İlanlarda ölücülük yapmak


MTARIKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 588
MTARIKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2013 13:42
Senelerden beri forum üyesiyim, pek çoğumuz gibi forumdan çok şey öğrendik, kendimizi geliştirdik, ihtiyacımız olan ürün ve canlıları alıp sattık ve en güzeli de dostlar edindik.

Bu geçen seneler boyunca bu tarz polemik yaratacak konular açmaktan, açılmış olanlara yorum yazmaktan uzak durdum. Amacım kimseyle tartışmak ta değil ama bu sefer dayanamadım.

Altı üstü iki akvaryum sahibiyim, nadiren ürettiğim veya tür değiştirmek istediğim balıkları mümkün olduğunca uygun fiyatlı satmaya çalışmanın haricinde hiçbir ticari yada kar amaçlı ilanım olmamıştır.

Şu an iki ilanım var, biri geçen sene ciddi paralar ödeyerek aldığım L144 longfinlerimin yavruları ile ilgili diğeri de yüksek adetli alıp aylardım beslediğim ve sayılarını azaltmak amaçlı ilan açtığım ilangi yavrularım ile ilgili.

Her iki ilanda da, kendimce forumda görebildğim en uygun fiyatları yazdım, ben bu işten para kazanmaya çalışan, buradan gelecek paraya ihtiyacı olan biri değilim, 40 yaşında evli barklı iş güç sahibi, boyunca çocuğu olan adamım.

Ama mesaj geliyor, 8 cm ilangiyi 2 erkek 11 dişi olacak şekilde 300 tl olurmu diyor. Uyarınca da abuk sabuk cevaplar veriyor.

8 cm ilangiye 20 tl teklif edeceksin, onu da 2 e 11 d. isteyeceksin varmı böyle bi dünya ayıp yahu. Edep yahu.

Ya arkadaş, tabi ki pazarlık olur ama indirim istemek ayrı, karşındaki insanı salak yerine koymak ayrı. yazık günah ben bu canlıları aylarca gözüm gibi bakmışım. 

Lütfen ilanlara vereceğiniz tekliflerde karşınızdaki insanı salak yerine koymayın. Sonra uyarılınca da abuk sabuk cevaplar yazmayın.

MTARIK2013-11-26 13:46:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafankaraÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,93623[/C] [B]7628,3[/B]
Kayıt: 21/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1102
mustafankaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2013 15:25
Haklısınız Tarık Bey öldü fiyatına isteyen çok. Bunu isterken ki amaçları ya da hayalleri diyelim, emin olun üretip sizin sattığınız fiyatın 2 katı fiyata satmak. 20 yaş altı ve akıl yaşı 20 nin altındaki erişkinlerin kafasında sanırım şu var; ulan bu balıklardan üretip satsam köşeyi dönerim. Yok öyle bir dünya.

Bu arada bir de şöyle tipler çıktı ki bu tipler beni fazlasıyla sinir ediyorlar. ebay, aliexpress, amazon vs... gibi sitelerden Türkiye'de fahiş fiyata satılan ürünleri uygun fiyata alıp, forumda bunları, aldığının en az 2 katına satmaya çalışmak ve hatta bilmeyen bazı insanlara da satanlar. Örnek vermek gerekirse, dijital termometre 2-3 dolara satılıyor bu sitelerde ücretsiz kargoyla, adam burda 15-20 liradan okutmaya çalışıyor. Diğer örnek, eğik uçlu bitki maşası, makası ve düz maşa setleri. Bunlar da bu sitelerde yine ücretsiz kargoyla 10 dolara satılırken burdaki kurnazlar 40 lira fiyat çekiyor. Bilmeyenler alıyor çünkü en büyük kurnazlar olan akvaryumcular bunları daha da fazla fiyata satıyor.

Bilmeyenler öğrensin artık kardeşim. Kazanmasın seni kandıran yurdum insanın, elin Hong Kong'lusu Çin'lisi kazansın ve biraz insanlıktan nasibini alsın bu "sadece o siteleri kendisinin bildiğini sanan" zavallılar.
Kullandığım kaba tabirler içinde kimseden özür dilemiyorum. Çünkü çok fazla kızıyorum bu olaylara.
mustafankara2013-11-26 15:25:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeykintoÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2011
İl: Antalya
Mesaj: 131
MeykintoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2013 15:34
Aynı şey benim de başıma geldi. 65 cm bombeli taymur marka akvaryum, ısıtıcısı, heileai şelele filtresi, 15 tane lepistesi, ışık tesisatı, 2 adet tam damızlık l144 mavi göz düz kuyruk vatozu, vatoz küpü vs. ne 150 TL para biçtim. Maksat hobici mantığıyla bir şeyler kazandırmak. 100 lira teklif verenler oldu. Yahu arkadaş sen bir çift l144 ü 200 liraya alamazsın. Ben sana komple set veriyorum 100 TL diyorsun. İlanda kocaman harflerle belirttim. Balıklar tek satılmayacaktır diye. Komple set verilecektir diye ibare koymama rağmen en az 30 kişi sadece balıklar ne kadar olur diye mesaj attı.
Ben bu mantığı anlamıyorum biz salağız da siz çok zekisiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2013 00:18
Çift taraflı bir ölücülük mevcut.
Anlamsız ve uçuk kaçık indirimler, sürekli sorular ve diyaloglar zaten insanı ilan vermekten soğutuyor.

Birde ilan bakmaktan soğutan durumlar var. Sürekli akvaryumcuları geziyorum doların da artmasıyla bazı balık fiyatları artmış hemde ciddi artışlar olmuş.

Örnekse bir balık 3 liradan 5 liraya çıkmış abi hayırdır deyince e dolar arttı deniyor. 1 dolar 20 kuruş 3 liralık balık 2 lira artıyor. Bu garip. 
Fakat en garip olan forumdaki ilanlarında aynı oranda artması. Aynı balık bir anda forumda da 5 lira oluyor. E arkadaşım sen balığı 3 den almışsın bakmışsın etmişsin sen niye zama eşlik ediyorsun :)

Özetle kimisi ilan vermekten, kimisi ilan incelemekten soğutuyor. Bu iş doğru orantılı. Siz bir balığı 50 yerine 20'ye isterseniz sizden de yarın öbür gün 20'ye isterler, siz 20 olan balığa 50 isterseniz sizdende 50 isterler. Burda önemli olan dostluklar kazanmak parayı ikinci plana atmak. Ve elbette hiç tanımadığınız bir insan değerinin 3'de birini yada 3 katını teklif ediyorsa ondan dost olmayacağını o anda anlarsınız pozitif bakalım bu da bir kazanım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir