İç Parazit ve Sarımsak Tedavisi Sonrası?


Can_CETINÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 37
Can_CETINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 12:07
Fotoğraf: Yok

Canlıdaki Belirtiler: Karında çötüntü, kuyruk ve yüzgeç kısılması, salınarak yüzme, renklerde kararma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 180

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı Prenses ve Mavi Prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26 Derece

Filitrasyon: Dış filtre (Ekol 15)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Haftada bir dip çekimi yaparak % 20 su değişimi.
 
Yaklaşık 40 Adet ( 20-20) 3 aylık Sarı ve Mavi Prenses yavrularım var. 15 gün önce yaptığım su değişimi sonrasında sadece Mavi Prenseslerde halsizlik, karın çöküntüsü ve kuyruk kısılması gözlemlemeye başladım ve akabinde 4 Mavi Prenses yavrusu öldü. Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda Sarımsak suyunda kurutulmuş yem tedavisi uyguladım. Balıkları 5 gün sadece bu yemler ile beslerken gün aşırı % 15-20 oranında da dip çekimi yaptım. Balıklar 3. gün sonunda iyileşmeye başladılar, 1 hafta sonunda ise renkeri yerine geldi, kuyruk kısılması kalmadı, genel performansları çok iyi duruma geldi. Bu arada forumdan bir arkadaştan COLUT TABLET edindim.
 
Acaba şu an CLOUT TABLET ile tedavi yapmaya gerek var mıdır? Yoksa muhtemelen yerine oturmaya başlayan döngüyü ilaç ile bozmak hata mı olur?
 
Yardımlarınız ve bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 14:41
En iyi ilacı kullanmışsınız zaten sarımsak başlı başına tüm parazitleri uzaklaştırır fakat ancak belirli bir yoğunlukta öldürür. Kalan parazitler beslenecek vücüt bulamasalar bile 15gün tehlike devam eder dış filtrenizin mavi süngerini sıçak suyla yıkayın ve beyaz elyafları değiştirin. Ve yemlerinizin arasına sarımsaklı yemler ekleyin. Nls ve daniachi en yüksek sarımsak oranı olan yemlerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saygeniusÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 29
saygeniusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2010 14:13
Selam,
bir şey sormak istiyorum.
ben pul yemi sarımsak suyunda ıslattım ama ertesi güne kurumadı, bütün ofisi kokutmayayım diye poşetinde tuttum. Acaba kurutup da öyle mi atmak lazım yoksa hala ıslakken akvaryuma atmamın bir sakıncası olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2010 15:11
Yok ıslattıktan hemen sonra atın yani atacağınız kadarını ıslatıp hemen tüketin. Beklemesi iyi bişi değildir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2010 16:23
Sarimsakli yem konusunda :

1 dis sarimsagin suyu bir damla kadar bisi oluyor anlik tuketimde 1 dis yeterli ancak baliklara her gun verilmesi gerekirse bir muddet sonra hazirlamak can sIkici olabilir. Tavsiye olarak 3 dis sarimsagin suyunu sarimsak ezicisiyle elde edebilirsiniz. Hani su penseye benzer ezici. Bu sarimsak suyunun icersine bol miktarda yem katin. Kullanilan yem pul gibi renkli citir citir ufalan yem olursa karisim daha kolay olucaktir.  Yemi iyice ufalayarak sarimsak suyunun uzerine dokunuz. Yem orani karisimin kivamina gore siz ayarlayin. Sonra karisimi 20 dk kadar bekletin ki yem suyu iyice icinde ceksin. Artik yeminiz hazir kurdan ucuyla alip baliklariniza verebilirsiniz. Yem sarimsak suyu icerdigi icin su yuzeyunde durmayip dibe cokucektir. Oyuzde baliklarin bulundugu bolgelere yem atin ki baliklar farkedip dibe cokmesini onlesin... Sarimsakli yem artacaktir. Kalan yemi aleminyum kagida iyice sarip buz dolabinda bekletebilirsiniz. Ilk etapda sadece aksamlari verin 3. gunden sonra sabah aksam verin. 5. gunden sonra aksam vermeye donun 7. gunden sonra sarimsakli yemi kesin.

Baliklar ilk etapta yeme alisik olmadiklari icin duketmiyeceklerdir. Ama 4. gunden sonra nasil yediklerini goruceksiniz dibe cokenleri bile buluyorlar. 2 baligim vardi surekli birseylerin icine girer birseylerin arasina saklanirlardi. Bende onlarada yem ulassin diye oralara yem atardim bulunduklari yere dibe cokerdi yem. Ama gordum ki 4. gunden sonra diger baliklar oralardaki yemide yemeye basladi hatta . Balon Moli m hic girmedi yerlere sirf o yemden dolayi girer oldu. Artik kokusundanmidir nedir?...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 25
ErtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 12:41
Arkadaslar ben sarımsa direk baliğa uyguladım elde ettiği sarımsak suyunu cok az sekilde hasta olan baliğa verdim bunu 3 gün seklinde devam ettirdim ve baliğim toparladı


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir