Hypselecara Temporalis Yumurta Ayırma.


CagriTURKÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14361,2[/B]
Kayıt: 20/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 542
CagriTURKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2016 16:23
Herkese selam, bir çift Hypselecara temporalis 'im var, karma tankta bakıyorum ve düzenli olarak yumurta döküyorlar. Daha önce 6-7 kere yumurta döktüler ve hiçbirinde korumayı başaramadılar. Şu anda gene yumurta döktüler, telle ayırmam mümkün değil yumurtalar mangrow kökünün üstünde, sudan 10-20sn lik çıkarıp başka bir kaba alsam oksijen perdesi taksam ve metilen mavisi kullansam işe yarar mı ? Nasıl ayırabilirim yumrutaları?

Yardımcı olursanız sevinirim :)

Beğenenler: [T]178434,Angelfish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Clear06Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2015
İl: Adana
Mesaj: 274
Clear06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2018 23:17
Hocam ayni olay benim basima geldi zamaninda anubiasin yapragindaydi yumurtalar ayirmam gerekiyordu sudan cikarmadan yogurt kovasiyla alip ayni suyla ayni isidaki tanka ekledip tabiki hava ve metilende cok onemli.yumurtalari yogurt kovasindan aktarirken 5 10 sn cikarip uzerine metilen damlatmanizda ayrica mantarlasma konusunda cok faydali olacagi dusuncesindeyim. Yani bu karma tankta imkaniniz varsa kesinlikle yumurtalari ayirin.ama mango kokunden nasil alcaksiniz kokunuz cok buyuk.

Bi denememdede soyle yapmistim onuda paylasayim sizinle.tabi burda amacimiz deneme yanilma yontemiyle karsilastigimiz durumlari aktarmak.bundada basarili olmustum
Disi ve erkegi yumurtalari buyutecegimiz tanka aldim.icerisinde duz kaya ve her zman yumurtladiklari anubias ida koydum.sonra anubiasa yumurtladilar.yumurtalad 2 3 baktilar yavas yavas yediklerini hissettigimde stresten olsa gerek hemen ana tankka ekledim ciftleri yumurtalar kaldi.bu sekildede yapabilirsiniz.yumurtlama tankina alin cifti yumurta dizdiklerinde ayirin hemen.ama tabi takip etmeniz lazim surekli.iyi hobiler.ayrica saglikli bol bol yavrulariniz olsun ins. Yavrular buyusun isterim ama hocam :)))

Teşekkür Edenler: [T]159639,CagriTURK[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir