İguana için bilgi


eleanorr67Çevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
eleanorr67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 01:58
İguana beslemeye karar  verdim ama pek fazla bilgim yok gerekli malzemeler nedir bakımı nasıldır ısısı nasıl ayarlanır kısa ve öz bilgi istiyorum .Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 02:06
AKVARYUM 'da iguana beslemek yanlıştır.



Uygun olan kümes tarzı büyük bir kafesin içinde bakılmasıdır. Böylece oksijeni çok daha yüksek oranda soluyacak ve tellere tırmanarak da egzersiz yapabilecektir. Iguana beslemeye karar vermeden önce evinizde 2 metrekare alanı iguananıza ayırıp bu alana büyük bir kafes yaptırabiliyorsanız sorun yok.

Bu kafesin içinde iguananızın, kalın bir halat yardımı ile tırmanarak ulaşabilecegi yerden 150 - 200 cm kadar yüksek, kafesin duvarlarına monteli bir dinlenme ve güneşlenme alanı yaratmalısınız. Kafesin duvarına monte edeceğiniz iguananızın boyutları ile orantılı bir sunta bu işi görecektir. Tabii ki bu sunta platformdan oldukça yukarıda ( iguananızın lambaya temasının bir şekilde engellenmesi unutulmamalı ) UV bir lamba şart. Bu sayede iguananız yerden yüksekte oldugundan kendini güvende hissedecek ve UV lamba sayesinde de keyifle güneşlenecektir. Kafesin zemininde gazete kağıtları kullanın. Böylece temizlemeniz ve hijeni sağlamanız kolay olur. Gene zeminde yada mümkünse zeminden biraz yukarıda bir akvaryum ısıtıcısı ile desteklenebilecek bir küvet yapın / yaptırın. Iguanalar suya ve banyo yapmaya bayılır.



Özellikle erkek iguanalar oldukça agresiftir. Ergenlik boyutlarına geldiğinde tahmin edemeyeceginiz kadar saldırganlaşabilir. Ve inanın gerçekten çok kötü ısırırlar.



Yiyecek olarak sebze den şaşılmamalıdır. Iguanalar etcil değil otculdur. Bazı iguana sahipleri iguanalarına köpek mamalarından tutunda hamburger bile yedirmektedir. Kısa vadede sorunsuz gibi görünsede bu kesinlikle yanlıştır. Iguananızın dieti; örneğin sadece marul, havuç yada elma dan oluşmamalıdır. Mümkün olan maksimum çeşitlilik sağlanmalı temin edilen sebze ve meyveler iguananızın boyutları oranında yiyebilecegi büyüklükte dogranmalı ve birbirine karıştırılmalıdır. Tabii ki iguana için hazırlanmış, extra vitaminlerde bu diete katılırsa harika olur. Böylece çok sağlıklı ve mutlu bir iguana'ya sahip olursunuz.



Iguanalar kuşlardan çok korkarlar. Doğada iguanaları avlayan birçok yırtıcı kuş olduğundan içgüdüsel olarak iguanalar kuşlardan korkarlar. Kuş sorununuz yok ise tabii ki kafesi daha fazla güneş alması için pencereye yakın olması çok iyi olacaktır.



Iguana sıcak iklimde yaşayan bir canlıdır. Bu nedenle bulunduğunuz yer türkiye'nin güneyinde ise sorun yok ama örneğin istanbul da iseniz kışın iguananızın üşümemesini birşekilde kesinlikle ve KESİNLİKLE sağlamak zorundasınız.



Herşeye rağmen iguananızı akvaryumda beslemekte iseniz; mümkün olan en büyük boy akvaryumu seçin. Akvaryumun üstünü asla tam olarak kapatmayın. Ama akvaryumun yüksekliğininde iguananızın akvaryumdan kaçmasını engelleyecek şekilde olmasına dikkat edin. Akvaryuma bir şekilde UV lamba takın. Bu lambanın çok fazla ısındığını unutmayıp iguananızın lambaya temasını engelleyici tedbirler alın. Akvaryumu ısıtmak için kullanacagınız malzameleri çok özenle seçiniz (ısıtıcı kaya gibi). Bu koşullarda bakılan iguanaların hemen hepsi fazla ısı nedeniyle yanmakta ve sonucunda ölmektedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagdasavciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 266
cagdasavciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 22:05
Hakan beyin yazdığı herşeye katılıyorum tek bir şey hariç. Tel kafeslerin iguanalar için daha sağlıklı olduğu doğru fakat iguanalar için öncelikli gereksinim ısıdır. Ben 4 yanı cam üstü açık teraryumda bile gerekli ısıyı elde edebilmek için ( en az 26 derece) 3 tane ısıtıcı çalıştırıyorum. Bunlardan yetmezse 4. ısıtıcıyı devreye sokuyorum. Türkiye şartlarında eğer eviniz kaloriferli değilse tel kafesde yeterli ısının elde edilebileceğini zannetmiyorum. Teraryumum ve iguanalar hakkında paylaştığım bir kaç bilgiyi aşağıdaki linkte bulabilrsiniz. Aklınıza takılan başka sorular olursa yardımcı olmaya çalışırım. Saygılar http://www.akvaryum.com/Forum/yesim_hanim_ve_teraryumu_k413741.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

joe-krÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2010
İl: Bursa
Mesaj: 118
joe-krÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 03:22
İyi sabahlar...
Fikrimi sorucak olursan, havanın biraz ısınmasını beklemelisin.Acemi olduğun için hayvanı üşütebilirsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir