Hasta Demasoni


engin-dkÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 122
engin-dkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 15:45
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yem yememe, sabit bir koseye saklanip bekleme, hizli solumak,

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Hastalik belirtisi gosteren anac demasonilerim 3 adet, bunun yaninda afra sp galileria reef 5 adet, sari prenses 6 adet , leopar vatoz 2 adet

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sicaklik 26 derece

Filitrasyon:jbl e 901 greenline dis filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, Akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Akvaryumun butun suyunu bosaltmak zorunda kaldim bir nedenden dolayi. Baliklari yavru akvaryumuna aldim. 5 gun orda kaldilar. Akvaryumu tamamen temizleyip yeni suyu doldurdum ve filtre 3 gun calisti bos olarak.Dun baliklari tekrar ekledim. Bugun demasoniler hasta gibi gorunuyolar. daha once bu sekilde olan baligim oldugu icin hasta olma ihtimalleri yuksek. Acil olarak ne yapabilirim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EkruÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2012
İl: Adana
Mesaj: 2
EkruÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2012 23:51
Aynı sorundan ben de muzdaribim. Lütfen birisi yardım etsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ADALI06Çevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 31
ADALI06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 12:44
Hocam bende demasoni besliyorum ve bu bende genelde yavru almak için akvaryumdaki anaçları daha kolay yakalayabilmek için taşlarını çıkarttığım zaman oluyor.Ama taşları tekrar içine yerleştirip bıraktıktan 3 gün sonra normale dönüyorlar.Birde balıkları yavru akvaryumuna alman demolar için iyi olmaz zaten çok çabuk strese giren bu yüzden de bantları ve renkleri solan bir tür.Eğer akvaryumda dekor değişikliği yaptıysanız mümkün olduğu kadar eski dekor haline getirmeye çalışınız.Sıcaklığı bir süreliğine 28 dereceye ayarlayın.Ayrıca balığın olduğu odada fazla hareketlilik olmasın.Umarım faydalı olmuşumdur. Balığın vücudunda herhangi bir değişiklik yok sanırım anlattığınıza göre.Göz büyümesi falan gibi. Bu yüzden tek sorun yapmış olduğun uzun süreli değişikliik bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir