Hobici fiyatı diye kazıkçılardan şikayetçiyim.


mekkem571Çevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 161
mekkem571Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 10:24
İnanın arkadaşlar canlı ilanlarını görünce bu iş gerçekten hobiden çıkmış ticaretin anası olmuş nerdeyse.Başlıklara da çok üzülüyorum zaten bu hobiyi kıt kanaat yapan var adam ilanının başına utanmadan hobici fiyatı yazıyor daha sonra ilanın içeriğine bakıyorsun ne hobicisi adam sizin fobiciniz oluyor.Eskiden 1,5   2 cm balık satılmazdı şimdi adam utanmasa yumurtalı satacak balığı yazık ya gerçekten .bu paralar kolay kazanılmıyor.Kim kimi kandırıyor zaten forumda satıcılar belli nickler aşina oluyorsunuz.Ahmetin balığı ,Mehmetin balığı sonuçta satıcı olmayanlar ise kıtkanaat alanlar onlarda 1,5 cm balığa para verirse bilmeden öldürürsebunun günahı  kimin satanınmı yoksa alanınmı.Çok yazacağım şey varda hele o tanıtım furyası aman Allahım bakıyorum başlıklar ilgi çekmek için artık promosyon verecek nerdeyse millet benim balıklarıma iyi desinde moralim yerine gelsin helebir kötü yaz gör ozaman kavgayı :))) neyse ilanları bakarken sinirlendim yazmak istedim en azından rahatlarım dedim ..
Allaha Emanet olun
Selametle
Mehmet

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekelmuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2009
İl: Hatay
Mesaj: 342
pekelmuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 11:01
Valla Mehmet Bey ne desem bilemiyorum aslında büyük oranda haklısınız,hobici fiyatı diye ilan açılıp daha sonra 10-15 yavru balığa 500 Lira para vermek inanın benim de gücüme gider.Bu tropheus sevdası gerçekten bütçeleri zorluyor,sözüm meclisten dışarı fahiş fiyatlara dediğiniz gibi 2-3 cm balık satan üyeler var.
Yalnız bir yandan da şöyle düşünmüyor değilim,sonuçta bu bir hobi ve hobinin satın alınacağı belli bir değeri yoktur,sonuçta vatandaş balığım F0(bunu da anlamıyorum zaten)olsun diye ta Afrikalardan milyar ödeyerek balık getirtiyor yada şu Ali'nin balığının,Veli'nin balığının yavruları diye benim vermeye kıyamayacağım meblalar ödüyor.Şimdi vatandaş bu kadar yüksek fiyata aldığı balığın yavrusunu da 1 Liraya satacak değil.Herkesin bir bütçesi ve belli bir gelir düzeyi var,isteyen istediği balığı alıp satmakta özgür,lakin hobinin gittikçe masraflı olması,balıkların fahiş fiyatlarda olması beni de üzüyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 11:35
Selam yazdıklarınız da haklılık payınız var fakat Murat beyinde dediği gibi özgür bir dünya isteyen balığına istediği fiyatı yazar önemli olan satabiliyor mu ona bakmak lazım. Ben 100tl lik balığa 60tl yazarım anında satılır gider fakat diğerleri bekler durur bu bir satış yoludur.

Öncelik meselesi aslında bu durum önceliğin nedir istediğin balığı beslemek mi yoksa beslediğin balıktan para kazanmak mı ? Benim kasangalarım vardı yok fiyatına verdim tek kalemde 500tl indirim yaptım bana maliyeti 3,500tl olan balığı ben 2,700tl verdim. Artık siz düşünün.

Hobi gitgide pahalı oluyor ama aslında tam anlamıyla yapmak istersen pahalı oluyor yoksa bir akvaryumda balık bakmak bu kadar zor değil ama lüks şekilde sistemler hazırlamak yazmak çizmek işte o zaman pahalı oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tremusaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2010
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 499
tremusaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 11:37
Fiyat konusu tartışılmaz bir konu. Sonuçta adam malını satıyor. İşine gelen alır ,almaz. Ticarete baskı yapamayız. Bu zorbalık olurdu. Buradaki asıl mesele 2 cm lik balıkların satışı. Yazıktır yahu. Bebe ötesi o canlılar .En hassas döneminde kargoydu ,sıcaktı ,soğuktu ,açlıktı. Hayvanları neyle sınıyorlar. Ticari sayfalar bunun gibi tonla ilanla kaynıyor. Bence o sayfayada canlının türüne göre yaş ,boyut gibi kısıtlamalar getirilmeli. Hayvanlar gününü bangır bangır kutluyoruz günü geldiğinde ama ,işin içine nakit girince hayvanı tanıyan yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 11:47

Herkese selamlar,

Ben yaklaşık olarak 1 ila 2 sene ortalarında bir zamandır bu foruma üyeyim, bu ve buna benzer konular herzaman açılıyor tartışılıyor.
 
Çıkan tartışmalarda kimisi ozaman herkes bütçesine göre balık alsın diyor, kimisi tropheusa okadar para vermem diyor, kimisi zevk bütçe meselesi diyor, kimisine göre ise fiyatlar normal düzeyde geliyor, yani arkadaşlar bu konuyu yıllarca tartışsak, yıllarca kavgasını tutsak bu konular hep açılmaya devam edecektir cünkü her insan için farklı görüşe açık bir durum.
 
Bende bazı arkadaşlarımız gibi herkes bütcesine göre balık beslesin kardeşim demiyeceğim, aksine herkes beslemek istediği balık için diğer bir hobici arkadaşımıza yardımcı olsun diyeceğim ama inanın buna bende dahil bir çoğumuz birçok arkadaşımıza bu tür konularda yardımcı olamıyoruz belki kimimiz olmak istiyor olamıyor belkide bazılarımızda hiç yardımcı olma isteği yok, herkesin kendi düşüncesi kendi isteğidir bunu asla sorgulayamayız, bazı balık türlerine adam 3.000.00tl - 5.000.00 tl verdiyse ve bu balıklardan yavru aldıysa muhtemelen minicik yavrulara o fiyatlar herzaman yazılacak kimse kimseyede niye bu fiyatı yazdın çok değilmi diyemeyeceğimiz için kızsakta üzülsekte darılsakta bu yaklaşımı kimseye yapamayacağız forumda gerçekten bu işe gönül vermiş hobi için yapan bu işten hiç bir beklentisi olmayan sadece balıklarını sevdiği için besleyen bir çok abimiz arkadaşımız kardeşimiz var onlar zaten uygunda satmaya çalışıyor balıkları ellerinden gelen kolaylığıda sağlamaya çalışıyorlar, tercihinizi böyle insanlardan yana kullanın derim fikir olarak bunu söyleyebilirim bu hobiye gönül vermiş gerçekten zevk için yapan ve kendi zevkini yaparken başkasınında zevkini düşünen insanlar var isim vermeyeceğim o kişiler zaten kendilerini ve herkes biliyor bence herkes bilinçli bir şekilde hareket ederse bu tür fiyat isteyen ve minicik yavruları satan arkadaşlardan doğal olarak balık temini yapmayacaklardır yapılmadığı içinde hiç kendi canımızı sıkıp böyle konulara gerek kalmayacaktır,
 
Buradaki şu serzenişi anlarım arkadaşım 1-2cm kesesi bitmemiş yavruları satmayalım, onlarda can ızdırap çektirmeyelim 3-5 lira için deriz bu anlaşılır bir durumdur ama kimseyede niye bu fiyat çok pahalı satıyorsun utanmıyormusun diyemeyiz dememeliyiz, inanın böyle küçücük yavru balık satıpbirde katmerli fiyat isteyen arkadaşlarımız yanında fiyatı çok uygun tutup boylanmış yavru satan arkadaşlarımızda var, bölüm şikayet var bölümü ve herkes heryerden şikayetini dile getiriyor birde memnuniyet forumu olsada oradada kimin ne yaptığını bilsekte insanlarda memnuniyet forumundan seçse alış veriş yapacağı kişiyi hem bakalım herkesin şikayeti olduğu kadar memnuniyetide varmı. Herkese sağlıklı balıklar dilerim,    
sprwon2011-10-17 11:48:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 12:17
Akvuryuma yeni başlayan birisi olarak dikkatli olmama rağmen bende nasibimi aldım. ben hobiciyim diyor kişi. hobici olunca ne oluyor balığınız altındanmı kaplı oluyor.
 
Damızlık ve damızlık altı muhabbetide yanlış aslında. Damızlık altı diye yavru satıyorlar. Yavru diye sat kardeşim. Birde satılacak balığın videosu şart olmalı. Yükleyemem vs.. pek geçerli mazeret olmuyor. Adam anacının fotosunu koyuyor yavrusunu satıyor. Yakın çekimde foto balığı çok büyük gösteriyor.
 
Şahsen bende balık satışı yapmak istedim, videosunu çekip yolladım. Görsün kişiki içinde uhte kalmasın.
 
 
Ayrıca hobiciden balık almak kazıklanmak gibi bi anlam çıkarttıran ve kendisini hobici diye tarif eden kişilere hakkımı helal etmiyorum..Çünkü fiyatlar akvaryumcularda daha ucuz ya. Adamların kirası vergisi kazancı olduğu halde el insaf.. başka bişey demiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 17:06
Ben ek olarak belirtmek istiyorum. Ferit kardeşim değinmiş bende eklemek istiyorum. İyi niyetli hobici insanlar olduğu kadar kötü niyetli olanlarda var örnek sen balığa ihtiyacı olan alsın diye düşük fiyat yazıyorsun adam balığı senden alıyor aldığı gibi ilana koyuyor şimdi sen olsan ne yaparsın.

Doğal olarak birebir tanıdığımız insanlara fiyat konusunda yardımcı oluyoruz bu herkes için geçerli. Fakat yabancı kişiler olduğu zaman aynı yardımseverlik söz konusu olmuyor ancak sohbeti muhabbeti güvenilir bir insan olursa o zaman yine yardımcı oluyoruz haksız mıyım hepimiz böyle yapmıyor muyuz. Her yanımıza gelen insan hobicidir diyemeyiz şahsen ben sohbetini muhabbetini sevdiğim insanlara ihtiyacı varsa yardımcı olurum, oluyorum da ama bu demek değil ki herkese indirim yapacağız bu şekilde yapmaya kalkarsak bu iyi niyetimizi su istimal ederler. 
Burak Bulut2011-10-17 17:33:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 17:50
[QUOTE=Burak Bulut] Ben ek olarak belirtmek istiyorum. Ferit kardeşim değinmiş bende eklemek istiyorum. İyi niyetli hobici insanlar olduğu kadar kötü niyetli olanlarda var örnek sen balığa ihtiyacı olan alsın diye düşük fiyat yazıyorsun adam balığı senden alıyor aldığı gibi ilana koyuyor şimdi sen olsan ne yaparsın.

Doğal olarak birebir tanıdığımız insanlara fiyat konusunda yardımcı oluyoruz bu herkes için geçerli. Fakat yabancı kişiler olduğu zaman aynı yardımseverlik söz konusu olmuyor ancak sohbeti muhabbeti güvenilir bir insan olursa o zaman yine yardımcı oluyoruz haksız mıyım hepimiz böyle yapmıyor muyuz. Her yanımıza gelen insan hobicidir diyemeyiz şahsen ben sohbetini muhabbetini sevdiğim insanlara ihtiyacı varsa yardımcı olurum, oluyorum da ama bu demek değil ki herkese indirim yapacağız bu şekilde yapmaya kalkarsak bu iyi niyetimizi su istimal ederler. 
[/QUOTE]
 
Çok doğru sölüyorsun Burak kardeşim birde olayın senin dediğin yönü var, ve dediğinde çok doğru bir çoğumuz tarif ettiğin kriterlerde balık satıyoruz, ne diyelim allah ahlaklı satıcı kadar ahlaklı alıcıda nasipetsin bu işe emek veren insanlara, sonuçta iyi kötü şu forumda herkes birbirinden balık alıp satıyor hepimiz arkadaşız dostuz allah hep bu kıvamda iyi niyetle satışlar ve alışlar nasip etsin herkese, saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekkem571Çevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 161
mekkem571Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 18:25
Arkadaşlar konu kimin balığına nekadar istediği değil , İlanlar kısmındaki hobici fiyatı veya sahtekarlık tarzlarına kızıyorum.
1-Eskiden forumda F0 dediğin zaman bir belge yayınlamanı isterlerdi yöneticiler kardeşim aldığın yerin belgesini yayınla diye şimdi ilanlarda F0 yavrusu diye yazıyor geçiyor kimse ne belge ister ne soran olur niye içimiz dışımız afrika ithalatı oldu eskiden sanki uzaydan geliyordu balıklar.
2-Eskiden 1,5-  2 cm balıklar satışı forumdan yasaktı ilan hemen silinirdi şimdi adam yumurta keseli satacak nerdeyse soran yok.
Yönetim niye bu konuda esnek davranıyor veya niye bu kadar esnekleşti onuda anlamış değilim.Forummu zaman geçtikçe hobiciye uyuyor ,yoksa hobicimi foruma ayak uyduruyor tartışılır.
Selametle
Mehmet

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 20:32
[QUOTE=mekkem571]Arkadaşlar konu kimin balığına nekadar istediği değil , İlanlar kısmındaki hobici fiyatı veya sahtekarlık tarzlarına kızıyorum.
1-Eskiden forumda F0 dediğin zaman bir belge yayınlamanı isterlerdi yöneticiler kardeşim aldığın yerin belgesini yayınla diye şimdi ilanlarda F0 yavrusu diye yazıyor geçiyor kimse ne belge ister ne soran olur niye içimiz dışımız afrika ithalatı oldu eskiden sanki uzaydan geliyordu balıklar.
2-Eskiden 1,5-  2 cm balıklar satışı forumdan yasaktı ilan hemen silinirdi şimdi adam yumurta keseli satacak nerdeyse soran yok.
Yönetim niye bu konuda esnek davranıyor veya niye bu kadar esnekleşti onuda anlamış değilim.Forummu zaman geçtikçe hobiciye uyuyor ,yoksa hobicimi foruma ayak uyduruyor tartışılır.
Selametle
Mehmet
[/QUOTE]

Selamlar,

Mehmet abicim başımdan geçen bir olayı anlatayım.

2.nci maddede bahsettiğin yönetim önceden 1.5-2 cm balıkların satışına yasak koyardı doğru sölüyorsun gerçekten öyleydi ama bu seferde bir çoğu satıcı balıklarını 3cm diye yazıyordu bende birgün böyle yazan bir ilandan balıklar gerçekten 3cm diye 12-15 adet kasakalawe yavrusu almıştım aman allahım gelen balıkların en az 6sı 7si daha keselerinden bile kurtulmamış, içinde ölenler var satıcı abiyi aradım durumu anlattım abi balıklar daha kesesinden kurtulmamış dedim bazısı poşetin arasına girmiş ölmüş dedim düşünün balıkların küçüklüğünü ve balıklar istanbul dışından yollanıyor bana, abi dedim parasında pulunda değilim bu yavrular yollanırmı hiç dedim üzüldüm şimdi abi dedim, yeminederim yukarıda allah biliyor 1 kuruş bile talep etmedim benim bu yaklaşımımada kendisi bana, haklısın kardeşim yanlış oldu dedi balıkların öldüğüne dair hiç birde kanıt istemedi benden çünkü oda biliyordu balıkların daha kesesinden kurtulmadığını hatta bana evet kardeşim 6-7 tanesi keseliydi dedi zaten aldığım adet 12 -15 arası bişeydi ve en az yarısı poşette öldü diğerlerinide kurtarmaya çabaladım 2 gün sonrada geri kalan 5 adeti kaybettim o abi benim bu yaklaşımıma balıkların yine azı dolu merak etme kardeşim 1 ay sonra balık yollıcam dedi aynı adette dedi hiç merak etme dedi tamam dedim bir daha hiç aramadım o abiyi sonra aradan bir kaç ay geçince özel mesaj attım abi dedim senden balık zaten talep etmedim dedim ama enazından birşeyler yazman gerekmezmiydi dedim yine cevap yok sonra tekrar aradan baya zaman geçti ve bir mesaj daha attım bu seferde şehir dışındaydım kardeşim yollıcam dedi yok abi dedim yollama dedim önemli değil dedim istemiyorum artık dedim ve yollucam diye diye aylarca beni oyalayıp akvaryumum bomboş onu beklemiştim - bekletmişti, isim vermicem şimdiye kadar hiç anlatmadığım bir acı bir anıydı hayatımda balık konusunda herşeyi unuttum birtek bu anıyı unutmamıştım nasıl bir para hırsıdırki kesesinden kurtulmamış yavruları ta istanbullara kadar yollamayı göze aldın neyse uzatmanın anlamı yok, yani abi diyeceğim odurki yönetim engel koysa 3 cm sınırı koysa o balıklar yine 1.5 - 2 cm aralığında satılacak, satacaklar ah abi ah bu olay aklıma geldi yine ya parasında pulunda olsam zaten ısrarla yolla diye baskı yapardım çünkü şunu çok iyibiliyordum kesesinden kurtulmamış yavruyu yollayacak kadar para hırsı gözünü bürümüş birisi bana balık yollama ihtimali varmı sizce ? bence yoktu ki öyle oldu, Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 18:03
Geçenlerde bir yerde okumuştum para ile insan arasında ki ilişki diye şöyle bir yazı vardı '' İnsan paranın sahtesini yapar = Parada insanın sahtesini yapar. '' Sanırım fazla söze gerek yok...

Bu arada balığım yok akvaryumum yok kafam rahat arkadaş en azından bir süreliğine acaba yem yemeyen var mı? Acaba hastalık falan var mıdır? Su sıcaklığı ne durumda? Hangi yemi versem? Dip çekimi zamanı geldi gibi sorunlarım şimdilik yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 21:26
Bazı ilanlar fiyat olarak akvaryumcularla yarışıyor. Tabi ki özgürlüktür ama hobiciler birbirlerine destek çıkmalı diye düşünüyorum.

Gerçekten ticari düşünmeyen, balıklarını hak ettikleri şartlarda besleyen hobiciler de var onlar zaten ilanı açınca anlaşılıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 21:40
3 cm balık satış şartı forumdan kaldırıldı insanlara 3 cm deniliyor daha küçük balık veriliyor diye. Burada herkesin dertli olduğu belli birde ortak nokta var pahallı dediğiniz balığı almazsınız olur biter istediği kadar ilan açsın baktı olmuyor nasılsa fiyatını düşürecek forumda o kadar iyi arkadaşlar varki onları tanımadığınız içinde kendinize kızın para almadan balık hediye edenler tonla sadece birazcık sosyal olacaksınız akvaryum.com un düzenlediği organizasyonlara katılıp gerçek hobiye gönül vermiş insanlarla kaynaşacaksınız orada tropheus hediye edenide var damızlık yunus hediye edenide...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekkem571Çevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 161
mekkem571Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 03:15
[QUOTE=tosyalı]3 cm balık satış şartı forumdan kaldırıldı insanlara 3 cm deniliyor daha küçük balık veriliyor diye. Burada herkesin dertli olduğu belli birde ortak nokta var pahallı dediğiniz balığı almazsınız olur biter istediği kadar ilan açsın baktı olmuyor nasılsa fiyatını düşürecek forumda o kadar iyi arkadaşlar varki onları tanımadığınız içinde kendinize kızın para almadan balık hediye edenler tonla sadece birazcık sosyal olacaksınız akvaryum.com un düzenlediği organizasyonlara katılıp gerçek hobiye gönül vermiş insanlarla kaynaşacaksınız orada tropheus hediye edenide var damızlık yunus hediye edenide... [/QUOTE]
Güzel kardeşim sen İstanbuldasın katıla biliyorsundur.burada adam şehrinde bırak etkinliği yapacak hobiciyi tropheus satan akvaryumcu bulamıyor.3 cm balık deniliyor daha küçük gönderiliyor diyorsun ya 1,5 cm yazan kaç cm gönderir bir düşün insanlar hediye eden hobici değil makul fiyat ve cm de satan hobiciler istiyor .
Selametle
Mehmet

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir