Hasta japon


MaximaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 53
MaximaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 21:59
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
Arkdaşlar benim 72 litrelik bir tankım var şuan içinde 2 adet ' 1 yaşında ' japon var , bu sabah kalktım dişi olan japon dipteydi taşlara sürtünüyordu ve hava motorunun akıntısına karşı duruyordu akşam yem attım yanına bile yaklaşmadı kendine gelsin diye hava motorunu ve ışıgı kapatmadım şuan halen dipte oldugunu görünce suya ' ichthyo çözelti attım ' ( 5 damla ) ve filtrasyonu durdurdum şuan sadece ışık açık ısıyı 28 dereceye çıkardım ve bekliyorum, benim sizden istedigim şey ben ilacı attıktan sonra ne yapmam gerekir iğleştirme döneminde neler yapmam lazım çözeltiden ne kadar vermem lazım bu gibi şeyleri hiç bilmiyorum ben bu hobiye başlayalı 4 ay oldu başta 14 balıgım vardı sanırım akvaryumun biolojik dengesi oturmadan balıkları attıgım için çoğu periyodik bir şekilde öldü ve sonunda 2 balıgım kaldı lütfen yardımcı olun bunlarda ölmesin

Akvaryum Kapasitesi (litre):72 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Yok sadece 2 japon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Sıcaklık 28 derece diğerlerini bilmiyorum

Filitrasyon:İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:İchthyo çözelti (5 damla)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
En son filtreyi temizledim tabi elimi daldırmak zorunda kaldım. - suyu kolay kolay değiştirmem musluk suyu kullanıyorum sadece ilaç attıgımda suyun çeğregini alır yeni su dökerim .
Maxima2011-01-24 22:25:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 22:14
Öncelikle geçmiş olsun Caner bey Bence % 30 bi su değişimi deneyin daha tecrübeli arkadaşlar var onların yardımcı olmasını bekleyin yada birileriyle iletişime girin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaximaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 53
MaximaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 22:17
Çok sağolun ilacı yeni attım etkisini göstermesini bekliyorum yarın öğlen suyun %25-%30 gibi bir kısmını değiştireceğim cevap için teşekkür ederim deneyimli abilerimizi bekliyelim bakalım onlar ne diyecek size iyi akşamlar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dasingen43Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2010
İl: Kütahya
Mesaj: 1382
dasingen43Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 23:48
Periyodik bir şekilde olduğunu görünce aklıma amonyak zehirlenmesi geliyor. Galiba iç parazit olmuş. Taşlara sürtünmesi karın ağrısının olmasıydı galiba. Sarmısak suyu denediniz mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ciebÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1859
ciebÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2011 00:02

Merhabalar ve geçmiş olsun diyeyim öncelikle. Bende kendime 1 aydır akvaryum hazırladım ve bu gün 140 lt akvaryumu hazırlayıp yarın balıkları koymak için suyu hazır hale getirdim. 

Japon balıkları su farklılıklarına kolay adapte olabiliyor su hazırlanmadan koyduğunuzdan öldüğünü sanmıyorum.

Benim balıklarımda dibe çöktü ve tekrar ayağa kaldırdım bir çoğunu. Sarımsak suyunu japonlarda kesinlikle denemeyin derim dün bir arkadaşımızın önerisi ile denedim ve 3 balık çok ağır rahatsızlandı birini kurtardım zorla ikisi öldü...

Balıklarınız taşlara sürtünüyorsa yüzeysel bir dış parazit hastalığı aklıma geliyor. 

 ichthyo çözelti sadece beyaz benek için büyük ölçüde iyileştiricidir. Balıklarınızın herhangi bir bölgesinde özellikle solungaç ve kuyruklarında beyaz veya parlak benekler var mı ? Varsa beyaz benekten şüphelenilmelidir. Eğer beyaz benek hastalığı varsa ilk gün 10lt ye 2 damla yani siz 14 damla atacaksınız, diğer 3-5 gün 10lt ye 1 damla gelecek şekilde kullanmalısınız yani siz 7 damla kullanmalısınız.


Sarımsak suyundan zehirlenen balıklarımda denediğim ve diğer rahatsızlıklarda kurtulduğum kolay bir yol önereyim daha dün denedim ve olumlu sonuç aldım.

İlk olarak akvaryumun dibinde kum varsa onu alın(karantina akvaryumunuz varsa onda uygulamanız daha iyi olur), daha sonra iç filtrenizi akvaryumun en dibine yaklaştırınız, dipten temizlik yapsın. Akvaryuma metilen mavisi kullanın. Ben 36 lt için 15 damla kullandım, düz hesap 2lt ye bir damla koydum.  ichthyo ilacını 10lt ye bir damla gelecek şekilde ekledim. Havayı bol miktarda verdim. Her gün suyu %20 dip çekimi şeklinde değiştirdim. 

Bu işlemler balığınıza parazitlerden arınmış ve temiz bir ortam sağlayacaktır ve hastalıklara karşı direnç sağlaması için özel japon balığı yemi verirseniz gerekli olan vitaminlerini alır.

Umarım kısa zamanda iyileşirler.

En önemlisi musluktan su koyduğunuzu söylemişsiniz bunu asla yapmayın. Balıklarınız iyileştikten sonra musluktan koymaya devam edebilirsiniz. Çeşme sularında yüksek oranda klor, bazen kireç, bakır ve alimünyum gibi ağır elementler bulunur bunlarda balığın dış mukazasını yok ederek dış parazitlere açık hale getirir. En az 2 gün dinlenmiş su kullanmalısınız, eğer 2 gün bekletecek alanınız yok ise bir gün de bekletmeniz direk koymanızdan iyidir. Suyu koyduğunuz kabın ağzı açık olmalıdır ve içersine bir hava motoru ile hava verirsewniz klor daha çabuk sudan uzaklaştırılacaktır.

Birde unutmuşum japon balıkları için 28 derece en üst değerdir her gün 1 derece olacak şekilde sıcaklığı 24 dereceye alınız en azından balıklar daha huzurlu olur.

Işığıda düzenli yakın günde en fazla 11 saat verin. Geceleri kapatın ki balıklarınız dinlenip bağışıklıkları artabilsin.

cieb2011-01-25 23:59:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir