Gül kökü ve birkaç soru...


şefoÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 52
şefoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2010 22:06
Arkadaşlar öncelikle merhaba, astronot akvaryumuma geçen yaz bahçemizden söktüğümüz gül kökünü(normal gülün kalın kökü) koymayı düşünüyorum, bir zararı olur mu? Ayrıca başka hangi kökleri kullanabilirim (mango hariç)? Ayrıca zemini olabildiğince doğal yapmak istiyorum  (amazon zemini gibi) nasıl bir kum kullanabilirim? Genellikle midye kırığı,quartz gibi kumlar piyasada, silis kumun da dış filitreyi bozduğu söyleniyor. Değişik fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...Tebessüm gulay2010-02-27 09:35:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HhkngmsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 259
HhkngmsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2010 23:05

Ben gül kullanmıştım tropik akvaryumumda hiç bir zararı olmadı hatta neonlarım dahada canlandılar fakat tek bir sorun  suyun rengi demli çay gibi oldu. Eğer uzun süre başka bir kapta (kova, leğen vs.) suyun içinde bekletip kökün öz rengini atmasını sağlayıp akvaryumunuza koyabilirsiniz ama gül ne kadar sürede salınım yapmayı bırakır orası meçhul bence en iyisi dere kenarlarında bir söğüt ağacı bulup onların köklerinden istediğiniz biçimde kesip o kökü kullanmanız ki daha bugün bir akvaryumcuya gittim yati dallı kökün fiyatına 55 lira dedi ve bu arkadaş neye dayanarak o fiyatı koymuş anlam veremedim. Zatan akvaryumcuya mangrowe kökü varmı diye sorduğumda oda ne öyle ağaçmı var senin dediğin mango kökü singapurdan geliyor diyenlerle de çok karşılaştım yani tutturabildiğine.  

Silis kum ise malawi akvaryumunda kullanmıştım dış filtrenin su çeken hortumu kuma yakın olmuyacak şelkilde olursa hiç bir sorun yaşanmaz o konuda bence sıkıntı yaşamayın.
Amazon zemini hazırlamak istiyorsanız kurumuş ağaç yaprakları koymanızıda öneririm hem yararlı hemde hoş bir görüntü yaratıyor. Tatlı su midyeside koymanızı öneririm. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

şefoÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 52
şefoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2010 00:07
Teşekkürler Hakan Bey,kökü bekletip daha sonra kaynatacağım.Kum konusu aklıma yattı.Söğüt kökü bulabilirim herhalde,saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir