High Tech 400 Litrelik Bitki Tankı! ( Acemiden!)


NakoCanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 58
NakoCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2012 22:32
Merhaba Şervin bey,
Öncelikle sizi canı gönülden kutlarım titizlik ve el sanatınıza hayran kaldım.Kocaman bir maşallah diyorum icimden, ocak ayında yasadıgınız büyük sıkıntı icin tekrar geçmiş olsun. Dün aksam başlıgınıza gözüm çarparak girdim kapıdan iceri sayfa 1,2,3,8,9,10 derken birde baktım saat 00:55 eee sabah iş bekler her ne kadar acaba daha sonra ne oldu die düşünürken uyumusum =) aynı ph kontrol ünitesi bendede mevcut (2 haftadır) akvaryumun filitresi açık iken 6.71 sabit kapattıgım anda 15 20 dk icerisinde 6.58 lere kadar düşmekte bir sure sonra sabitlensede surekli kafamı karıstırıyor.. cozumu suyu direk olarak degilde yayılacak sekilde bir boru sistemi yaparak cozmeyi dusunuyorum.Gerci siz sanırım bu sıkıntıyı halletmişsiniz. Armatür bölümünü okurken aklımdan geceni ilerleyen sayfalarda sizin düşünceniz olarak gordum fakat farklı bir araç yapmıssınız tavsiyem eyer müsaitse tavandan asmalı caraskal sistemi tarzı bir asma armatür yapmanız, hem yukarı asagı hareket le ısıgınız tepenizde kalıp goz kamasmasını hemde alanı daha rahat gorebilirsiniz gibime geliyor. Tankınızdaki hoşnut olmadıgım sey (lütfen yanlış anlamayın) mangrov köklerini kaldırıp mopani koku tarzı şölee dallı budaklı güzel iki kok ile hem alan acma hemde ışık dagılımı acısından cok daha mantıklı olacagını dusunuyorum estetik olarakta çok hoş kökler mevcut. en son sorunuz hakkında Mustafa ERDOĞAR bey, in söylediklerine katılıyorum kesinlikle ve az da olsa misket-Tablet gubre şiddetle tavsiye ediyorum. Sağlıcakla kalın..
NakoCan2012-03-12 22:36:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 15:46
Tek kelimeyle müthiş bir çaba göstermişsiniz. Talihsiz bir durumuda şanslısınız ki gayet iyi durumda atlatmışsınız. İşyerindeyim başından sonuna tüm yorumları ile konunuzu okudum. Tebrik ederim. Benim konumda arkadaşlar bana kasıntı çok titiz diyordu. Yalnız olmadığımı bilmek güzel :)

Son mesajınızda biraz şevkiniz kırılmış gibi geldi. Sakın diyorum. Gerekli bir iki düzeltmeyi yaparak çabalarınızı kat kat aldığınız bir projeye imza atmış olacaksınız ki bence karşılığının da almışsınız..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rotasizkorsanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 171
rotasizkorsanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 17:07
14 sayfa okudum hiç üşenmeden başınıza gelen aksilikten dolayı geçmiş olsun.Karideslere üzüldüm en sevdiğim canlı olmasına rağmen bir tane dişi var akvaryumumda:) Son olarak kapağın içine yerleştirdiğiniz reflektörleri nereden ve kaça aldınız.
Kolay gelsin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuratGökerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 622
MuratGökerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 23:27
Floresanları nereden adığınızı yazarmısınız acaba sağşlıklı bitkiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ScherwinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 103
ScherwinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 22:08
[QUOTE=NakoCan]
.............
tavsiyem eyer müsaitse tavandan asmalı caraskal sistemi tarzı bir asma armatür yapmanız, hem yukarı asagı hareket le ısıgınız tepenizde kalıp goz kamasmasını hemde alanı daha rahat gorebilirsiniz gibime geliyor.
Tankınızdaki hoşnut olmadıgım sey (lütfen yanlış anlamayın) mangrov köklerini kaldırıp mopani koku tarzı şölee dallı budaklı güzel iki kok ile hem alan acma hemde ışık dagılımı acısından cok daha mantıklı olacagını dusunuyorum estetik olarakta çok hoş kökler mevcut. en son sorunuz hakkında Mustafa ERDOĞAR bey, in söylediklerine katılıyorum kesinlikle ve az da olsa misket-Tablet gubre şiddetle tavsiye ediyorum. Sağlıcakla kalın..
[/QUOTE]
Herkese Merhaba ..
 
Okan (NakoCan) bey öneri ve eleştiriniz için teşekkür ederim.
IŞIK KONUSU:
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: ışık sistemimden son derece memnunum. Bu akvaryumu kurarken hobi ile <=> ev halinin bir denge içinde yürütebilmek benim için esastı. Akvaryum şu anki hali ile kompakt, ultra sessiz, salon mobilyasından farksız,  benim ve izleyenleri (tabii bu sitenin duayeni düzeyindeki arkadaşlardan bahsetmiyorum ) kendi çapında mest eden bir görüntüye sahip. Fotosentez ışıkları her tarafa eşit bir şekilde ulaşıyor. Fotosentez bir cümbüş tarzında. Her yerden hava kabarcıkları bolca salınıyor. Işığa tek engel ise sizin de yukarıdaki 2. paragrafta bahsettiğiniz, mangrove köklerinden özellikle soldakinin yaptığı küçük bir gölge alanı! Bu gölgede bile parvulaları gelişebiliyor.
 


Ayrıca bu gölge aşırı ışıktan rahatsız olan balıklar için de güzel bir bekleme alanı  Işıkların tacın içinde yerleşmiş olması, salona mühtemel bir rahatsız edici ışık sızmasını kesin olarak önlüyor. Ayrıca ışıklandırma sistemine LED sistemin de eklenmesi harika oldu. Fotosentez ışıklarının kapalı olduğu zamanlarda mükemmel bir loş ışık veriyorlar ve aslında tank bu ışıklar ile çok daha çekici görünüyor
TASARIM KONUSU:
Bir çok arkadaşın da zaman zaman öneride bulunduğu üzere bu mangrov köklerinin estetiği konusunda düşünceler ikiye ayrılıyor . Birinci düşünce bu köklerin bu akvaryum için fazla kaba olduğu ve yerine başka köklerin/dalların gelmesi. İkinci düşünce ise mevcut hali ile idare eder olduğu ancak gene de işe sıfırdan başlanacak ise bunların yerine başka alternatiflerin/pozisyonların mutlaka denenmesi gerektiği  Birbirine paralel bu iki düşüncenin yanında bir de benim 2,5 'inci bir düşüncem var ki  anlatmazsam çatlarım  Tasarımda aklımdaki tema şu: sular altında kalmış bir ormanda, SOLDA biri kesilmiş 2 ağaç gövdesi ve yer yüzünde yer alan kalın bir kök, SAĞDA ise daha kalın bir ağaç gövdesi kesiti! Yani hiç bir şey büyük bir manzaranın minyatürü değil! olay 1:1 ölçekte cereyan ediyor
Bir nokta daha var o da şu ki: Ben 100 tane daha fotoğraf çeksem, yakından gördüklerimi sizlere aktaramam. İnsanın hoşuna gidebilecek bir çok ayrıntı var.
Tank bitki ile doldu, ancak tüm bu ayrıntılar görünürde ve balıklar oluşan bu tuneller ve kıvrımların her bir cm2 'sinde dolaşıyorlar, içinden geçiyorlar ve hayat katıyorlar. Her şey yakından bakınca doğal gözüküyör ancak ben bunu fotoğraflara tam yansıtamıyorum.
Tank eve oldukça pozitif bir hava kattı ve görenlerin beğenisini kazandı. Şu anki dar vaktimi düşününce de şükrediyorum  En azından gözüme batan bir şey yok. İleride sıkılırsam elbet değişikliğe giderim. O zaman belki de bambaşka bir tarz denerim
 
Mustafa Beyin de önerisi ile tabandaki tablet gübreleri yeniledim. Sıvı gübre olayını daha düzenli bir hale getirdim. Bitkilerin kondisyonu artık iyi durumda;
Fotoğrafları tıklayıp, büyüterek bakmanızı öneririm.
 
Genel Görünüş.



Sol Cepheden Görünüş. Parvula zemin.

 

 
Ön Soldan 1/3. Kesit. Parvula zemin.



Ön Soldan 2/3. Kesit. Karma bitkiler. Tabandaki kalın mangrov kökü, kıvrımları, girinti ve çıkıntıları vs. hiç bir şey görünmüyor. Hali ile fotoğrafta kaba bir bitki topluluğu gibi algılanıyor. Bu ayrıntıları ancak tanka biraz yukarıdan ve yakından bakınca görebilirsiniz.

Bitkisiz Hali;

Bitkili Hali;


 
Ön Soldan 3/3. kesit. Karma bitkiler.


 
 
Perspektif görünüm.
En son geçen hafta budama yaptım ve şu an gene istiyor.



Bir de ailecek balık sevdamıza yenik düştük!  Balık yükünü çok abartmayacak şekilde bir kaç değişik türden balıklar artık akvaryumun sakinleri  Bu şekli ile akvaryum, bitki öncelikli olmakla beraber kayda değer önemli ev sahiplerine de sahip  Tank ile yarışmalara katılmayacaksam  ve esas olan mutluluk ise amacıma ulaşmışım galiba
Bu balıklardan bir kaçının fotoğrafını çektim ve sizler ile paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz. Akvaryumda %100 huzur var! hiç bir balık diğerine üstün değil ve kavga gürültü kesinlikle söz konusu değil (huysuzluk çıkaran bir erkek kılıç balığı bir ahbabın akvaryumuna sürgün edildi )
Fotoğrafları tıklayıp, büyüterek bakmanızı öneririm.
 
Solda kara meleğim, sağda cüce gurami. Fotoğraftaki alan derinliği sınırlı olmasına rağmen fotosentez bariz görünüyor. 




Altta Cüce gurami üstte Ay ışığı guramisi ...



cingöz bir Black tetra...
 


 
Silver shark ...
 


Erkek Kılıçkuyruk ...



 
Esenlikler dilerim.
Sevgiler, Selamlar...
 
Scherwin2013-02-21 21:40:02

Beğenenler: [T]111535,nasreddin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2012 23:12
Ben böyle sabırlı hobici inanın hiç görmedim. Küsmeden, sorunlardan yılmadan, hepsinin üzerine gidip başarıya ulaştınız ya, daha etkili tebrik etmek için nasıl bir cümle kurayım bilemedim. 

Bitkiler hava motoru taklidine bürünmüş, sağlıklı oldukları zaten buradan belli  Tasarım o kadar da zayıf değil, birçok hobici böyle yeşil bir tankı evinde görmek ister. Umuyorumki bu çabaların amacı evde güzel bir köşe yaratmaktan öte gider ve işin tasarım boyutuna kancayı takarsınız 

Beğenenler: [T]113363,Scherwin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113363,Scherwin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OnuncuTorunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1012
OnuncuTorunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2012 23:27
Merhaba tankınız HARİKA. Daha bir çok kelime söylemek isterdim de yaz yaz bitmez.

Ve gelelim asıl meseleye siz tam aradığım yol göstericisiniz. Çok benzer ölçülerde tank sipariş ettim (145x60x55). Öncelikle size sorum ışıklandırmanızı günde kaç saat açıyorsunuz ve çok elektrik tüketiyor mu ?

Beğenenler: [T]113363,Scherwin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113363,Scherwin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metuboÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 518
metuboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2012 10:29
Gerçekten çok güzel gidiyorsunuz. Serkan bey'inde dediği gibi kim istemez elinde böyle bir akvaryum olsun. Seyrin zevkine doysun. Hakikaten çok sabırlısınız. Tekrar tebrikler..


Beğenenler: [T]113363,Scherwin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

captainahmattÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3
captainahmattÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2012 11:28

Scherwin Bey akvaryum kurulumunuzu başından beri okudum ve çok etkileyici olduğum kanısındayım. Canlılarınıza bir maşallah demek ve sizi de tebrik etmek için yazmak istedim.

Forumdaki diğer hobici arkadaşlara da bu vesileyle sağlıklı canlı ve bitkiler diliyorum..


Beğenenler: [T]113363,Scherwin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2012 15:00
Azminizden dolayı sizi tekrardan tebrik ederim Şervin Bey, başarılı güzel bir tank olmuş bence. Tasarım olaylarına girmeye başlayınca bence bu kadar güzel ve doğal olmaz kanaatindeyim. Bu hali ile karmaşık bile görünse tankınız yine de doğallığı yakalamış durumda. Resimler içerisinde Silver shark olan resim çok güzel olmuş. Sanki o balık oraya bir çıkarma da sonradan yapıştırılmış gibi gayet başarılı bir çekim olmuş.
 
Başarılar.

Beğenenler: [T]113363,Scherwin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113363,Scherwin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

syasarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 467
syasarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2012 15:49
Ayrıntılı paylaşımınız için teşekkürler. Çok güzel bir tank olmuş. Artık birçok bitkinin huyunu biliyorsunuz. Yosunla mücadele, su değerleri vb. konularda oldukça tecrübelisiniz. Anladığım kadarıyla maddi durumunuzda müsait.. Umarım uluslararası yarışmalarda ülkemizi de temsil etmeyi düşünürsünüz...
Neden olmasın ?
Saygılar, selamlar...

Beğenenler: [T]113363,Scherwin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113363,Scherwin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

heartmakerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2009
İl: Adana
Mesaj: 157
heartmakerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2012 16:40
Tek kelime ile mükkemmel diyorum keşke bizde (Acemiden) olsak ve böyle güzel bir çalışmaya imza atsak. Sizin sayfalarınızda gezerken hem öğrenci hem öğretmen görüyorum paylaşımlarınızda, her ayrıntıyı (ayrıntı gibi görünen püf noktalarını) fotoğraflarla destekleyerek göstermeniz son derece eğitici olmuş.

Beğenenler: [T]113363,Scherwin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113363,Scherwin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ScherwinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 103
ScherwinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2012 14:43

Hepinize güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.


[QUOTE=serkan_cetinkol]Ben böyle sabırlı hobici inanın hiç görmedim. Küsmeden, sorunlardan yılmadan, hepsinin üzerine gidip başarıya ulaştınız ya, daha etkili tebrik etmek için nasıl bir cümle kurayım bilemedim. 

Bitkiler hava motoru taklidine bürünmüş, sağlıklı oldukları zaten buradan belli  Tasarım o kadar da zayıf değil, birçok hobici böyle yeşil bir tankı evinde görmek ister. Umuyorumki bu çabaların amacı evde güzel bir köşe yaratmaktan öte gider ve işin tasarım boyutuna kancayı takarsınız 
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim Serkan Bey. Tüm yapabildiklerimde sizin ne denli önemli payınızın olduğunu bu fırsat ile bir kere daha söyleyip, teşekkür etmek istiyorum.

[QUOTE=OnuncuTorun]Merhaba tankınız HARİKA. Daha bir çok kelime söylemek isterdim de yaz yaz bitmez.
Ve gelelim asıl meseleye siz tam aradığım yol göstericisiniz. Çok benzer ölçülerde tank sipariş ettim (145x60x55). Öncelikle size sorum ışıklandırmanızı günde kaç saat açıyorsunuz ve çok elektrik tüketiyor mu ?
[/QUOTE]

Teşekkür ederim. 
6x54 watt = 324 watt. Günde 8 saat çalışıyorlar. Zamanlayıcılar ile uygulanan programım şöyle;

09:30 - Led'li nisbeten loş aydınlatma başlıyor (bitki için değil, görsel amaçlıdır)
12:30 - Ledler kapanıyor, 6 'lı T5 floresan devreye giriyor.
16:30 - 6 'lı T5 floresan'lar kapanıyor, Ledler devreye giriyor.
22:30 - Ledler kapanıyor, 6 'lı T5 floresan devreye giriyor.
02:30 - Karartma başlıyor. Tüm ışıklar sabah 09:30'a kadar kapanıyor.

Özetle aydınlatmam; 4 + 6 (kapalı) + 4 saat.

Aylık elektrik Tüketimim: 0,324 (kw/saat) x 8 saat x 30 gün = yaklaşık 80 kw/ay

Normal elektrik sayacı olan bir evde bu kadar elektriğin maliyeti (Nisan 2012 zamlarından sonra);
80 x 0,17306TL (kw birim fiyat) = 13,85 TL/ay (Vergiler hariç)

Bende akıllı sayaç var (KW Birim fiyat - vergiler hariç)
Gündüz - (06:00 - 17:00) : 0,17192 TL
Puant - (17:00 - 22:00) : 0,30696 TL
Gece - (22:00 - 06:00) : 0,07445 TL
Aydınlatmamın yarısını Gündüz ve yarısını Gece'ye göre yaptığım için;
(40 x 0,17195TL) + (40 x 0,07445TL) = 9,85 TL/ay (Vergiler hariç) 

Sevgiler, Selamlar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2012 22:27
Şervin bey canı gönülden tebrik ederim elinize emeğinize sağlık çok ama çok güzel görüntü elde etmişsiniz.
Ayrıca aydınlatıcı bilgiler verdiğiniz içinde çok memnun kaldım şahsım adına rabbim yolunuzu hep açık etsin son durumları gösterir bir video ekleme zamanı gelmiş duyurulur :)

Beğenenler: [T]113363,Scherwin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113363,Scherwin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir