Haksız Geri Bildirim


bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 23:44
Balıkları çok net gören biriyim, dişiler kesinlikle kırma değildir. Yine adım kadar eminim ki herhangi bir başka varyete balık ile çiftleşmemiştir. Arkadaş, piyasadaki beline kadar kırmızı dişileri görünce o tarz bir balık beklemiş olsa gerek.  Her ne kadar dünyanın en iyi lepistes uzmanlarında böyle bir dişiyle karşılaşılmazken, atfg, angelo gibi tamamiyle ticari üretici ve toplayıcıların balıklarında buna benzer balıklar görülülebiliyor. Yada ülkemizde antaxtasin basıp kıpkırmızı balıkları insanlar görmeye alışınca, hormonsuz, kurtsuz büyüyen balık yadırgana biliyor.

Kişi son bildiriminde, ''ne münasebet dürüstlüğünüze sözüm yok'' deyip de  neden üç bildirim açıp tek  yıldız verir anlamak mümkün değil. İnsan karşısındakini dolandırmakla  itham ederken bile bir kere, en fazla iki kere konu açtığını görüyoruz. Yönetimin buna duyarsız kalmayacağını umuyorum. Murat Abi ise bu habiye cebinden binlerce lira harcamış, karşılığında hobici fiyatına sattığı balıklar iki elin parmağını geçmemiştir. Türkiye'de kimsede yokken ve hala ülkemize bir daha girmemiş metal silver king kobra varyetesinden ilk batım yavrulardan hediye vermiş bir kişidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzadeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/01/2012
İl: Manisa
Mesaj: 563
BeyzadeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 13:19
Murat bey Türkiyemizdeki sayılı Lepistes üreticisi ve Lepistes konusunda bilgili olan bir arkadaşımızdır.Asla kırma v.s balık vereceğini düşünmem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saveÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 05/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 55
saveÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2015 10:47
Bir kaç  yıldır  yoktum  baktım arkamdan sallamışsınız anlamkta zorluk çekiyor demişssin kar şahini   doktoro yapmış  bir  insan var karşında  sen  anlamkta zorluk çekmişşsin  belli  biraz  adelikanlı olun  karşında muhattap yok burda  yazmışsın sanaldan yazmak kolay  yüzüme söyleyindin  adam gibi  ben yaşadağımı yazdım  yavrular  siyah göz çıktı dedim  en az senin kadar tecrübem var kar şahini  haksızlık  felan yok  burda  kendi tatmin etmişssin seni yönetim bile   kaale alamamış silmemiş geri bildirimleri   senin dürüstlüğe bir lafım olmadı  2 tane lepistes  için  dürüstlük  sorgulayacak  değiliz  burdan çoçuk giibi  atışmanında manası  yok karşında  muhattap yokken  yazmışssın kafana göre  3-5 de destekçi  yazmış  yalandan  sanal akvaristi  gözünüzlemi gördünüz çıkan yavruları  artisler  (bir  iki mseaj sahibini tenzih ederim ) yalandan yazıyorsunuz   yavruların  hepsi  siyah göz çıktı hepsi  hepsi   anladınmı kar şahini biylogmusun sen burda  ders veriri gibi konuşuyorsun biraz oku oku biyolji oku  gen kitablarını oku  hepsi  siyah göz çıkmaz  safkan  balıktan    nokta  balık safkan full  red  değil .
save2015-06-01 15:24:21

Beğenenler: [T]148875,JO-JO[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2015 16:12
Sercan Bey, öncelikle cezaevinden çıkmışsınız, büyük geçmiş olsun.

Yazdığınız metini biraz zorlanarak okudum. Yorum yazarken biraz daha özen gösterirseniz, böyle hararetli konularda yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermezsiniz. Mesela tam anlaşılmasa da mesaj yazanlara artisler demişsiniz ki, doğru anlamışsam, niye söylediğiniz  de belli değil. Bırakın artistliği kimsenin bu şekilde bitirim abi konuşması bile olmadı. Şunu da size hatırlatmam gerekir, kimse sizin nerede olduğunuzu bilmiyor, haliyle muhatap olup olmadığını da bilmiyor. Dikkat ederseniz Murat Bey, size sadece aynı konu için 3 kere geri bildirim yapıp üçüne de en düşük puanı verdiğiniz için, en ufak bir saygısız yorum yapmadan tek bir mesaj yazmıştır. Bu geri bildirimleri hala burada tutmak yönetimin ya ihmalidir, ya da gözünden kaçmıştır. Siz de tepkileri bu sebeple aldınız. Üstelik, siz kendiniz Murat Abi'nin dürüstlüğü konusunda negatif düşünmediğiniz halde bu şekilde yorum yapmanız sizce de adil mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kasrgaÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 25/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 62
kasrgaÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2015 20:30
Bitkici nickli arkadaş ben  save  nickli  arkadaşın  yazısını  okudum gayet  anlaşılır bir şekilde yazmış  kaldıki  kendisini  haklı olabilir yada olmaz  iki  kişinin arasında geçen fakat  tek taraflı  kar sincabı tarafından yapılan yoruma  inanıp  bir konuya  dahil olup ahkam kesmek adilcemi  adaletlimi   ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2015 15:40
Tolga Bey,  bu kadar gergin bir şekilde sert iğneleyici yazınıza anlam veremedim.  Sercan Bey, özellikle kar şahini diye ayırıyor, siz kar sincabı diye alaycı, bana göre hakaretvari hitap ediyorsunuz. Durup dururken bir insan niye hakaret eder, üstelik konunun muhatabı uslubunda. Bu durumda siz bana dediğiniz gibi ahkam kesen 3. kişi olmuyormuyor musunuz. Oysa beni ahkam kesmekle itham etmeden önce benim konunun ne kadar içinde olduğumu bilmeniz gerek. O satılan balıkları en az Murat Abi kadar iyi biliyorum, adım kadar da iyi biliyorum o balıklar full red dişisi. Büyük ihtimalle de beraber seçmişizdir ki satış yapılan 2-3 kişiden biri de Sercan Bey'dir.

Şimdi ben niye bu konuya bu kadar müdahilim ona geleyim. O satılan balıklarda Murat Abi kadar benim de sorumluluğum var, bu bir. İkincisi Murat Abi yurt dışında, yeri geliyor aylarca foruma giremiyor, bir dostu olarak ve konuda hak sahibi olarak cevap vermek bana düşer.

Sercan Bey kötü niyet beslemeden, haklı veya yanlış anlaşılmadan bir geri bildirimde bulunmuş. Peki bu üç ayrı geri bildirimi gerektirir mi? Üstelik Balıklar kesinlikle full red dişisi ve kırılma söz konusu değildi. Sercan Bey'in yanıldığı olay, o dönemde beline kadar kırmızı ful red dişisi furyası başlamıştı ve sonrasında herkes görmüştü, o balıklar kimyasallar ile kızarmış, yavruları ise anaçlara benzemiyordu. Oysa o balıklar tanesi 30tl den satılırken bu balıklar 7,5tl'den satıldı. Ve ilanda tankın ya fotosu ya videosu vardı, hatırlıyorum. Satılan ful red'in benzer fotusu aşağıdaki linkte

https://www.google.com.tr/search?biw=1280&bih=699&q=female+fullred&tbm=isch&tbs=simg:CAQSrQEJ9MUBrciVV_1kamAELELCMpwgahQEKOggCEhS0D78JuwmyDMYPwgm5CdsPxQm-CRogpwmuI-L8vT21Q39mKgvGiAjanXhR9evKDFaVR9_1Ef9EKRwgDEhGTC5YL6gSJBN0WtQ4BIYwLORowezMPqNOQxIfcxmFeQMU-_1tCDK6LaT8AJ3jQ7nKdcUvNmRkPj0DByFSTDKP87prl7DAsQjq7-CBoADCH7qw-U5vottA&sa=X&ei=AOMXVca2BMzmUp60gdgP&ved=0CBcQwg4oAA

Satılan balıkların mavilikleri, yukardakine göre biraz daha sarımtıraktı ve kuyrukta lekeli olan da vardı olmayanda,lekeliler biraz daha geniş ama daha az belirgindi. 2007-2009 yıllarında bu varyeteleri ülkemize ilk sokan Yıldırım Abi'nin( o zman maltepepet) balıkları da bir çok hobicideki balıklarda bu şekildeydi. Yurt dışında İKGH sıtandartlarında yapılan bir çok ful red yarışmalarında da bu tarz full red pairlerini görürdük ve görüyoruz. Balıkların siyah gözlü olma meselesine gelirsek. Ben 2009 başından 2013 e kadar, andrew, angelo, gold pisces, atfg, çek cumhuriyeti, ve bir çok hobiciden gelen ona yakın kanda belki yüz  balıktan yavru aldım, sadece 2-3 dişi den 10 batım yavru almışsam 1-2 batımından karışık yavru çıktı, ama hiçbirinde sadece siyah çıkmadı, yani oran çok çok düşük. Sonrasında yine albino yavru verdiler. Kim olduğunu hatırlamadığım bir arkadaşın albino varyetesinde bir batımda sırf siyah yavru aldığı olayını duymuştum. Yani olmayan bir şey değil.

Sonuç olarak bu kadar satış yapma potansiyeli varken, cebinden bu kadar para çıkmış bir insan yıllardır onlarca varyeteden iki elin parmağını geçmeyecek satış yapıyor, sattığından çok daha fazlasını hediye ediyor, fuarlarda hobi ve dernek için cebinden yüzlerce lira çıkıyor. Oysa o dönemlerin öncesi ve sonrasında, yurt dışından gelen kırma balıkların direk yeni doğmuş yavruları 10tl den satılırken, boyalı balıkların tanesi 80tl'den satılırken, kendi beslediği varyete ile alakası olmadığı halde varyetesini alan da satan da bilmediği için sırf eline geçen ilk damızlıklar öyle olduğu için tanesi 25-50 tl den satılırken, Tek bir satış için üç ayrı geri bildirimde bulunmak, bu geri bildirimlerde bir sizin dürüstlüğünüze sözüm yok diyip, bir balıklar kırılmış demek, bir diğerinde dişi full red değildi demek ham haksızlık, hem de biraz kafası karışmışlığı gösteriyor. 

Sercan Bey, siz balıkları alırken dolar 1,8tl civarlarındaydı, şimdi ise 2,6tl civarı. 25TL den kuru hesaplarsak 36,1tl ediyor. Hesap numaranızı verin, ben size 40tl yollayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saveÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 05/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 55
saveÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2015 16:13
Yaşça  ufaksın  33  yazmışssın  doğruysa  yaşına  ve toyluğuna veriyorum  abisi  karşındaki insanı tanımıyorsun   ama maşallah yazıyorsun  sana benden bi abi tavsiyesiyse  yolda dahi görsen  konusunu tam olarak   bilmediğin tek taraflı  olup  içinde olmadığın bir konu hakkında  yorum yapma kendi yolunda git  karışma  paranı yollıyım  demişssin  benim  koşan  5   adet  yarış atım  sadece  bir  atımın  günkük masrafı  100 lira civarı   o parayı sen  kumbarana at  biriktir  dahada uzatma  tavsiyem bizde  önmeli olan  insanlık ve  iyi niyettir  ayrıca yıldırım iyi tanırım  onu hiç karıştırma o balıktan  fazla anlamaz  ilk getirende o değil bilesin  benim bildiğim    necati üçer  ve ziya erkuş    yanılmıyorsam başkalarıda olabilir   2004   yıllındaq  ellerinde vardı   sağlıkla ve huzurla kal   save2015-03-29 16:23:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2015 16:30
Peki, Sercan Bey. Bu yorumunuzdan sonra artık bir şey demeye gerek yok, yazılanları tam okumadığınızı ve çok farklı tarzlarımızın olduğunu anlıyorum. Bu durumda bir iletişim kuramayacağımız belli. Sadece şuna açıklık getireyim, orada paranın büyüklüğü sizinde belirttiğiniz gibi önemli değil. Burada amaç kuru bile hesaplayarak, niyetin iyi olduğunu göstermeye çalışmaktır. Zaten uzatmaya da niyetim yok, size de sağlıklı ve huzurlu günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2015 19:20
Save nikli kişi;
sen ne kadar doktora yapsanda beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren şey senin albino lepistesler hakkında gram bilgin olmaması. Bilgin olmadığı içinde balıklardan çıkan siyah gözlü 1-2 yavruyu bahane ederek çamur atman. Bu sitede lepistesten anlayan hakkaniyetli bir yönetici olsaydı senin yaptığın haksız geribildirimleri silerdi. Öyle hemen bak haksızsın deyip de kendine pay çıkarma.


JO-JO nikli kişi,
bitkici1 benim kardeşim kadar yakın sevdiğim bir insandır ve save ye verdiğim balıkları da beraber ürettik. Yorum yapmaya senden çok daha hakkı vardır bu sebeple.

Yöneticilerden ricam şu zaman ısrafı haksız geri bildirimleri  silmeleri, insana çamur at izi kalsın bu kadar kolay mıdır sayın yöneticiler???????

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kasrgaÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 25/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 62
kasrgaÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2015 20:16
Sende çamur atma  o zaman karşahini adam bütün yavrular siyah göz çıktı diyor  bence uzatmayın  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 833
M.Emin UzunoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2015 21:06
Bilimsel olarak albinodan siyah göz çıkması imkansız. İstediğiniz genetikçi ile durumu konuşabilirsiniz. Kesinlikle hata var bunda. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saveÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 05/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 55
saveÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2015 23:06
Karşahini nickli beyefendi   siz  sattığınız balıktan eminsiniz  bende  gözümle gördüğümden   niye bu konuda ısrarcı  oluyim bir düşünün ???? gramla,litreyle ,bilgiyi ölçemeye kalkarsanız   o  seviyelerde   takılın siz benim işim olmaz   genetik okumadığınız belli  1.2 yavru tabi çıkar farklı hepsi çıkarbu farklı farklı vede  bu mümkün değil bilimsel olarak ama siz  deney amaçlı yapar  farklı dişileri farklı  tanklarda  başaka varyetlerle çifleştirip  ör. ful black erkeğinin  spremini  almış  bir albino dişisini 2 yada 3alt  versiyonu  bu şekilde  kırılmış dişiler  kendinylealakasız  tamamen  siyah ırk çıkartır sebebi  annein vede  babanın safkan olmayışıdırbu balık için değil tüm canlılar için geçerlidir   kaldıki bırakın bilgiyi bir kenara  bütün doğanlar siyah göz çıktı  diyorum siz  bir  iki adet   diye bir sözüm olmuş  gibi   yazıyorsunuz   gözlerimle gördüm hepsi siyah göz çıktı  simsiyah   diyorum  siz neden bahsediyorsunuz  kim kime çamur atıyorsa sebebsiz yere   hangi konu olursa olsun kadını, erkeği  cahili ,okumuşu o insan şerefsiztir  benim gözümde   ben size çamur atmadım sizde bana atamazsınız  ben yaşadığımı ve gördüğümü yazdım  ister inamazsınız  ben haklıyım dersiniz , ister dişilerde  bir karışıklık olmuş  diyip   vicdan muhasebesi yaparsınız tercih sizin  sağlıkla ve huzurla kalın



  
saveTarih: 22/10/2013 16:34:12
Islem: Alim yaptim. Malzeme/Canli: 
Yorum: Uzun zamandır girmedimşimdi cevap yazıyım ne münasebet dürüstlüğünüzü sorguladığım yok lakin ben gördüğümü ve yaşadığımı aktardım bana sattığın balıkların dişisi saf full red değildi tecrübeyle sabittir
Cevap: Daha önce lepistes beslememiş biri olmanıza rağmen full red dişisine değildir demenize mana veremiyorum. Forumdan kime sorarsanız sorun, hiçbir balığın yavrusu % 100 anababaya benzemez,bunu bilmiyorsunuz fakat hala ısrar ediyorsunuz.Dişi fullred dir.
saveTarih: 13/09/2013 18:20:14
Islem: Alim yaptim. Malzeme/Canli: LEPİSTES
Yorum: üsküdar iskelesi saat kulesinin önünden sizden elden aldım 2 erkek 1 dişi 25 liradan dişi 2 batım yavru yaptı 1 tanesi kırmzı göz çıkmadı birde özellikle sordum kırıklık varmı diye ayıp ettiniz vede dürüst satış yapmadınız
Cevap: Hatırladım sizi, balıklar full reddir. Araştırma yaparsanız full redlerde ve her türlü varyede de geçerli olan bir kuralı öğrenirsiniz. Bu da yavruların % de 100 anne babaya benzemeyeceğidir. Bunu bilmeden benim dürüstlüğümü sorguluyorsunuz.
saveTarih: 18/07/2013 18:11:39
Murat bey 3 adet albino fullred aldım aradan 2 ay geçti erkekler çok güzel kırmızıgöz full red dişi ise kırmızı gözlüydü ayı orjini vericeğini söyledi ama çıkan yavrular siyah gözlüydü bu durumu alıcıların taktirine bırakıyorum
Cevap: Siz kimden balık aldınız? Mesajlarımda size balık sattığımı göremiyorum.
save2015-03-30 23:18:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2015 09:15
[QUOTE=M.Emin Uzunoğlu]Bilimsel olarak albinodan siyah göz çıkması imkansız. İstediğiniz genetikçi ile durumu konuşabilirsiniz. Kesinlikle hata var bunda. [/QUOTE]

Albino lepisteslerden siyah gözlü yavru çıkabilir. Bütün yavruların anne babaya benzemesi mümkün değildir.


[QUOTE=save]Karşahini nickli beyefendi   siz  sattığınız balıktan eminsiniz  bende  gözümle gördüğümden   niye bu konuda ısrarcı  oluyim bir düşünün ???? gramla,litreyle ,bilgiyi ölçemeye kalkarsanız   o  seviyelerde   takılın siz benim işim olmaz   genetik okumadığınız belli  1.2 yavru tabi çıkar farklı hepsi çıkarbu farklı farklı vede  bu mümkün değil bilimsel olarak ama siz  deney amaçlı yapar  farklı dişileri farklı  tanklarda  başaka varyetlerle çifleştirip  ör. ful black erkeğinin  spremini  almış  bir albino dişisini 2 yada 3alt  versiyonu  bu şekilde  kırılmış dişiler  kendinylealakasız  tamamen  siyah ırk çıkartır sebebi  annein vede  babanın safkan olmayışıdırbu balık için değil tüm canlılar için geçerlidir   kaldıki bırakın bilgiyi bir kenara  bütün doğanlar siyah göz çıktı  diyorum siz  bir  iki adet   diye bir sözüm olmuş  gibi   yazıyorsunuz   gözlerimle gördüm hepsi siyah göz çıktı  simsiyah   diyorum  siz neden bahsediyorsunuz  kim kime çamur atıyorsa sebebsiz yere   hangi konu olursa olsun kadını, erkeği  cahili ,okumuşu o insan şerefsiztir  benim gözümde   ben size çamur atmadım sizde bana atamazsınız  ben yaşadığımı ve gördüğümü yazdım  ister inamazsınız  ben haklıyım dersiniz , ister dişilerde  bir karışıklık olmuş  diyip   vicdan muhasebesi yaparsınız tercih sizin  sağlıkla ve huzurla kalın



  
saveTarih: 22/10/2013 16:34:12
Islem: Alim yaptim. Malzeme/Canli: 
Yorum: Uzun zamandır girmedimşimdi cevap yazıyım ne münasebet dürüstlüğünüzü sorguladığım yok lakin ben gördüğümü ve yaşadığımı aktardım bana sattığın balıkların dişisi saf full red değildi tecrübeyle sabittir
Cevap: Daha önce lepistes beslememiş biri olmanıza rağmen full red dişisine değildir demenize mana veremiyorum. Forumdan kime sorarsanız sorun, hiçbir balığın yavrusu % 100 anababaya benzemez,bunu bilmiyorsunuz fakat hala ısrar ediyorsunuz.Dişi fullred dir.
saveTarih: 13/09/2013 18:20:14
Islem: Alim yaptim. Malzeme/Canli: LEPİSTES
Yorum: üsküdar iskelesi saat kulesinin önünden sizden elden aldım 2 erkek 1 dişi 25 liradan dişi 2 batım yavru yaptı 1 tanesi kırmzı göz çıkmadı birde özellikle sordum kırıklık varmı diye ayıp ettiniz vede dürüst satış yapmadınız
Cevap: Hatırladım sizi, balıklar full reddir. Araştırma yaparsanız full redlerde ve her türlü varyede de geçerli olan bir kuralı öğrenirsiniz. Bu da yavruların % de 100 anne babaya benzemeyeceğidir. Bunu bilmeden benim dürüstlüğümü sorguluyorsunuz.
saveTarih: 18/07/2013 18:11:39
Murat bey 3 adet albino fullred aldım aradan 2 ay geçti erkekler çok güzel kırmızıgöz full red dişi ise kırmızı gözlüydü ayı orjini vericeğini söyledi ama çıkan yavrular siyah gözlüydü bu durumu alıcıların taktirine bırakıyorum
Cevap: Siz kimden balık aldınız? Mesajlarımda size balık sattığımı göremiyorum.
[/QUOTE]  Benim üretipte sattığım balıklarda karışma olması mümkün değildir, size verdiğim balıklar hem erkek hem dişi ayrı tanklarda diğer varyetelerden ayrı beslenip bakılmıştır. Bu balıkların yavrularının tamamının siyah gözlü olması ise mümkün değildir. Üçkağıtçı uzakdoğulular gibi kurnazlık yapıp dişileri varyete bozulsun diye karma tanka atıp çifleştirsen sizin dediğiniz gerçekleşir ki bizim tanklarımızda bu balıklar en az 2 sene elene elene geldi. Aralarında tek tük siyah gözlü yavru çıkmamışmıdır tabiki çıkmıştır ama bunlar varyetenin bozulmasına neden olmaması için alınıp karma tanklara yollanmıştır.

[QUOTE=JO-JO]Sende çamur atma  o zaman karşahini adam bütün yavrular siyah göz çıktı diyor  bence uzatmayın  [/QUOTE]

jojo  

sen bu konuya müdahil olma hakkını nereden alıyorsun? Alışverişe konu olan balıkları gördün mü? O balıklardan çıkan yavruları görüpte ispat olsun diye fotoğraf çekip belgeledin mi? Beni tanıyor musun, sen necisin, nesin, nasıl bir insansın?  Boş boş konuşup beni zıvanadan çıkartma, terbiyesizliğine söyleyecek çok lafım var ama bana yakışmaz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kasrgaÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 25/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 62
kasrgaÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2015 10:22
KAR ŞAHİNİ


Sende terbiyeni takın boş boş  konuşma  senin bitkici  kardeşin  nerden  dahil olduysa bende  dahil  oldum  zivanadan çıksan ne yazar  umimiyitete açık  konu    senin bitkici kardeşin  şifayen ispat  edior  boşkonuşmuyor mu  varmı ispatınız  fotoğrafınız  yok  sende boş konuşma  sercan kardeşide10 yıldan fazladır  tanırım zivanayı  bıraklı biz çok oldu  kar şahini  bizede  yakışmaz  sağlıkla kal  olur böyle bazen yanlışlıklar  önemli olan iyiniyettir  

KARAGÜMRÜK  
JO-JO2015-03-31 10:23:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir