Garip hareketler


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2779
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 22:02
İyi akşamlar herkese, benim iki tane sorunum var. İlki, bende 2e 2d moli vardı, takdir edersiniz dişiler çok hırpalanıyordu. Hemen gidip 2 adet dişi aldım, ama aldığım dişilerden birisi iki gün sonra beyaz benek oldu. Onu karantinaya aldım, ama fark ettim ki erkek molilerimde göz şişmesi olmuş. Onları da karantinaya aldım, gerekli bakımları yaptım, ama beyaz benek olan öldü. Erkek molileri ana tanka geri koydum, iki gündür ikisi de dipte halsizce duruyordu, ama yemek zamanı yemeklerini güzel güzel yiyorlardı. Bugün birden, iki erkek de aynı anda, daha önceden anlaşmış gibi hamile olan eski molinin yanına hızla yüzdüler, sanki hasta değilmiş gibi peşinden yine eskisi gibi koşmaya başladılar. İlk sorum şu: Bu erkekler için iyiye işaret mi? İkinci sorum: Zavallı hamile dişi moliyi stresten uzak nasıl tutabilirim? Ayrıca akvaryumda 5 kök saz var, yavrular için yaşam alanı oluşturdum ama erkekler saldırırken hamile molim nasıl doğurabilir? Diğer iki dişiye yüz vermiyorlar, yanlış hatırlamıyorsam doğum öncesi erkekleri çeken bir sıvı salgılıyorlarmış. Dişiyi nasıl huzura erdirebilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alp AtuÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 831
Alp AtuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 01:17
Bol bitkili bir ortam yavruların için uygun olacaktır. Dişi balığını stresten uzak tutmak için en başta yaptığın yöntem uygun, yeni dişi ekle fakat gelen sudan kendi suyuna aktarırken ısı farkını tolere et, yoksa beyaz benek kaçınılmaz. Bu mevsimler tam mantar ve beyaz benek mevsimleri. Dişin gerekirse gece karanlıkta bi köşeye çekilip doğurur onu dert etmene gerek yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2779
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 02:05
Gelen balıkları poşetleriyle akvaryum suyunun üstünde 20 dakika falan tutmuştum adapte olsunlar diye, işe yaramamış demek ki. 

Bu arada akvaryumda 4 5 tane sazlık bitkisi var. Yanında 3 tane başka bitkiden var. Yüzey bitkisi baktığım akvaryumlarda yoktu hiç. Balık doğurursa, yavrular üste gidiyor diye okumuştum. Aşağıya inmeyi başarırlar mı acaba?

Ayrıca gerçekten merak ettiğim bir şey var, balıklarınız doğurunca yavruları ne yapıyorsunuz?(nasıl büyütüyorsunuz demek istemiyorum, petshop'a mı veriyorsunuz, yem mi yapıyorsunuz... onu soruyorum)

Saussure2012-12-01 02:08:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufukgünelÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 256
ufukgünelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 08:47
Kesinlikle ve kesinlikle yem yapmıyoruz.Eğer bamak zor gelirse ver akvaryumcuya.Ama senin akvaryumundaki en sağlıklı balıklar yavrulardır bunu unutma abi ona göre ama kesinlikle yem etme o balıkları .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 09:17
Merhabalar... İlk aldığınızda suyun sıcaklığını eşitlemek için poşetiyle tuttunuz, bu doğru bir hareket ama sonuçta balık anî çarpılmasa da kısa zamanda farklı sıcaklıklarda bulunmuş oluyor. Sonuçta stres de yapmış olan balık Beyaz Beneğe yakalanıyor. Aslında beyaz benek ölümcül değildir, çok aşırı ilerlemedikçe sorun olmaz. Balığın stresten ölmüş olma ihtimali daha yüksek.
Göz şişmesi de su şartlarındaki değişiklik ve kirlilikten dolayı molilerde zaman zaman görülür. Tedavi ettiğinizde 1 hafta içinde düzelir.
Erkek balıklar stresliymiş ama dişi molinin salgıladığı hormon öyle yoğun ki onları harekete geçirmiş. Bu da doğumun çok yaklaştığını gösterir. Dişi sayısını artırsanız bile molilerde aşırı yoğun olan bu hormonla erkekler diğerlerini görmezden gelip dişiyi saklandığı yere kadar takip ederler. Balığı ayrı bir kapta doğumunu yaptırmak daha doğru olur.
5 kök saz yavruların saklanması için yeterli değil, tabi zamanla daha da çoğalırlar ama şidmilik GEÇİCİ olarak rafya kullanabilirsiniz. Bir şey daha; moli yavruları saklanmayı beceremezler. Çok az'ı bitkilerin içinde saklanır. Genelde saftirik saftirik ortaya çıkıp korkusuzca dolaşırlar :)
O yüzden akvaryumun çok büyük bir kısmı yoğun bitki olmalı...
Büyüttüğümüz yavruları genel de arkadaşlar arasında paylaşırız, dağıtırız... Ben satmaya kıyamıyorum, kime gideceği belli olmuyor, nasıl bakacakları da... O yüzden akvaryumum aşırı kalabalık zaten :}

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir