İlginç Bir Canlı


korkmaz33Çevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2017
İl: Ankara
Mesaj: 40
korkmaz33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2018 03:56
Arkadaşlar akvaryum da geceleri çıkan üzerinde ufak kabuk bulunan ilginç bir canlı ya rastladım yakaladım ve resmini çektim.sizce bu nedir[:?][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198237/220420180332091.jpg[/IMG]
Videosunu da çektim
[VID]https://youtu.be/k8CNq6BUZDg[/VID]
[URL]https://youtu.be/k8CNq6BUZDg[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brigantesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 3586
brigantesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2018 07:24
Kabuksuz bi salyangoza benziyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

korkmaz33Çevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2017
İl: Ankara
Mesaj: 40
korkmaz33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2018 23:24
Arkadaslar stomatella salyangozu imiş. Çeviride bunlar yazıyor:

Stomatella salyangozları, küçük düz kabuklara sahip olmalarına rağmen, normal salyangozlardan daha fazla sümüklü böcek gibi görünen küçük hızlı salyangozlardır. Akvaryum ticaretinde Stomatella varia'nın en yaygın olduğu birkaç tür vardır. Stomatella salyangozları balık dükkanlarından satın alınabilir, ancak sıklıkla canlı kaya ile akvaryuma getirilir. Canlı kayalarla tanıştığında hangi türün tutulduğunu tam olarak bilmek zor olabilir. % 100 resif güvende. Stomatella salyangozları bir inçten (2.5 cm) daha az büyürler ve Stomatella varisi tipik olarak ¾ inçten (1.9 cm) daha küçük kalır. Stomatella salyangozları, gri, siyah ve yeşil gibi koyu renklerden turuncu ve pembemsi gibi daha yumuşak renklere kadar geniş bir renk yelpazesine sahiptir.

Stomatella salyangozları çoğunlukla gece aktiftir, ancak gün içinde de olabilir. Onları gözlemlemek için en iyi zaman gece bir el feneri kullanmaktır. Salyangozlarınız en aktif olduğunda, akvaryumunuzda tuttuğunuz Stomatella salyangozunun türüne bağlıdır.

Stomatella salyangozları, mikro alg büyümesini kontrol etmeye yardımcı olacak otçullar oldukları için resif akvaryumları için faydalıdır. Bu yırtıcıların salyangozları yiyebileceği ve bir popülasyonu hızlıca yok edebilecekleri için, dört ve altı satırlık siğiller veya nane karidesleri gibi bazı karidesler gibi utangaçlarla tutulmamalıdırlar.

Stomatella salyangozları, diğer tüm salyangozlar gibi, bakıra karşı çok hassastır ve bu veya diğer salyangozları içeren bir akvaryumda bakır bazlı ilaçlar kullanmamalısınız. Salyangozların öleceği ve suyu kirleteceği yönünde büyük bir risk var.

Ispanak Stomatella salyangozları

Stomatella salyangozlarının üremesi kolaydır ve iyi kurulmuş bir deniz tankında tutulursa kendiliğinden doğarlar. Aynı türün tüm Stomatella salyangozları aynı zamanda doğacaktır. Genellikle gün boyunca akvaryumda yüksek bir noktaya sürdüklerinde ürerler. Daha sonra yumurtayı serbest bırakırlar ve doğrudan suya gömülürler. Gübreleme gerçekleşir. Bir süre sonra, su yumurtlamanın bir sonucu olarak Stomatella salyangozlarını içeren bir tankta suyun aniden nasıl bulanıklaştığını görebilirsiniz. Bu endişelenecek bir şey değildir ve nispeten hızlı bir şekilde temizleyecektir. Bazı balık ve filtre besleyicileri, milt ve yumurta yiyecektir. Stomatella salyangozları sadece çok nadiren bir baş belası olmak için yeteri kadar çoğalırlar. Aşırı salyangozlarınızdan bazılarını satmak istiyorsanız, oluşturulan nüfuslar nüfus üzerinde kalıcı bir etki olmaksızın vergilendirilebilir.


Orijinal metin:

Stomatella snails are small fast-moving snails that look more like slugs than regular snails, although they do have small flat shells. There are several species available in the aquarium trade among which Stomatella varia is the most common. Stomatella snails can be bought in fish stores, but are also frequently brought into the aquarium with live rock. It can be hard to know exactly which species one keep if they have been introduced with live rock. They are 100% reef safe. Stomatella snails grow to be less than an inch (2.5 cm), and Stomatella varia will typically stay smaller than ¾ inch (1.9 cm). Stomatella snails come in a wide variety of colors from darker color such as grey, black and green to softer color such as orange and pinkish.

Stomatella snails are mainly night active but can be out and about in the day time as well. The best time to observe them is during the night using a flashlight. When your snails are most active depends on the exact species of Stomatella snail you keep in your aquarium.

Stomatella snails are beneficial for reef aquariums as they are herbivores that will help control micro algae growth. They should not be kept with wrasses such as the four and six line wrasse or certain shrimps like the peppermint shrimp as these predators might eat the snails and be able to quickly decimate a population.

Stomatella snails are just like all other snails very sensitive towards copper and you should not use copper based medications in an aquarium containing these or other snails. There is a large risk that the snails will die and pollute the water.

Breeding Stomatella snails

Stomatella snails are easy to breed and will spawn spontaneously if they are kept in a well established marine tank. All Stomatella snails of the same species will spawn at the same time. They usually spawn during the day when they crawl to a high point in the aquarium. They then release egg and milt directly into the water were fertilization takes place. You can sometime see how the water suddenly becomes cloudy in a tank containing Stomatella snails as a result of their spawning. This is nothing to worry about and will clear up relatively quickly. Some fish and filter feeders will eat the milt and eggs. Stomatella snails only very seldom multiply enough to become a nuisance. Established populations can be taxed hard without a lasting impact on the population if you want to sell some of your excess snails.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir