Günışığı Tetralarım


darkalperÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2008
İl: Izmir
Mesaj: 88
darkalperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 11:46
Merhaba,
Akvaryumuma yeni eklediğim 15 adet glowlight tetram akvaryuma kolay uyum sağladı. Bir sorun göüzkmüyor. Ancak beni endişelendiren birşey var, balıklar 1 saniye bile durmuyor, çoğunlukla dişileri kovalıyorlar. Dişilerin strese girmesinden korkuyorum.
Önce yeni sürüoluştuğu için baskınlık ve siyasi kavgalar olduğunu düşündüm. Ama siyasette bile bu kadar sinir stres olmuyor:) Bu durum hakkında bilgisi olan var mıdır?
AKvaryumda 15 glo-giht, 3 cüce vatoz var. 160 lt., bitkili, ısı 26C, tank 1 aydır balıksız bitkiler ile birlikte çalışıyor. Suyun oturduğunu düşünüyorum.
Yardımınızı rica ediyorum.

Düzeltme: Ne olduğunu öğrendim arkadaşlar. Aldığım tetralardan 4 dişinin karnı burnundaymış. Erkekler kovaladı bu dişileri, akvaryumun bazı bölümlerinde, bitkilerin arasında, mango kökünün altında ve taşların altında yumurta saçtılar. İzlemesi gerçekten çok keyif vericiydi. Ama şimdi başka bir sorunum var, yavrular çıkana kadar yumurtaları ayırmam mümkün değil her tarafa saçtılar ve gözle görmek imkansız. Dolayısıyla vatozların ve tetraların yumurtaları yiyeceğini ve yavruların çıkamayacağını düşünüyorum. Neyse, bekleyip görmekten başka çare yok artık. Umarım yavrular kurtulur.
darkalper2009-03-15 12:44:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadirhanÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 485
kadirhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 13:15
Alper Bey, iş işten geçti sanırım söylemenin bir faydası var mı bilmiyorum ama, tetralar için Java Moss'ların en ideal bitki olduğunu söylemişlerdi.

Çok sık bir yapısı olduğu için ancak yavrular girip çıkabiliyor ve böylece yavrularınızın bir çoğunu kurtarmış oluyorsunuz. Dişilerin yumurta dökmesi için de çok idealmiş. Ben kullanamadım ama belki bir dahaki sefere sizin işinize yarar (:

İyi balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkalperÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2008
İl: Izmir
Mesaj: 88
darkalperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 15:30

Artık yumurtalar için çok geç. Çok düşük bir ihtimalde olsa yumurtadan çıkan yavrular olursa ne yapmam gerektiği hakkında yardım eder misiniz? Bir akvaryumcu abi, "boşuna heveslenme yaşatamazsın, artemianın onda biri büyüklüğünde oluyorlar, planktonla beslemen gerek." diyerek hevesimin içine etmişti. :)

Haklı olduğunu düşünüyorum ama yaşatmak da istiyorum. Hiç umut yok mudur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir