk 10 litre 5-6 saat dinlenmiştir.Diğer sular direk olarak akvaryuma eklenmiştir. Bunların yanında birkaç parça bitki aldım ve onlarıda ektim. toplamda 3 parça. Suyu tamamen doldurduktan sonra 4 yemek kaşığı tuz ve 20şer Tetra AquaSafe ve Mavi damla(Biyo İchtyo markası)  damlattım suya.Bu işlemlerden yarım saat sonra da ısıtıcımı ve iç filtremi çalıştırmaya başladım.Şu an Siyah ve sarı renkte olan mango kökümü sıcak su ile yıkayıp leğende bekletiyorum( akvaryumcu böyle yapmamı söyledi).

Şimdilik bulanıklık sorunu yok gibi ancak iğne ucu büyüklüğünde hava kabarcıkları var camlarda,filtrenin üstünde ve bitkilerin üstünde.

Bu aşamadan sonra hangi yolları izlemeliyim? Ne kadar süre akvaryumun oturmasını beklemeliyim? Cuma günü ya da C.tesi günü balıklarımı içine aktarabilir miyim akvaryumumun? Bu arada tetra türü balıklar beslemek istiyorum. Neon tetra ve belki bir cins daha tetra yanına. Ancak akvaryumum kaldırırsa tetra cinslerinden bir cins daha eklemek isterim. Bilgileriniz dahilinde fikir verirseniz sevinirim.

Bir diğer sormak istediğim konu İç filtrenin ve Isıtıcının birbirlerine çok yakın olması problem yaratırmı? Açıkcası akvaryum içinde toplu durmasından yanayım ancak sorun olacaksa ileride balıklarımın sağlığı için hemen müdahale edebilirim.

Mango kökünü hemen koymalı mıyım yoksa bu yaptığım hareket doğru mu? Mango kökünün Ph değerine fayda sağlayacağını forumdaki konulardan öğrendim. Ancak nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

Suyun sıcaklığını 28 dereceye ayarladım.Bu sıcaklık tetra cinsleri için yeterli olur mu?

Ayrıca Ekstra olarak suyun kendi değerlerini yaratmasını beklemeli miyim yoksa dış etkenlerle müdahale etmeli miyim? (forumda bir başlıkta bir iki parça balık yeminin faydalı olacağını okumuştum)

Sorularım biraz fazla olmuş olabilir ancak bildiklerimin sadece bu forum okuduğum konulardan ibaret olduğunu göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. Yanlışlarım, eksiklerim varsa kusuruma bakmayınız. Umarım keyifli bir hobi (hastalığa :) ) adım atmışımdır. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Herkese keyifli günler dilerim.

Saygılarımla



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ates47Çevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 34
ates47Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 10:06
 Merhaba öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. 

Akvaryumunuza ekleyeceğiniz suyu 1 gün dinlendirmeniz yeterlidir. Tuzu sanki biraz fazla eklemişsiniz, forumda genelde 23 litreye üç çay kaşığı tavsiye ediliyor. yani 67 litreye 9 çay kaşığı yeterli olacaktır. Tetra beslemeyi düşündüğünüz için tuza çok dikkat edin. Tetra türleri tuza karşı çok hassas balıklar.Aynı şekilde forumdan edindiğim bilgilere göre bitkilerede tuz zarar veriyor.  Balıklarınızda herhangibir hastalık olmadıkça kimsayal ilaçlar kullanmamanızı tavsiye ederim. Akvaryum suyunuzun oturması için EN AZ 1 hafta bekleyin.  Akvaryumunuzdaki hava kabarcıkları muhtemelen iç filtrenizden çıkan havanın küçük kabarcıklar halinde olduğu için tutunmasından dolayı görülmektedir. iç filtrenin ve ısıtıcının birbirlerine yakın olması problem olmaz ( birbirlerine değmemeli). Mango kökünü batacak hala gelene kadar kaynatıp akvaryumunuza ekleyebilirsiniz. Forumdaki bilgilerde tetralar için sıcaklık 20-25C olarak verilmiş. Buna göre ısınızı ayarlayabilirsiniz. 

saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FeryÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 851
FeryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 10:19
Bolca bitkilendirme yapmadan tetra türü balıkları o akvaryuma atmamalısınız.Bitkili ortam canlıları bitkili ortamda beslenmelidir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

neonxÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 42
neonxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2010 21:44
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. Mango kökünüz akvaryumdaki suyu yumuşatarak ph düşürür.
 
Böylelikle tetraların istediği ortamı hemen hemen hazırlamış olursunuz. Bitkilendirmede yaptınızmı ALLAH C.C. izniyle daha sağlıklı vede daha rahat ortam oluşmuş olur.
 
Şimdiden hayırlı olsun akvaryumunuz .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir