Gündüz Düşleri


otuzkiloÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2016
İl: Gaziantep
Mesaj: 184
otuzkiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2018 19:08
[B]67.GÜN (29.12.2018)[/B]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184385/291220181820231.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184385/291220181908521.jpg[/IMG]

- Soldaki Pogostemon Octopus'ların gelişimleri iyi gidiyordu fakat yaprakları çok uzun bir bitki. 60cm lik bir tank için büyük olduğunu düşündüm o yüzden onları söktüm. (hediye verilecek) Pogostemon stellata'lar duruyor. Onlardan memnunum..
- Sağ öndeki Cuba'ların gelişimi çok yavaştı. Zorlamadım, onları da söktüm. Zaten Dry Start metoduyla 10ltlik bir tank daha kurdum. Onları orada değerlendirdim. O boşluklara Monte Carlo ekmeyi planlıyorum. Başka bitki öneriniz varsa açığım..
- Sağda yer alan Althernentera'lar bir türlü gelişmediği için canımı sıktılar. Onları oradan alıp arka/orta kısma diktim. Kafamdaki tasarım için sağ arka tarafın tamamen dolu olması gerekiyor. O yüzden oraya ortadaki Ammania Gracilis'leri taşıdım.
- Arka ortaya karideslerle gelen tek sürgün Ceratophyllum demersum'ları nam-ı diğer Tilki Kuyruğunu ektim. Harbiden dendiği kadar kolay bir bitkiymiş. Haftada neredeyse 3-4 katına geliyor.
- Hydrocotyle verticillata'ları da sağ tarafa aldım. Solda diğer bitkilerin çok gölgesinde kalmıştı.
- 2 taşa elimdeki Fissidens Fontanus Moss'ları sardım ve sol arka ile zemindeki Cuba'lar arasına bir nevi tampon olmaları için yerleştirdim. Bu arada sol arka tarafın zemin toprağı ön taraf ile aynı seviyedeydi. Ona biraz takviye yaptım. Aslında bu işlemler kurulmuş akvaryumlarda yapılmaz ama daha önce de belirttiğim gibi bu benim için bir tecrübe akvaryumu oluyor. Bir dahaki sefere kafamdaki tasarıma sadık kalıp ilk günkü kurulumdan sonra minimum kurulumla yola devam etmek istiyorum.
- Daha önceki mesajda bahsettiğim Amanolar ve Thuxedo salyangozları ekledim. Bir thuxedo 2 gündür hareketsiz. Öldü sanırım. Diğerlerinde sorun yok.
- Lilly pipe emiş borusuna devamlı adi salyangozlar takılıyor ve ızgarasından çıkarmak zor oluyordu. Yine bir tanesini ataçla çıkarmaya çalışırken cam borunun alt kısmı kırıldı. Oraya bir sünger koydum. Görüntü için kötü ama artık ne salyangoz ne de karidesler oraya takılıp ölmüyor.
- Fotosentez muazzam seviyede. Ne co2 ne de ışıkla hiç oynamıyorum artık. Bir düzen tutturdum en sonunda. Yosun da neredeyse hiç yok. Sadece camlarda YeşilNoktaYosunu (GSA) oluyor. Onları da haftalık bakımlarda kazıyorum.
- Sağ ön tarafa koyduğum Java moss ve Fissidensler geçici. Yeni projem olan Wabi Kusa'lar için geliştirmeye çalışıyorum.
- Ayrıca sağ üste, cam bardağa sol arkadan çıkardığım ve yavaş gelişimleri (hatta hiç gelişmemeleri) ile beni çok şaşırtan Micra'ları koydum. Co2 olmayan akvaryumlarda bile çok hızlı yayılan bir bitkidir normalde. Elimde ileride kullanırsam diye birkaç sürgün dursun dedim. Ondan atmadım.

Şimdi gelelim hediye bitki konusuna..
Budamalardan dikeceklerimi diktim, sonunda elimde kalanlar oldu. İstekli ve işine gerçekten yarayacak arkadaşlardan birisine sadece kargo ücretini ödemeleri karşılığı aşağıdaki bitkileri hediye gönderebilirim.

1 kök büyük boy Pogostemon Octopus
3 kök 15cm civarı Pogostemon Stellata
1 kök 15cm civarı Myriophyllum mattogrossense
10 kök civarı Alternanthera reineckii mini
1 kök Ludwigia inclinata (çok formda değil ama iyi bakımla kurtulur)
Ufak bir porsiyon Sp.Japan da budayıp ekleyebilirim.

Dediğim gibi bu bitkileri tercihen co2 destekli tankta kullanacak bir arkadaşa hediye etmek isterim. Maksat hobiciler faydalansın.[EDIT]otuzkilo,2018-12-29 19:09:53[/EDIT]

Beğenenler: [T]101982,adige42[/T][T]124579,Dark65[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir