Google kısıtlanıyor !


OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2010 20:39
Çok gereksiz bir tartışma.
Bu işin gerekçesi olmaz. Davayı kim açtı bilmiyorum kim açtı ise yazık etmiş.

Burada bir çok abim büyüğüm var çoğu bilincindedir Türkiye bir anda bozuldu. Hayatımıza o kadar hızlı soktular ki teknolojiyi avrupanın çok gerisindeyken birden onları yakaladık. Bu da bizi kendimizden uzaklaştırdı.
Mahallede sürekli vakit geçirirken (ki iyi ki çocukluğumun böyle bir evresi var) bir anda tüm arkadaşlarım mahallemize açılan internet kafede vakit geçirmeye başladırlar. CS falan oynamak için gerçi o zaman Half life mi ne öyle bir oyundu.
Neyse çok uzattım ondan sonra biz kendimizden bir şeyleri kaybedip internet ile teknoloji ile yaşamayı, eş zamanlı sosyal yaşantı kurmayı da öğrenmişken ve çağı olması gerektiği gibi yakalamaya başlamışken dünyanın en önemli sosyal paylaşım sitelerinden biri olan youtube ve ardından beklenmedik şekilde google'ın yasaklanması oldukça üzücü, düşündürücü...
En enteresan'ı da kimsenin sesini çıkarmıyor olması olsa gerek.

Bildiğim kadarı ile youtube dünya üzerinde 5 ülkeden engel yedi. Suudi Arabistan, Çin, Türkiye, sanırım Brezilya ve hatırlamadığım bir ülke.
Suudi Arabistanda engel siteye değil içeriğinde sakıncalı görülen vidyoları.
Çinde engel ise yaklaşık 1 ay sürmüş ve kaldırılmış.
Ülkemizde ise ilk engel 5 mart 2007 de kalıcı engel ise 17 ocak 2008 de getirildi. Yani 2.5 yıldır aralıksız youtube'a girişimiz yasak ve bu yasağa sahip tek ülkeyiz. Dünya ne düşünüyordur?

Yanlış anlaşılma olmasın inanın kim yasaklıyor bilmiyorum araştırmıyorum yanlı olmak istemiyorum. Yasaklayan benim ile aynı görüşte de olsa sevmediğim bir parti kurum veya kuruluş da olsa bu yasak çağ dışı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir