fotolu japon, önce mantar tedavisi şimdi yara


tyroÇevrim Dışı

Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 51
tyroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2012 22:01
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:öncelikle mantardı ardından sırt kısmında yara belirdi.

Akvaryum Kapasitesi (litre):180

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:6 japon 5 çöpçü 2 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: daha önce mantar için sera mycopur ve az miktarda metilen mavisi. Dün yemlemeyi sarımsak suyuna bandırıp yaptım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :4-5 günde bir dip çekimi ve 15 günde bir filtre temizliği

 
 
Arkadaşlar yaklaşık 5-6 gün önce konu açıp yeni aldığım balığımın hastalık teşhisi konusunda yardım istemiştim. Sonuçta mantar olduğuna karar verip sera my copur kullandım.(her gün 1-2 damla metilen mavisi ile birlikte.) 4 gün yedek akvaryumda tedavi uyguladım ve 2 gün önce tekrar akvaryuma aldım. Kuyrukta başlayan mantar geçmiş gözüküyordu. Ancak bu akşam yara tespit ettim. Fotoğraflara göre ne yapmam gerektiği konusunda yönlendirmelerinizi bekliyorum. Şu anda elimde sera mycopur ilaç, metilen mavisi, kaya tuzu ve akvaryumcunun tavsiyesiyle aldığım turşu tuzu var. Japonlarda bu tür yaralara turşu tuzu önerdi. Kullanan varsa sonucu olumlu oldu mu? (son fotoğraf, ilk oluşan hastalık ve su an orada da hafif bir kanlanma var.) herkese iyi akşamlar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 12:57
Tetra Medica Gold Med isimli ilacı kullanmanızı öneririm.Bu türden yaralanmalara ve mantar hastalıklarına karşı japon balıkları için üretilmiş özel bir ilaçtır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tyroÇevrim Dışı

Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 51
tyroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 16:48
[QUOTE=rheme]Tetra Medica Gold Med isimli ilacı kullanmanızı öneririm.Bu türden yaralanmalara ve mantar hastalıklarına karşı japon balıkları için üretilmiş özel bir ilaçtır. [/QUOTE]
Dün gece kaya tuzuyla tedaviye başladım. Önceki hastalığın ilerlemiş durumu olarak düşündüm. Biraz da acele karar vermem gerekli diye düşündüm açıkçası balığı kaybetmemek için. Bu ilacı temin edeceğim.  Yardımınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir