hayırlı aksamlar challenger besleyenler buraya


bugra tanerÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2013
İl: Sivas
Mesaj: 194
bugra tanerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2013 21:15
Hayırlı aksamlar tur degıstırıp challenger beslemeyı dusunuyorum. 150*50*50 akvaryumum var dıs fıltrem ısıtıcım vs vs vs suan jack dempsey beslıyorum ama bı cılgınlık yapmak ve challenger a donmek ıstıyorum. Farkındayım challenger beslemeye baslarsam gerı donemem ama challenger ın benım akvaryumda ulasabılecegı boyu dusunmeden de edemıyorum sımdı sıra sorularım da 

1.Challenger benım akvaryumda hangı boyutlara ulasabılır 

2.En guzel goruntu olacak sekılde challenger ın yanında ne besleyebılırım

3.Kac tane challenger ı yan yana koyabılırım sıkıntı cıkmayacak sekılde 

4.Challenger ı akvaryum ortamında uretmek mumkun mudur acaba ?


okudugunuz ve yaptıgınız yorumlar ıcın tesekkurler .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

surungencıÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2013
İl: Manisa
Mesaj: 194
surungencıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 20:14
Akvaryum ölçüleri normalde büyük balıklar için uygun olsada challenger için küçüktür hayvanlar sizde sorunsuz şekilde büyür ama büyük boyutlara ulaştığında akvaryumda rahat etmeyeceklerdir challengerlar 2.50 cm'e kadar ulaşırlar ağzına sığacak balıkları yanlarında pek fazla durdurmazlar dekor koymayın hızlı hareket ettiklerinde yaralanabilirler kendi türlerinide yiyebilirler akvaryum ortamında üretmek neredeyse imkansızdır bence o ölçülerde arowana bıçak balığı ve oscardan güzel bir karma yapın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xYaKuBuxÇevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 16
xYaKuBuxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 14:59
Selamlar . Bende Challenger için 100*50*40 boyutlarında akvaryum yapmıştım . Sonra okumaya başladım doğal olarak ve bu boyutlarda Challenger beslemenin doğru olmayacağına karar verdim.
Tür lepistes olarak Platium beslemeye başladım . Zamanla yanına ilaveler yaparak genel itibariyle birbiriyle uyumlu 30 40 adet balık elde ettim. Ama bir şeyler eksikti farkındayım .Gidip gelip Challenger lara bakıyordum. Gözüm hep bunlarda kalmıştı. 
Birgün yavrular için bir küçük akvaryum almaya gittiğimde elimde 3 Chalenger 3 Oscar ile eve döndüm.
Boyutları birbirine yakın 5 6 cm civarındaydılar. Balıklarımın bir kısmını enişteye verdim. 40*40*27 boyutlarında bir akvaryumada Neon'larımı elma salyangozlarını ve Çin Alg yiyicileri yerleştirdim.
Akvaryum u boşaltıp temizleyip çok ince aldığım kum ile yeni bir dekor sağlayarak kurulumu tamamladım. 
1 aydan fazla bir zamandır beslemekteyim . Yanlarına 2 adet leopar vatoz aldım. Bir tanesi yok ortalıkta . 1 Adet kedi balığı ekledim. Tavsiye ederim. 
Gündüz vakitleri dipte dönüp duruyorlar . Gece olunca etraf karardığında her yeri karış karış geziyorlar .Oscarlar ile uyumları güzel. Oscar'ı daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Challenger lar şiimdiden 10 Cm yi geçtiler. Bakıyorum yemekte et tavuk vs varsa suda temizleyip veriyorum. Nasılda iştahlı yiyorlar . Bir ağız hareketi ham hum yem yok . Parça boyutunu fazla verince ağzını kocaman açıyorlar . Bir de yem atar atmaz delleniyorlar bir oraya bir buraya . Koku alma hisleri inanılmaz gerçekten . 
Sonuç olarak bu türü beslemek istiyordum ve severek besliyorum. Şu an imkamlarım doğrultusunda mutlu mesut oldukları belli. Sıkıntılar başladığında çözüm yollarına bakarım artık . Şu bir ayda bana inanılmaz keyif verdiler . 
Büyüdüklerini görmek bile hoşuna gidiyor insanın . Doymak biliyorlar . Ama Oscarlar doymak nedir bilmiyorlar . Akvaryumun başında 24 saat yem ver yine yerler :) Yavru almanızda mümkün değil. Ben büyüdüklerinde baraja göle atmayı düşünüyorum . Yavru alırsam haber veririm :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KartalgokberkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
KartalgokberkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 21:18
arkadaşlar gerçekten akvaryum ortamında 2 bucuk lıtreye ulasan bı challenger gormedım ben ben 140 50 60 akvaryumda sadece 1 adet beslıyorum bence 1 adetten fazlası olmamalı senın akvaryumda eger 1 ader besleyıceksen eyv ama hem baska tur hemde daha fazla challenger ıstıosan  bıraz zor cunku herseyden korkuyolar ve ılk 2 3 ay cok stresslı gecıcektır balık ıcınde senın ıcınde  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ChikoskandikosÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2013
İl: Izmir
Mesaj: 24
ChikoskandikosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 03:02
Bende pacu chellanger ve oscar besliyorum chellangera en yararlı olan şey uzunlamasına olan yemlerdır, cok seviyorlar. Sosis olabilir ve en cok yararlı olan besin ise tavuk ciğerine bayılıyorlar hafif kanlı olacak suyun üstünde 2 sallayacaksın ve akvaryuma salacaksın ve oturup izleyeceksin benim gözlemlediğim kadarıyla .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berat_yamanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2013
İl: Bartin
Mesaj: 1
berat_yamanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 21:18
Iyi akşamlar 2 tane yaklaşık 10 cm boyunda challengerım var dip yeni yiyorlar sosis attığımda ise ağızlarına alıp tekrar çıkarıyorlar ne yapmalıyım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilkersÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 19
ilkersÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 22:43
selamlar arkadaşlar

benim ikinci akvaryum ofise geliyor inşallah yarın
170x40x50

challenger alcam inşallah..
tavsiyesi olanları dinlemek isterim
ben 3-4 tane koymak istiyorum içine şöyle20-25 cm
büyütmek gibi bir niyetim de yok
öyle izleyeyim yeter..
dibe ince ebeyaz kum koymak istiyorum..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir