Hediye


TheDoctorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 16
TheDoctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 19:17
Merhabalar arkadaşlar. Şu son bir kaç günde Beklenmedik bir şekilde sitenize üye olma ihtiyacı gelişti bende. Şöyle ki ne yazık ki bilindiği üzere ülkemizde hayvanlara canlıdan çok eşya muamelesi yapılıyor. Bize de bu şekilde bir pet shop açılışı kutlaması niyetiyle fanus bile denmeyecek (neredeyse ampul kadar) bir cam kapta küçük şirin bir balık gönderildi. Ben hayvan seven bir insanım ve bu canlıya eziyet etmek istediğim son şey. Fakat balık bakma konusundaki tek deneyimim yine benzer şekilde eve gelmiş ve hüsranla son bulmuş bir kaç balık. Elimdeki tek tehcizat ise biraz daha büyükçesine bir fanus. Bu da beni araştırmaya yöneltti ve bu siteyi buldum. İçeriğiniz çok geniş ve bir çok faydalı şey öğrendim sayenizde, fakat tam olarak kendi durumuma uygun bir konu bulmakta zorlandım. Çoğunuz bu işi büyük bir sevgi ve titizlikle yapıyor ve birden fazla balığa bakıp işi bitkilerle büyütüyorsunuz. Benim böyle bir imkanım yok ama elimdekine de güzel bakmak istiyorum. Sanırım elimdeki bir japon balığı (türü söylenmedi) ve galiba çok sağlıklı bir balık değil. Pek haraketli değil kendisi ve benimle olduğu bir kaç günde fark ettim ki üstündeki siyah desenler yayılıyor. Bu da kara benek denen hastalığa yakalanmış olabileceğini düşünmeme neden oldu. Bu konuda parazit ilacı almayı düşünüyorum, sizce uygun mudur? Ayrıca bir Japon balığının gereksinimleri nelerdir? Çok büyük bir akvaryum almak istemiyorum çünkü başka balık almayacağım. Japon Balığı başına 10ltnin uygun olduğunu okudum bu boyutta bir akvaryum yeterli mi? Daha büyüğünü alabileceğimi sanmıyorum zaten. İçinde olmazsa olmaz neler? Akvaryumda bitki zorunlu mu? Yoksa tek balık için fazla mı? Ayriyetten başka önerileriniz varsa da öğrenmek isterim. Belki de tek balığa bakmak uygun değildir ve bir pet shopa geri vermeliyim? Bana yardım edeceğinizi umut ediyorum, umarım deneyimsizliğimi af edersiniz.

http://hizliresim.com/583LXd Buraya bir resmini ekledim ki hastalığıyla ilgili düşüncem doğru mu siz de bir bakın. İlk başta sadece deseni zannetmiştim ama kuyruk ve yüzgeçlere de yayıldığını görünce kaygılandım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AGARTALIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 837
AGARTALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 20:09
Japon türlerini pek bilmiyorum fakat sanıyorum ki kaygılanmanıza gerek yok. Balığın kendi rengi olduğunu düşünüyorum. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla biraz da kendinizi zorunlu hissettiğinizden balık için bir şeyler yapabilir miyim yollarını arıyorsunuz. 

Her ne kadar kaldırımlarda küçük fanuslarda bakımı en kolay türmüş gibi lanse edilip satılsa da japonların bakımı biraz zordur. Pervasız satışından dolayı da sanıyorum ki en çok üretilen ve en çok ölen akvaryum balığı türüdür.

Kendi kendinize yapacağınız bir oto kontrol ile bu balığa bakıp bakamayacağınıza karar verip ya uygun ölçülerde ve malzemelerden oluşan bir akvaryumda bu balıklara bakmak ya da bakabilecek olanlara sahiplendirmek yolunu seçebilirsiniz. 

Yanlış bilmiyorsam 1 balık için akvaryum hacmi 40-50 litre olmalıydı. Sağlıcakla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheDoctorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 16
TheDoctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 20:47
Cevabınız için teşekkürler. Hastalık konusunda içim hala rahat değil ne yazık ki. Balığın deseninin değişmesi normal mi? Parazit tedavisini yine de denesem sorun olur mu? Etrafımda balık besleyen kimse yok bu yüzden ancak bir pet shopcuya iade edebilirim. Bu da ne kadar iyi olur balık için bilemiyorum tabi. Bazı kaynaklarda balık başına en az 10lt gerektiğini okuduğum için uygun olabilir diye düşünmüştüm ama sizin değerlere bakınca iyimser olduğumu anladım. 40ltlik bir akvaryum yaklaşık ne kadar tutar bir bilginiz var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AGARTALIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 837
AGARTALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 20:52
İmkanlarınız nedir bilmiyorum fakat; sitedeki malzeme ilanlarına bakarsanız çok cazip malzemeler hatta kurulu setler bulabilirsiniz. Akvaryumcularda biraz pahalı olabilir fakat burayı değerlendirebilirsiniz. Konuyu da bir yönetici haslalıklar ve ilaçlar bölümüne taşırsa balığın durumu hakkında daha net birşeyler yazan olacaktır. Ya da bahsettiğim bölüme siz konu açabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir