İkola Serüvenim // Yavrudan İtibaren


AquaristÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2011
İl: Giresun
Mesaj: 495
AquaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2013 23:30
Yaklaşık 3 aydır devam eden İkola maceramdan bazı kareler paylaşmak istedim. Aldığımda 3-3.5 aylıklarmış, şimdi 6. ayını bitiriyorlar. Titreşmeler başladı yavaştan. Sabırla bekliyorum bakalım.

Dişi erkek oranını henüz bilmiyorum, biraz daha büyüyünce duruma göre sayıyı azaltmak durumunda kalacağım. 

Renklenmeleri henüz tam oturmadı fakat yine de eklemek istediğiniz yorumlarınız olursa dikkate alıp iyileştirmeye gitmeyi düşünüyorum.

Akvaryum ölçüleri: 100x55x55
Kullanılan malzemeler: Eheim 2228 dış filtre, mercan kırığı kum, 300w. ısıtıcı
Kullanılan yemler: Sera, Tetra, Jbl, Trophical bitkisel pul, granül ve tablet yemler

Herkese sağlıklı balıklar dilerim.

BeZGiN2013-05-10 10:52:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcılarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
avcılarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 11:26
Hasan Ali Bey,merhaba.Balıklarınız gerçekten çok güzel.Yalnız;tankınız ile ilgili bir takım değişiklikler yaparak daha doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.Örneğin;farklı renk taşlar yerine tek renk taş ekleyip,ister iki köşelere ister orta bölüme sık kayalık bölgeler oluşturmalısınız.İleri de erkek balıklar bölge seçecekleri için kayalık alanların bol olması gerekiyor.Bir zamanlar bende sizin gibi yavrudan alıp duboisi besledim.Erkekler çiftleşmek için dişinin yanına geldiğinde eğer diğer erkekler yüzünden uygun ortam bulamazsa balık çiftleşemiyor.Diğer bölgeci erkek mutlaka orayı bozuyor.Taşları dizerken ip gibi değilde dağınık dizerseniz çok daha doğal olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquaristÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2011
İl: Giresun
Mesaj: 495
AquaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2013 08:18
[QUOTE=avcılarlı]Hasan Ali Bey,merhaba.Balıklarınız gerçekten çok güzel.Yalnız;tankınız ile ilgili bir takım değişiklikler yaparak daha doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.Örneğin;farklı renk taşlar yerine tek renk taş ekleyip,ister iki köşelere ister orta bölüme sık kayalık bölgeler oluşturmalısınız.İleri de erkek balıklar bölge seçecekleri için kayalık alanların bol olması gerekiyor.Bir zamanlar bende sizin gibi yavrudan alıp duboisi besledim.Erkekler çiftleşmek için dişinin yanına geldiğinde eğer diğer erkekler yüzünden uygun ortam bulamazsa balık çiftleşemiyor.Diğer bölgeci erkek mutlaka orayı bozuyor.Taşları dizerken ip gibi değilde dağınık dizerseniz çok daha doğal olacaktır.[/QUOTE]

Ali Bey yorumunuz için teşekkür ederim.

Tavsiyenizde belirttiğiniz sık kayalıkları aslında denemedim değil. Fakat bu sefer de uzunluk pek yeterli olmadığı için akvaryumu baya küçülttüğünü gördüm. Örneğin aşağıya daha eski tarihli bir video ekledim. Orada her iki tarafa da büyük kayalıklar yerleştirdim. Yanlız taş ebatlarını biraz abarttım sanırım çünkü dediğim gibi alan baya bir daralıyordu. 

Ali Bey, şu anda balıklarımın cinsiyet oranını bilemiyorum ancak gözlemlediğim kadarıyla en az 3 erkek var. Her ne kadar litre bazında 300lt. bulsa da ben balık sayısını maksimum 2e 6d olarak bırakmayı düşünüyorum. Veya duruma göre bu 1e 6d olarak da şekillenebilir. Zaman gösterecek biraz da. 

Aslında farklı dekor çalışmalarım oldu ve geriye dönünce keşke böyle kalsaymış dediğim dekorlarım da var. Ama bu değişiklikleri sürekli değil çok uzun zaman aralıklarında yaptığım için bir sonraki dekor çalışmam da sizin tavsiyenize de uyarak birşeyler oluşturmaya çalışacağım. Hayalim Gnays kayalar fakat onları da bulamıyorum şu anda.



[VID]http://www.youtube.com/watch?v=V8JwfMlbxP4[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcılarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
avcılarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2013 08:44
Orada ki küçük yavruyu bile görüyorsunuz değil mi?Nasıl kayanın diplerine doğru iniyor.Bunların doğasında var kaya diplerinde dolaşmak.Dediğiniz gibi kaya işini boyut olarak biraz abartmışsınız.Benim eski bir duboisi tanıtımım vardı,resimleri sistem tarafından silinmeseydi örnek olarak gösterebilirdim.Kayaların biraz daha orantılı seçebilirsek sık kayalıklar daha iyi olacaktır.Ben 550 litre de 1 erkek 6 dişi duboisi besledim.O hacimde 7 adet balığı duyanlar neler söylemedi ki.Ama balıklar damızlık olduklarında gelen yorumlar çok güzeldi.Doğru bir şey yaptığımdan çok emindim.
Doğal olmasını istiyorsanız kayaları gelişine göre dizin.Benim fikrimce  düzgün olması için özen göstermeyin.Örmek olması açısından şimdi ki akvaryumumdan bir kare sizin için ekleyeyim.Taşları arka cama doğru veya kenar diplere de bol mağara şeklinde dizebilirsiniz.
Eğer iki erkekten biri baskınlık kurmaya çalışırsa erkeği teke düşürmelisiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir