Hc.Cuba denemesi + Carbon Rilli


alisamiÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 40
alisamiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2013 10:32
     Akvaryum kurulalı 10 gün oldu. Düzenli su değişimleri yapılıyor ve şuana kadar yosun sorunu yaşanmadı. Cubalar yanlardan dal atarak ilerlemeye başladı ki bu benim için çok güzel bir durum. Daha önce defalarca cuba denemiş ama sürekli başarısız olmuştum. Umarım bu kez iyi olur :)
Gübreleme halen yok, ışık 3/2 oranında. 
     Akvaryumdaki tek sorun, su yüzeyindeki yağımsı tabakaydı. Onun da çerisi; önceki akvaryumumda tecrübe ettiğim üzere lepistesler. 2 adet lepistes eklenmesinin ardından 6-7 saat içinde o sinir bozucu tabaka neredeyse yok oldu. Yemleme yapılmıyor, karideslerime zarar vermesinler diye akşam eve gidişte lepistesler tanktan çıkarılacak. Yağlanma olunca yeniden davet ederiz kendilerini :). 
     Şimdi gelelim başka bir duruma...
     Kullanmış olduğum floresanlar 2 grolüx, 1 aquastar. Neredeyse 7-8 aydır kullanıyorum. Yanılmıyorsam değişim zamanı geldi. Önerebileceğiniz başka floresanlar mevcut mu?. JBL kullananlardan çok memnun olduklarını duyuyorum ama satan yer henüz bulamadım. Bir diğer husus da gübreleme olayına ne zaman başlamak gerek. Birkaç yerde 15.gün diye okudum ama tecrübe etmiş arkadaşlardan fikir almak her zaman iyidir diye düşünüyorum :)










alisami2013-09-23 10:33:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir