frontoza akvaryumu


Cihan BelgeÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 154
Cihan BelgeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2013 20:16
Merhaba arkadaslar,frontoza akvaryumumda dis filtrenin yani sira bir de ic filtre bulunmakta.İc filtrenin yaptigi akinti baliklari rahatsiz eder mi?Frontozalar akintiyi sever mi?Sizce kalmali mi cikarmali miyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

srgnsrttsÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 421
srgnsrttsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2013 20:51
Frontozalar akıntıyı sevmezler. Sadece hava motoru olması yeterlidir. Frontozolar agır haraket eden türlerdir. Fazla akıntı ve haraketlı akvaryumu sevmezler. (750 litre frontosa tankım var )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mhızalÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2010
İl: Düzce
Mesaj: 76
mhızalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2013 09:05
Cihan kardeşim merhaba öncelikle,
İç filtre koy bu birincisi, hava taşı koyma bu ikinicisi! nedenlerini söylemem gerekirse eğer, hava taşının verdiği (ortama) oksijen miktarı ile hava taşının verdiği hiç bir zaman bir olmaz! iç filtre aynı zamanda suyu çevireceği gibi diğer bir taraftan suya oksijen sağlayacak buda hava taşınınkinden fazla olur. Bir diğer husus ise akıntı mevzusu forumu iyi araştırmanı tavsiye ederim büyük ebatlı set kuranlar hemen hemen tanganyika türlerinin hepsine dalga moturu koyarlar bu dalga motoru da dış filtreninin emiş borusunun ters istikametinde yer alır. sen suda sağlam bir sistem kurarsan filtrasyon anlamında o olmuş bu olmuş fazlasını düşünmeyeceksin önemli olan şu araştır öğren! bir diğer konuyu da es geçmeyim bire bir tecrübe ile söylüyorum senin hava taşını koymana açıklama anlamında bu diyeceğim husus. Moba besleyenler bilirler ve yorum yaparlarsa bu hususta bende memnun olurum. Mobalar hava taşının sağladığı hava kabarcıkları ile oynarlar ve bu genelde yumurta atmalarına işarettir. ben burundi ve mpimbwe akvaryumlarımda hava taşı koydum pek rast gelmedim hava taşının üzerinde gezinmelere ama ne zaman mobaya geçtim o zaman bazı şeyler gözüme çarptı ve üstadlarından öğrenerek söylüyorum bende bunu sana.
Umarım nacizane bir fikir sağlar.
sağlık dolu günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir