Geophagus iporangensis hakkında sorular


Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2010 23:34
Merhaba bugün akvaryumcudan Geophagus iporangensis olduğunu tahmin ettiğim 2 adet balık aldım. Brasiliensis varyetesi olduğunu yazılıyor.
Bu canlıları 3 ay sonra daha büyük bir tankta bakmak koşulu ile elimde kurulu durumda bulunan 65x22x30 ebtalarında akvaryuma koydum. İçerisinde 2 parmak kalınlığında sıfır numara Quartz kum ve 2 Adet kaya vardı. Suyu amerikanlar için yumuşak halde bekletmekteydim. 2 litre kapasiteli 250-300lt/sa DIY dış filtre mevcut. Isı 25 Derece. Roxin Pembe Dalgıç floresan var.

Erkek olduğunu düşündüğüm yaklaşık 9-10 cm boyunda olanın renkleri daha güzel biraz tüpçükte çıkmış durumda, tüpçük hem sivri hemde yuvarlak gibi görünüyor. Fakat diğeri boy olarak oldukça küçük 4.5-5cm kadar ama onda pek birşey belli olmuyor. Oldukça aktif ve hareketliler. Sık sık ince kumu ağızlarıyla çeviriyorlar. Ben bunları tamamen etçil mi beslemeliyim? Yoksa spirulina içerikli yem takviyesinde de bulunayım mı? Birkaç parça otçul içerikli yem denemesi yaptım yediler. Ama en yararlı biçimde beslemek istiyorum. Renkleri ve formları çok önemli. Sık sık su değişimi yapmayı planlıyorum. Ayrıca suyu ortalama hangi değerlerde tutmam gerekli. Mangrow almam gerekecek mi? Ara sıra çay yada tuz takviyesi faydalı olur mu? Çeşitli kimyasallara da ihtiyaç duyulur mu? Damacana su mu yoksa çeşme suyu mu kullanmalıyım? R/o cihazım mevcut değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

comdurÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 131
comdurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2010 01:34
Umut  Bey;
Geophagus iporangensisler hem etçil hem otçul balıklardır .Bende bu balıklardan besliyorum .Akvaryum ölçüleriniz  bu balıklar için biraz küçük gelecektir .Bitkileri pek sevmiyorlar .Anubiasları köklerine kadar yediler .Erkekler kızışma döneminde çok hırçın oluyorlar dişilerin sıgınabilecegi kayalık bir ortam hazırlamanız lazım .Dişilerin yumurtlaması için büyük saksılar gerekiyor .Birde kumun ince ve kuvars olması hastalanıp ölmelerine sebep olabiliyor .Kalın taneli dere kumunu tercih ederseniz daha iyi olur .
Mangrow olsa daha iyi olur .Besledigim akvaryumda su degerleri 7.5 civarı arada bir steril edilmiş yagmur suyu takviye ediyorum .(arıtmadan geçirip kaynatıyorum )RO cihazımda var fakat yagmur suyu takviyesi üremelerini tetikliyor .Yem olarak  hikari cichlid stable ,bio gold ,granugreen ,tetrabists veriyorum .Haftada  bir kaç kere küp şeklinde karades veriyorum bayılıyorlar.


Saygılar;



comdur2010-01-05 01:38:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2010 08:47
CaN_BaKıR
arkadaşımızın yorumunu da izniyle ekliyorum.
_____________________________________________________________________________________
Hayırlı olsun..

Su kimyasıyla fazla oynamanıza gerek yok... Yem olarak karışık yemleme yapın tek tip besleme yapmayın... Bitkiselde yesinler hayvansalda.. Her tip yemi verebilirsiniz. Dalgıç florasan strese sokabilir ayrıca pembe ışıkta hoş görünmezler. Beyaz tavsiye ederim.
Köklerle vs dekore edin akvaryumu yeterlidir. Kökleri dekor amaçlı kullanın. Çünkü su kimyasına neredeyse hiçbir etkileri yoktur diyebilirim..
_____________________________________________________________________________________


Güney amerika bölümündeki tanıtımda 28 cm Etçil 23-26 Isı,  3-10 dh,  6.4-7.0 ph gib bilgiler yazıyor.
 
Uygulayacağım tarz konusunda yalnış bir nokta var mıdır?
1 adet dallı budaklı Kök yada Mangrow alacağım.
Kum ve 2 kaya kalacak, 2 kaya daha ekleyeceğim.
Dalgıç Floresan pembeden beyaza dönüştürülecek.
Denemek amaçlı 1 adet Saz ekleyeceğim.
Beslenme:
Tetra discus, NLS Cichlid formula, Tubifex worm,
Tropical Spirulina Granulat, Sera flora ve Spirulina tablet(daha denemedim),
Ara sıra taze karides, canlı su piresi ve haşlanmış ıspanak.
Tank arkadaşı olarak 1 adet erişkin elma salyangozu ve 1 adet midye

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir