Glosso Bitki Tohumu


BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2414
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2023 11:15
Merhaba herkese,

Şuan aktif olarak çalışan akvaryumumu (kurulalı 2-3 hafta oldu) 45*27*30 ölçülerinde bir akvaryumla değiştirmek niyetindeyim bu hafta. Tabanda glossostigma elatinoides kullanmak niyetindeyim fakat Bursa' da çok bulunan bir bitki değil. İnternet üzerinden satış yapan bir sitede glosso tohumları buldum. Forumda ve internette biraz araştırdım ve genel olarak tohumlar boş akvaryumda taban malzemesinin üstüne serpilerek nem ve ışık ile 2 hafta içerisinde çimlendirilip sonrasında suya adapte ediliyor. Aklıma takılan konu ise bu şekilde yapıp 2 hafta sonra (çimlenme bittikten sonra) bitkiyi suya adapte edip uzun süre kullanabilir miyim?

Taban kurulumunda alt katmanda besin içerikli bir katman kullanmak gerekli mi? Genel olarak ben akvaryumun bir köşesini ya da orta kısmını yüksek kum olarak (ortalama 4-5 cm) kuruyorum, alt katmanda besleyici bir tabaka olsa bile bu kısımdaki taban bitkilerinin kökleri oraya uzanamayacaktır diye tahmin ediyorum. Bu oradaki taban bitkileri için sorun oluşturur mu?

Ya da hiç bu tohum işine bulaşmayıp (mevcut akvaryumda bir çift kakadum var, boşalttığım akvaryumda yaşatabilirim onları çimlenme süresinde) bulabildiğim bir taban bitkisi ile mi devam edeyim.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir