Full Proje Akvaryum ve Sistem


harundemir52Çevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2013
İl: Ordu
Mesaj: 48
harundemir52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 20:38
Arkadaşlar aklımdaki sistemden daha önce bahsettim başka bir başlık altında. Hepsini bir araya toplayarak tekrar anlatmak istiyorum.

Kuracağım akvaryumun ölçüleri 400x30x50 olacak. 600 Litre oluyor galiba. 10 mm yeterli gibi duruyor fikri olan varsa yine açığım.

İçinde olacak türler;

-Afrika chiclid
-Vatoz
-Komando çöpçü
-Karides (uyumlu tür)
-Yengeç (uyumlu tür)
-Tatlı su midyesi (dip çekimi zahmetini yarıya indiriyorlar-daha önce denedim)
-İkinci bölme üst kısım için 4 veya 5 adet kaplumbağa..

Altta basit bir şema çıkardım.

Asıl can alıcı kısım ise; bu akvaryum sistemindeki enerji kaynağının evdeki elektrikten bağımsız olacak olması.

Kısaca özetlersem. Bana 24 volt elektrik sağlayacak bir küçük dinamo ve dıştan yanmalı motor olarak da bilinen stirling motor ile kesintisiz elektrik ihtiyacımı karşılayacak bir özel düzenek hazırlamayı düşünüyorum. Bu sistemi oluşturmak için kafa patlattım biraz. Daha önce denenmiş olan benzerler var. Güneşten enerji üretmek gibi. 24 volt elektrik sürekli depolanan bir akü üzerinden veya direkt olarak invertör üzerinden 220 volta çevrilip yaklaşık 200-300 wattlık bir elektrik kazanımı olacak. Bu sistemde önemli olan motorun sürekli çalışması. Bunun için de motoru sürekli ısıtmak gerekiyor. O kolay iş. Bu şekilde bir sistem düşünüyorum. Kurduğumda yine canlı olarak buradan video fotoğraf ne varsa hepsini paylaşacağım. Fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca ticari amaçlı olarak babama bir yer hazırlamak istiyorum. Küçük bir üretim yeri gibi. Evimizin altındaki yer buna müsait sizce başlangıç olarak neler yapabilirim. Amacım hem internet üzerinden toplu uygun hem de perakende. Artı yem sorunu olmayacak maliyetten düşülecek. Karadenizli olduğumuz için balıklara özel kurutulmuş balıktan yem hazırlamayı düşünüyorum. Canlı yem gibi...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rachadellÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2012
İl: Adana
Mesaj: 149
rachadellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 21:13
Öncelikle selamlar,

4 metre başlı başına çok uzun bir parça bu nedenle bu parçaya suyun basıncı çok fazla olacak bu nedenle 10mm esneme yapabilir 12mm çok daha sağlam olacak. Ayrıca Ön camı Clear cam kullanmanızı tavsiye ederim hem çok daha parlak hemde çok daha sağlam olacaktır.

Böyle bir su kütlesi azımsanmayacak akdar büyük en ufak hata çok pahalıya mal olacaktır. Neden 2 metrelik 2 ayrı akvaryum yapmıyorsunuz hem taşıması hemde temizliği 2 kat kolay olacaktır.

Proje bazında çok iyi görünsede uygulamaya geçtikçe işler ne kadar zorlaşıyor hepimiz biliyoruz.O yukarıdaki kaplumbağa için ayrılan alan su seviyesinin üzerinde olacak muhtemelen ve tankın üzeri kapanacak gibi anladım buda temizlik ve görselliği bozar bence kaplumbağa olayını çıkarın projeden bu canlılar çok su kirletirler ve özellikle ciklet türleriniz için bol nitratlı bir su ile karşılaşırsınız. Filtrasyon işin diğer zor kısmı herşeye hazırlıklı olarak yola çıkıldıysa ayrı ancak ben çok bakım isteyecek be çokta sağlıklı bir ortam olmayacağı kanaatindeyim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harundemir52Çevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2013
İl: Ordu
Mesaj: 48
harundemir52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2013 23:32
Teşekkür ederim, kaplumbağa olayı dediğiniz gibi olabilir. İki metre iki metre olmasını bende düşündüm. O konuda kararsızım aslında. Yan yana da aynı görselliği sağlar mı o konuda tedirginim. İki tank aras bir bağlantı olabilir mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir