İlangi yavrusu aldım ama...


FatihmÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 249
FatihmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 21:12
Erdal abiden balıkları alan benim buraya yazması üzerine adını açıklamakta bir sakınca görmedim ..

Balıkları ben 5. ayda Erdal abiden 6 ad olarak aldım bugüne kadar besledim, türlerinden şüphelendiğim için foruma bir konu açtım

http://www.akvaryum.com/Forum/ilangi_diye_aldim_ama__k306498.asp

Resimleri gösterdiğim birkaç arkadaş balıkların ilangi olmadıklarını söylediler..

Bu konuda Erdem beyin açıklamalarını ve bizim maduriyetimizi giderme konusunda özverisini bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

daltonÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 591
daltonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 21:35
Erdem bey veya burcay bey hangisiyseniz buda sanırım sizin ilanınızhttp://www.baliksevenler.com/frm/showthread.php?t=1445 lütfenburdaki insanların mağduriyetini giderin güzel balıklarınız var bizimde güzel balıklarımız olsun diye almıştık ama bu yazılznlar karşısında hüsrana uğradık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemekinciÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 11
erdemekinciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 20:33
Bu konu sizin konunuzla alakası bile olmayan antalyalı bir üreticiden aldığım ama kandırıldığım mı düşündüğüm bir konu çünkü kendisine hala ulaşma imkanımız olmadı neyse bu konu için açılmıştır. Murat KONDAKÇI  arkadaşın cevap vememi istediği için bu konu altında cevap veriyorum. Erdal beye balıkları verirken balıkların boyu maksimum 3 cm boyunda olarak vermişimdir daha büyük boylarda zaten getirtme imkanım bu zamana kadar olmamıştı balıkların teslimatını  sokaktan yada dışarıdada yapmadım yerinden görülerek erdal beye teslim ettim kendisi ilede hoşsohbetimiz oldu. Ama 3 cm boyunda ilangi olarak yurt dışından istetmiş olduğum bir balığın şuanki boylarında dahi net ilangi olup olmadığına dair bir fikre sahip olunmadan bu tarzda bir konuda madur olunduğunu düşünülmesi yada maduriyet giderilmesini istenilmesi birazcık anlaşılmaz bir durum ve maduriyet karşılanmasın konusunda para iadesi mi yoksa benden lisanslı bir belge ile alacağım bir balıkla elinizde bulunan balıkları almamı mı istiyorsunuz bilemiyorum ama iki istek  varsada malesef bunların karşılanmasını size sağlıyamam bende hobi olarak bu işle ugraşıyorum dükkanım yok damızlığım olarak elimde ilangimde yok malesef olsa bu isteklerinizede yardımcı olmayı çok isterim. Tür konusunda ayrıca acılan ilanda ilangi ve farklı türler olduğuna dair yorum yapan arkadaşlar olmuş kimi bir kaçı ilangi demiş kimiside moliro türünde olduğunu belirtmiş yani bu boyda dahi net bir ifade yok ama aldığım firma ismi grean park adında bir firma ancak şuan zaten balık getirimi yapmıyorum son gelen balıkların ölmesi nedeni ile firmadan balık alış verişi yapmıyorum zaten bu konuda cevap yazmam istenildiği için bu bilgileri sizlerle paylaştım ama balıklarınızın umarım ilangi cıkmaması gibi bir durumla karşılaşmıyacağınızı düşünüyorum ve son olarakta erdal beyden aldım balıklarda ayrıca kendisinden aldığım günden sonra yem yememe sorunu ile karşılaştım ve balıklar ortalama 1 hafta yem yemeyerek tek tek öldü ama verdiğiniz balıklar hastamıydı diye kendisine geri dönüş bile yapmadım çünkü kendiside aquapetcenterda balıkları aldığını hatta bir sorunla karşılaşıp iade etmek istediğini belirtti ama geri almadıklarından yavru balık almak için benden aldığını belirtti ama balıkların ölmesinden dolayı kendisinin benim balıklarımı getirmesinimi yada maduriyetimin giderilmesinimi istemeliydim yaşayan sağlıklı bir balık alışverişi yapmışız kendisiile oda farklı bir arkadaşla değiştirmiş  bu bir hobi kimseyi bu nedenle suçlamıyorum beni suçlamak gibi bir ifadeninde kullanmasın istemiyorum lütfen balıklarınız sağlıklı bir şekilde umarım büyütürsünüz ve yavrularını alırsınız.
Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wildeagle36Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 600
wildeagle36Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 20:48
Abiler bu ilangiler ne kadar fiyat olarak?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatihmÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 249
FatihmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 21:09
Şimdi siz yurt dışından balık getiriyorsunuz bunları piyasaya İlangi diye satıyorsunuz ama balıkların ilangi çıkıp çıkmaması sizin sorununuz değilmiş gibi bir cevap aldım gibi geldi bana buna bir cevap alabilirmiyim.

İkinci olarak bendeki balıklardan 2 tanesinin ilangi çıkma olasılığı var ama diğer 4 ünün zaten ilangi olmadıkları her yönü ile belli.

Balıkları sizde Erdal beye 11 tane olarak vermişiniz oda sizden aldıktan sonra 5 tanesini kaybetmiş size maduriyetim var diye geri mi döndü hayır neden balıktır ölebilir bendekilerde ölse idi size herhangi birşey soyleme hakkım olmazdı.

Yurt dışından veya içerden bu balıkları almaya para bulabiliyorsunuz satarken takasla veya para ile satıyorsunuz daha sonra Tamer beye de bana da maduriyetinizi giderecek ne balığım var ne de param diyorsunuz.

Burda bana sizden farklı bir kişinin şimdi yazacaklarımın yanlış olduğunu düşünen bir kişi bile cıksın ben haksızlığımı kabul edicem.

Burda sizin bana göre yazmanız gereken cevap şu olmalı idi: Evet ben bu balıkları yurt dışından ve içinden Türleri tam belli olamıyacak bir boyda getirdim ve ilangi diye sattım balıkların ilangi çıkmaması birebir benim hatamdır çünkü satın aldığım kaynakların güvenirliğini test etmeden balıkları  sattım. düzeltmek için elimden ne geliyorsa yaparım .. olmalı idi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemekinciÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 11
erdemekinciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 22:11

Murat Bey evet balıkları test etmek gibi bir imkanım olmadı ve siz benim yerimde olsanız nasıl bir test etme imkanınız olurdu ve bu testti neden peki siz yapmadınız ben bilincsiz güvenerek aldım insanlardan suçum bu ama istediğiniz bir balığın alımını yapıyorsunuz aklınızda art niyet olmadan ve bunu isteyen bir farklı kişiye evinize gelerek bir başkasına veriyorsunuz ama balıkla ilgili bir takım şüpeler oluyor ve bunlarda net yada değil ama insanları dolandırmak yada kandırmak istesem bu işi kişiyi evimin salonunda akvaryumumu göstererek değil dışarda kenarda köşede esrar satar gibi yapardım ve murat bey ben sizin düşüncelerinizi okuyarak sizi tatmin etmek için cevap yazmadım cevap yazmamı istediğiniz için yazdım buda insanlara olaran saygımdandır bu tarz bir insan olmasam sizin bana atmış olduğunuz özel mesajı dikkate bile almadan bu kullanıcı adımı kapatırdım. Kimse gibide acayip acayip nicklerde kullanmıyorum adım ve soyadımla kullanıcı adımı kullanıyorum siz benim gibi evinde balık takası yapan yada kendi adını ve soyadını kullanan bir dolandırıcı gördünüzmü bilemiyorum ben kendi elimde bulunan bir balığı ihtiyacımdan dolayı yada başka bir balık almak için satıyorumdur ama siz benden aldığınız balık sorunlu cıkabilir düşüncesinde hiç düşünmediğim için kusura bakmayın aldığım parayı bir yerde saklamadım bu zaman kadar bu konuda maduriyet gidermemi lütfen benden beklemeyin biraz makul düşünüp mantıklı şeyler yazalım isterseniz. Bu konuda gerekli cevabı verdiğimi düşünüyorum ama sizi tatmin etmiyecek sanırsam ama malesef bu konuda yapabileceğim birşey bulunmuyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rematÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 29
rematÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 22:42
Arkadaşlar,benim balıklarımdan belki 5-6 tanesi ilangidir.19 balık ilangi diye aldım Erdem beyden.Diğer balıkları türü belli değil.Belkide bir kaç tür toplamadır.Balıklar biraz daha büğüdükten sonra tekrar resimlerini buraya koyacağım.Sizlere tavsiyem güven üzerine balık Erdem beyden değil,hiç kimseden almayın.Erdem bey belli ki ticaret yapıyor ama bu arada bizim canımız yanıyor.Ben balıklara bu kadar para hadi bunu boş verin bu kadar emek verdikten sonra benim maduriyetimi nasıl giderebilir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

daltonÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 591
daltonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 22:59
Erdem bey yukarda yerinden görerek demişsiniz sarıyer mezarlığın oraya 45 dakka sonra geldiniz
bi aracın içinden indiniz içinde akvaryum vardı ve aractan indiniz yoğurt kovasının içinde bana getirdiğiniz balıkları gösterdiniz  alış verişi yerinde görmeden dışarda gercekleştirdik 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatihmÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 249
FatihmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2009 23:37
Bu yazıma Benim ilk sorum ve sizin son cevabınızdan başlıyalım isterseniz Erdem ?? bey balıklar ilangi cıksın çıkmasın: bu konuda yapabileceğim birşey bulunmuyor. Diyorsunuz. yanlış mı anladım burayı.

Balığı testten kastım sattın aldığınız kişinin güvenilirliği idi balığı test diye birşeyin olmadığını ikimizde tüm forum da biliyor boşuna laf kalabalığı yapmayalım.

Bu kısmı açıklamayı düşünmüyordum ama siz kendiniz zorladınız. Ben sizi tanımıyordum Erdal beyden balıkları alırken kimden aldığını sorduğumda burcay nikli bir arkadaş dedi 1 erdal bey sizi Burcay diye tanıyor ama ne hikmetse bu forumda isminiz ve nikiniz farklı

Örnek 1 Google de Burcay ilangi diye aratın ön bellekten buna ulaşabiliyorsunuz



Örnek 2 buda ak forumdaki ilanınız ne tesadüf telefon aynı bişey daha bir telefon daha var :D



örnek 3 burdada başka bir isimle sahnedesiniz telefon aynı isim farklı



Şimdi karar verin isminiz Burcay mı Erdem mi Tolgamı şimdi diyeceksinizki biri göbek adım biri amcam biri yiğenim vs.. 

Hani dürüsttünüz Tek nikli idiniz




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemekinciÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 11
erdemekinciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2009 13:31

erdem benim burcay abim ve tolga yiğenimbiz aynı evde yaşıyoruz ve bu hobiyi bilikte yapıyoruz. ekran görüntüsünde bulunan sitelerde farklı isak forundan yiğenim zaten kayıtlı ve burcay zaten forumda konu acmaya acık ama satış zaten yapamaz bu nedenle tel numaraları farklı yiğenim balıklar konusunda satış yapmadığı içinde bizim telefon numaramızı yazıyor. yapmak istediğiniz nedir yada amacı bilmiyorum ama bu forumda ben sadece konu acıyorum ayrıca 2 resimde 2 ayrı telefon numarasının olmasının nedenide budur hangi balık kime aitse o kişi balığı alacak kişi ile muhattap olur.

benim adımda erdem ayrıca nicktende belli olması gerekli.
 
Erdal bey abim ile görüşerek balığı almış ve abimle konuştuğumdan ben evden verildiğini hatırlıyorum. yanlış hatırlıyabilirim ama diger hatırladıgım konuşmada kendisinin balıkla ilgili verdii bilgilerin hepsi doğru murat bey ayrıca beni sorgulama yada yargılama hakkı size ait değil bunu çok iyi biliyorum ben her sorunuza ve aklınıza takılan düşüncenize cevap verdim sanırsam isterseniz nufus örnegimi göndereyim. Artık insanlar istediğini düşünme hakkına sahiptir ama yargılama veya kesin olmayan şeylerde suçlama ve hüküm verme konusuna asla sahip değildir burası bir forum ve hobi ile ilgili bu formda bulunuyoruz aramızda takaslar yada satış yapıyoruz. bu konuhakkında artık kimin bir sorusu varsa ö.m ile sorması durumunda cevap vericem ama bu konuya artık cevap yazmıyacağım. cünkü bu konuda tüm yanıtları verdim diye düşünüyorum herkese sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

daltonÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 591
daltonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2009 21:33
Tamer bey sizi anlıyorum aynı sorunu bende yaşıyorum orda yazılan bi uslup var
test etme imkanım olmadı ozaman sen test etseydin deniyor uzman ilangiçi değiliz ve ilk defa ilangi alan insanlarız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recaitdağÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 174
recaitdağÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2009 22:30
Aynı dertten bende mahdurum yavru iken aldığın büyütüğüm tam 1 sene uğraştığım balıktan yavru aldım fakat bu balıkları bana ilangi diye satan ve türkiyenin ben 1 numarasıyım diyen arkadaş.Şimdi piyasada yok. İsak ta konu açmama rağmen balığın cinsi hakkında fikir dahi yürütemiyorlar kimsede balığı tanımıyor  bilemiyorlar. Ben balıkları bedavaya bi akvaryumcuya verdim sizde bu durumdan kurtulursunuz diyecem ama emekleriniz paranız balık sevdanız bitmez inşallah. Sattığı ve baktığı balığın ne cins balık olduğunu bilmeyenlere ve bu balığa gönül verenlere bu balığı alacaklara bi ders olur kanaatimce. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2009 12:58
Şuan bu başlığı okurken gerçekten hobicilik-ticaret ahlakı-güven üçleminde sorunlar yaşanıldığını gördüm.Öncelikle erdemden bende balık aldım chakita diye aldığım balıklar ne diye çıkıcak çok merak ediyorum:)Neyseki hayatımızda yediğimiz ilk kazık değil:)Buda geçer ama sorun şu ki bir arkadaşımız ben hobiciyim zihniyeti ile dışardan bilmediği biryerden balık alıyor ve türünden eminmişcesine bizlere satmaya çalışıyor.Bu hobicilik değil erdem.İkimizde biliyoruzki sen bu işi para kazanmak için yapıyorsun.Ya yaptığın işin arkasında lafla değilde sonuna kadar maddi manevi dur,yada sadece hobici olarak kal ve bir daha satış yapma.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatihmÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 249
FatihmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2009 13:59
Erdem bey artık size söyliyecek kelime bulamıyorum terbiyemi de bozmak istemiyorum...

Ne paranız Nede balığınız vardı ama Almanyadan balık getirip Hemde Foruma başka isimle kaydolup balık satmaya utanmıyorsunuz değilmi..

Örnek 4 : Bu seferde Kadir maden ismi ile sahnedesiniz tesadüf telefon aynı Bkz öernek 1 2 3




http://www.akvaryum.com/Forum/danizlik_tropheus_linangu_yellow_k310006.asp
CepGezegeni2009-08-24 14:08:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir