Frantosa tankı için öneriler


dorudoruÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2009
İl: Antalya
Mesaj: 23
dorudoruÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2009 18:58

Sorularıma herkese iyi günler dileyerek başlamak istiyorum...Yaklaşık 6 senelik bir akvaryum hobicisiyim.Forumun da yeni bir üyesiyimi,ailenize katılmaktan çok mutlu oldum:)Tabi bu hobiye emek veren insanlarla paylaşım çok eğlenceli ve faydalı olacak inşallah...

Bu uzun akvaryum deneyimlermde elimden bolca balık geçti ama son gözdem frontosalar...Discuslarımla acı bir tecrübe yaşadıktan sonra,biraz daha cebimi az yakan balıklar olan meleklere yönelmiştim,çok güzel bir akvaryumum vardı ama artık değişiklik yapma zamanımın geldiğine inandım.Elimdeki melekleri frontosalarla takas ettim...Ama tankımda köklü bir değişiklik yapmam gerekicek galiba...bu konuda da sizin bilgi,birikim ve deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum:)
 
125*60*55 boyutlarındaki tankımda şuan büyük bir mango köküm hatrı sayılır anubiaslarım,crptocorynlerm bir kaç saz ve adını bilmediğim birkaç çeşit daha bitkim var...frontosalar için bunlardan vazgeçmem gerekicek mi?Balıklarımın daha 3-4cm olduklarını da belirteyim(7 adet)
 
Sanırım kum konusunda phi yükseltmek için mercan kırıkları kullanmam gerekicek balıklarımın rahatı konusunda da kayalı bir dekor yapmalıyım...İşte sizden en çok yardım istediğim kısım kaya dekoru...nasıl bir dekor yapmalıyım?balıklarımı saglıklı büyütmek ve üretmek için nasıl bir yol izleyebilrim?
dorudoru2009-04-05 20:02:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

freeasabirdÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4477,1[/B]
Kayıt: 15/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1397
freeasabirdÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2009 19:13
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
 
Bende tanganyika türü olan frontosa ve calvus beslemekteyim. Frontosa besleyeceksen ph yüksek tutmanda fayda var. Mango kökü ph düşürüyor diye biliyorum bu yüzden koymaman gerektiğini düşünüyorum.
 
Mercan kırığını şiddetle tavsiye ediyorum. Ph derecesini yükseltiyor. Ayrıca kayalar akvaryumunuzda mağara oluşturulacak bir şekilde dizilmeli.
 
Formda bu konu hakkında da çok fazla konu açılmış durumda site içinde arama yaparak daha sağlıklı bilgide alabilirsiniz.
 
Alttaki link de kendi akvaryumum bulunmakta. Umarım dizayn konusunda size biraz yardımcı olabilir .
 
Saygılar,
 
Sağlıklı balıklar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dorudoruÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2009
İl: Antalya
Mesaj: 23
dorudoruÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2009 20:01
teşekkür ederm serkan bey ama asıl sorunum kayalarımın formuyla alakalı aslında.sizce nasıl kayalar kullanmalıyım?Geniş delikli kayalar şart mı yoksa yuvarlak yüzeyli taşlar da kullansam olabilir mi?Bir de frontosalar bitkileri söker diye birşeyler duydum acaba doğru mu? dorudoru2009-04-05 20:02:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir