İç filitre ile Co2 çözünmesi


recep_erginerÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 140
recep_erginerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 01:09
    Arkadaşlar uzun zamandır düşündüğüm mayalı sistemi kurdum,fakat sistemin çalışıp çalışmayacağı konusunda daha öncedende tecrübem olmadığı için herhangi dıy sistem difüzör yada hazır sistem almadım çünkü benim için ilk etapta gazın gelip gelmediğini görmekti. Forumda sayın Emre NAR ve Onur UYGUN beylerin tariflerine uyarak sistemi kurduktan yaklaşı 3-4 saat sonra tankın içine salmış olduğum hortumdan kabarcıklar gelmeye başladı.İlk etapta 3-4 saniyede 1 kabarcıkken daha sonra saniyede 1 kabarcık gibi olmaya başladı, daha sonra elimde bulunan çok minik bir iç filitre vardı 2watlık kaç litre saatlik bilmiyorum bunu taktım; O da ne başladı fosu fosur gaz kabarcıkları sürekli. acemiliğimi hoş görün lütfen başladım düşünmeye bir çok yazılarda ve akvaryum tanıtımlarında okumştum saniyede 2-3 kabarcık diye Eee ben bunu nasıl saycamKafasi%20Karismis sanki sürekli çekince bizim pet şişe gaz basıncından gerileceğine içine çekilcekmiş gibi gelmeye başladı banaBig%20smile yine forumlarda okumuştum iç filitre yada kafa motoruyla bu işin olacağı, şimdi sormak istediğim şu bunun  sürekli fosur fosur kabarcıklar atmasını doğrumu kabul edicez yoksa hortumu biraz kırıp gazı kısayımmı birde gaz motora gelmeden kabarcık saysını nasıl bilicem ,yazılarda rastlamıştım kabarcık sayacından bahsediliyordu bu nasıl bir şey,forumda arıyorum o yazıları şimdide bulamıyorum nasıl bir şe olduğunuda unuttun.
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim biraz uzun oldu kusura bakmayın saygılar sunarım.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 09:08
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&resnum=0&q=co2%20bubble%20counter&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
 
Bitki yoğunluğuna göre, tankın diğer teknik özelliklerine göre (hacim,ışıklandırma,gübreleme) CO2 miktarı değişir.Fermante sistemin dezavantajlarından birisi de bu şekilde gaz ayarlama sıkıntısı.Vana kullanıldığında gaz kaçağı olabiliyor.En iyi yöntem, bir CO2 test alarak, çözünme tekniğini uygun değerlere göre ayarlamak.Atıyorum, yüksek sayıda kabarcık var ise, ve bu co2 tankımıza fazla geliyorsa CO2 nin suda çözünümü için etkili yöntemlerden kaçınabiliriz.Aksi durumda ise, yani co2 tankımıza yetersiz geliyorsa, daha etkili çözünme yöntemlerini kullanarak nu dengeyi sağlayabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recep_erginerÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 140
recep_erginerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 13:39
     Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Serkan bey,verdiğiniz linkte güzel anlaşılr biçimde kabarcık sayaçları var, benim akvaryumum 330 lt. aydınlatma 170 watt, taban dere kumu misket gübre destekli (Tunç SÖNMEZOĞLU ) haftada 3 gün mikroelement gübresi haftada 1gün potasyum gübresi(Tunç SÖNMEZOĞLU)bitki yoğunluğu ise 60-70 kök rotala,15 kök gül 10 kök tütün 50 kök subulata 5 kök anubias 1 kök echinodorus osiris (55cm boy 25cm. cıvarı çap)ve christmas moss.
   Bu arada sistemin  çalışması normale döndü gibi, filitre motoru gelen basınca göre kabarcıkları parçalıyor sürekliliği kesildi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir