HİÇBİR ÇÖZÜM YOK MU?


yerbakiliÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2006
İl: Izmir
Mesaj: 133
yerbakiliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 12:46
[QUOTE=nurdana]Ben kaplumbağamı elimden geldiğince iyi bakıyorum burasıda bir balık forumu ama buradada kimsenin hayvanına eziyet ettiğini sanmıyorum. Doğal yaşam konusuna gelince sonuçta o hayvanlar belkide orada doğal yaşamda bile doğmadılar ve ben onu alıp iyi bir ortam sağladım ben doğal yaşama çok destek veriyorum ve Atatürk le bağdaştırdığım ise Atamızında hayvan sevgisi çok vardı köpeğini bilmezmisiniz? köpeğiyle sabahtan akşama kadar oynayabilirdi şuanda Atatürk olsaydı petshopları görü buna bir çare bulurdu demeye getiriyorum ve bu duruma çok üzülüyorum.
 
                 SAYGILAR
[/QUOTE]

Bir köpekle, bir balığın yada bir kaplumbağanın bir tutulmaması taraftarıyım.(Bakım şartlarından dolayı) Benim size asıl demek istediğim, (sakın bir tartışma ortamı oluşturuyorum gibi anlaşılmasın lütfen) eğer bir durumdan şikayetçiyseniz, buna siz de katkıda bulunarak yardım etmeyin demek istiyorum. Şu an beslediğiniz canlıya para veripte aldıysanız eğer, gözleriniz kuruyacak kadar da gözyaşı dökseniz yaptığınız/yapılan alışverişlerle bu canlılara işkence edilmesine ne yazık ki devam edilecek. Her zaman çuvaldızın ilk önce kendimize batırmamız taraftarıyım. Bu gerçeği de göz ardı etmemeniz dileğiyle... Umarım yanlış anlaşılmamışımdır. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 12:51
Biz tüm kullanıcılar kaplumbağa satın almasak dahi kaplumbağalar fiyatları artarak petshoplardaki yerlerini koruyacaktırlar Yasin bey. Petshop da mantık bellidir 100tane canlı alırsınız %x kar koyarsınız aldığınız fiyata. Örneğin 100 kaplumbağaya 100lira verdiniz tanesi 2 liradan satarsınız kimse almaz ise 90 tanesi ölür ve o 10 tanenin fiyatı 110 lira olur. Gelişi çok ucuz bir canlı olduğundan satmaktan vazgeçmezler yani.

Ayrıca evde köpek-kedi-tavşan-guinepig gibi canlıların bakımı da böyle düşünüldüğünde en az bir kaplumbağa kadar yanlıştır. O yüzden isteyen herkes artık evcil sayılan tüm hayvanları onlara gerekli şartı sağlamak koşulu ile besleyebilir Nurdan hanım da elinden geleni yapmaya ve kaplumbağasına gerekli ortamı hazırlamaya kararlı olduğuna göre çuvandızı kendine batırmasına gerek yok.

Bence hayvan satılan yerler sürekli olarak denetlenmeli, kafes de kedi köpek satışı yapılmamalı, balık kaplumbağa gibi canlılar sadece yaşayabilecekleri yerlerde satışa sunulmamalı vs. Ve veteriner hekimlerin hayvan satışı yapmaları normalde yasak bence bu da biraz düşündürücü?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yerbakiliÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2006
İl: Izmir
Mesaj: 133
yerbakiliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 13:15
İnanın ki yazdığınız mesajda, yapılan yazım yanlışları dolayısıyla ne anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Anladığım kadarıyla;

İlk paragrafınızda, kâr-zarardan bahsetmişsiniz ama gözden kaçırdığınız bir şey var. O da, 2 liradan satılan bir canlıyı, kimse 2 liradan almadı diye fiyatı 110 liraya çıktığı için almaz. O kalan 10 tanesi de ya ölür dediğiniz gibi ya da bu işi ticaret olarak yapan kişi tarafından başka bir petshopa satılır yada verilir.

İkinci ve üçüncü paragrafınızı ise hiç anlayamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 13:23
Yazım yanlışı göremedim devrik cümle çok kullanmışım sanırım. Noktalamalar eksik olabilir kusura bakmayın ben anlaşılır olduğunu düşünüyorum.

Şöyle söyleyeyim size gonzalesler eskiden 10 lira idi ve hamsterlar 20 lira idi. Bir dönem herkes hamster almaya başlayınca hem sayıları arttı hemde petshoplarda sürüm olmaya başladı ve gonzales satışları azaldı ve şuan gonzales 20, hamster 10 lira. Fiyatları nedeniyle satılmıyorlar ama eni sonu satılıyorlar ve satıcı eni sonu aynı kar'ı elde ediyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

texasgtÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 126
texasgtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 14:43

Bende katılıyorum ancak bunlara ağlıyıp dil dökeceğinize ilk önce filistinde ığrakta katledilen insanlara amerikalı askerlerin üzerine yorkan serip vurduğu bebeklere rusların okulu basan suikastçıyı öldürmek için kendi okullarından yaklaşık 500 ilk okul öğrencisini öldürdüğüne ve çinlilerin türkleri nasıl katledip öldürdüklerini çözüm bulmak gerekir bu sorunlar bir çözülsün balıklar için hep beraber ağlarız sorun değil.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MysticÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 53
MysticÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 14:55
Ya hayvan hakları konuşulurken filistin,amerika,çin,türk,savaş,operayon,vurulan bebekler ne alaka biraz olgun düşünmeye çalışın her tartışma içinde bu konuları çözün önce dersen bende okadar insan ölüyor bunlar yaşanırken kahkaha atmayı bırak tebessüm etmemen gerekiyor derim ama sen bunu yapıyorsundur bence bunu da yapma.Herkese iyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ümit BirkolÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 12/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1533
Ümit BirkolÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 15:06
http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5199.html
Konu ile ilgili çok genel de olsa bir kanun var. Ancak uygulanma imkanı cidden çok zor. Devlet evlerimize gelip de hayvanlara eziyet mi ediyoruz, onlara nasıl bakıyoruz diye mi denetleyecek? Bu konu bütün dünyada yaşanan bir sorun. Malesef ülkemizde de çözüm ihtimali zor görünüyor. Her şeyin başı eğitim. Herkesin hayvan refahı konusunda standart bir eğitimden geçmesi bir çözüm olabilir ama bu eğitimi kim nedere nasıl verecek?
ubirkol2010-04-17 15:06:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 15:34
   Akvaryumcuda eziyet çeken bir canlıyı satın aldığımızda o canlıyı kendimizce kurtarıyoruz belki ama akvaryumcuda satılıyor diye toptancısından yenilerini istiyor o zaman kurtardığımız canın bir anlamı kalmıyor aynı ortama yenileri tıkılıyor.
   En basit misali verecek olursak çoğu hobici akvaryum ölçülerine göre canlılar almıyor ve kısa sürede ölümler görülüyor. Bununda sebebi herkesin en güzel ve değişik canlılara sahip olma isteği. Küçücük akvaryumu olan bile, hemen bu balıklar ne zaman yavrular ne zaman çoğalır diye soruyor akvaryumcuya. Aklına gelmiyorki bu balıklar çoğalırsa akvaryum küçük gelir yada bu yavruları satamam para etmez demiyor.
   Bence en büyük sorun ailelerde, bazen bir petshopçuya gittiğimde bir anne yada baba görüyorum çocuğuna bir hediye olarak, yada söz verdiği için bir fanus alıyor ve en büyük japonuda içine koyduruyor. Sonuç tabiki ölüm, işte burda önemli bir açıklama yapmak gereğini duyuyorum kimse alınmasın, çoğu  aile büyükleri internetle tanışmıştır ve evlerinde internet vardır.
 
  ''Acaba  petshopa gitmeden bir kaç gün önce internet arama motoruna kuş , akvaryum ,kaplumbağa yada balık yazsa en güzel ve kolay bilgilere ulaşamazmı. Bu sayede hem cebi, hem çocuğu, hemde o aldığı canlı üzülmez, sizcede öyle değilmi.''

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nurdanaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2010
İl: Ordu
Mesaj: 290
nurdanaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 19:47
Kesinlikle arkadaşlar ülke vatandaşlarımızın tek hatası şudur sadece internete girip almadan alacağı hayvan hakkında bilgi alacak sonra gidip alacak ama maalesef insanlarımız petshopculara fazlasıyla güvendiğinden böyle bir ihtiyaç duymuyorlar.Fakat böyle olması herşey rayına girer diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CmshnÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1506
CmshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 20:11
Bir örnek de ben vereyim.
Geçen günlerde tanıdık bir akvaryumcuya gittik tabi ki de bardak ta beta vardı.Babam sordu:Bu balık bardakta yaşar mı diye.Akvaryumcu yaşar deyince al sana balık işte bardakta yaşıyor akvaryum almaya ne gerek var olmuştu.
Yani insanlar balığın yüzüp yem yemesine bakıyor.Gerisi hikaye.
Birde son dediğim şeye bir ekleme yapmak istiyorum.
İnsanlar internette araştırsa işte şu balığın ihtiyacı şu işte kaplumbağaya 200 litre akvaryum falan.Hobicilikten dahada soğurdular herhalde.Özellikle bir dış filtrenin fiyatını görünce.Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gorkemozgozeÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 367
gorkemozgozeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 20:13
Arkadaşlar öncelikle selamlar yazdıklarınızı tek tek okudum hepimiz iyi kötü birşeyler yapmaya çalışıyoruz ve açılan konularda eğer kötü bir niyet yoksa konuyu açan kişiye fazla yüklenmeye gerek yok herkes herşeyi çok iyi şekilde ifade edecek tam manasıyla anlatmak istediklerini hayal ettiği şekilde kağıda dökecek olsaydı edebiyatçılara, yazarlara gerek kalmazdı zaten herkes yazar herkes edebiyatçı şair olurdu bellik burada akvarsit arkadaşımız rahatsızlık duyduğu şeyleri belirtmek istemiş sadece onun dışında hangimiz tam anlamıyla beslediğimiz canlının birebir kendi doğal yaşam alanını oluşturuyoruz kaç kişinin tankında fosil kaya var , kaçımızın tankındaki kayalar sadece malavi yada tangayika gölündeki su değerini birebir oluşturuyor sonuçta su altında yaşayan canlıları camdan büyük ebatlı tanklarda besliyoruz bazı kaya ve dekor malzemeleriyle bunu sadece en yakın hale getirmeye çalışıyoruz maddi imkanlarımız el verdikçede yaşam standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz çok da fazla doğal yaşam alanı olmazsa olmaz birebir olacak illa şeklinde düşünen arkadaşlarımız varsa o zaman akvaryum boyutu ne olursa olsun diyorum bakın 1 ton veya 10 ton veya sadece 100 lt ne olursa olsun akvaryumda balık beslemeyeceksiniz neden hiç bir akvaryum bir balığın doğal yaşam alanı değildir sadece bunun çok iyi bir kopyasıdır. Hepimiz eleştirilere açığız olmasak burada yazmayız ama yazarken kırmayalım kırılmayalım, bu arada Atatürk yaşasaydı eminim fanusta balık besleyemezdi kimse (burdaki örnek yasaların oluşturulup doğru şekli ile uygulanmasına istinaden verilmiştir). Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydins74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 471
aydins74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 20:25
Böyle birşeyide mi Atatürk'e dayadınız yahu bravo size. Atatürk'ün bu olaydan haberi olsaydı "e yuh artık bunuda mı benden bekliyorsunuz" derdi kesin:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gorkemozgozeÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 367
gorkemozgozeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 20:38
Herhangi bir şeyi yöneltmedik Aydın Bey siz sanırım baştan itibaren okumamışsınız isterseniz baştan itibaren okuyun anlarsınız ne demek istediğimi. Syg.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarxoulÇevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 96
DarxoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 21:20
Çözüm bilinçlenmek.Olmayan birilerinden medet ummak değil ( Atatürk ).Okumak , okutturmak.Seminerler düzenlemek.Pethopda alış-veriş yaparken yanlış satılan ya da insanı enayi yerine koyarak satılan ürünleri suratına açıkca vurmak.Alanlara yeri geldiğinde engel olmak ve onları bilinçlendirmek.İnsanları bu tür sitelere yönlendirmek.Gönüllü olarak birşeyler yapmak...
 
İşte bütün çözümler burada...Araştırmak , Bilinçlenmek , Bilinçlendirmek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir