Foruma olan ilgi azaldı mı?


brk_tuncerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1968
brk_tuncerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 14:59
[QUOTE=mrtblkcsnn][QUOTE=brk_tuncer]Kimisinin ilgisini çeker ve okur.Kimisinin bu konu hakkında yorum yapacak bilgisi yoktur ve yorum yazamaz sadece okur.
 
Konuyu her okuyan kişi sorunlara cevap verebilecek kadar bilgili olsaydı zaten bu forum bukadar popüler olmazdı.
[/QUOTE]
 
Bilgisi olanlarında yazmadığı açık.
[/QUOTE]
 
 
Bu en büyük nedenide kendimden örnekle yazayım bazı sorular artık bıktırdı.Örnek olarak şu akvaryumda kaç balık beslenir.Buna hangi balık olur.Hangi dış filtreyi alayım.Karşılaştırma soruları vb... Artık bıktık bunlara cevap yazmaktan.Her seferinde başlığı okuyunca içeriğinin farklı olduğunu düşünerek konuya giriyorum ama hep aynı.Kimse araştırma yapmıyor herkes kolay yoldan işini halletmeye çalışıyor.Adama bakıyorum 1 sene önce üye olmuş foruma sadece 10 mesaj atmış ve bunlarda balığım hasta oldu , balıklarım ölüyor yardım edin gibi kendi işine yarayan mesajlar.Şimdi daha net anlaşılmıştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adem TANIŞÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1018
Adem TANIŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 14:59
Arkadaşlar sorulan soruların çok büyük bir kısmının cevabı zaten verilmiş. Ayrıca hemen her konu hakkında yazılmış makaleler var. Arama yapıp, benzer hatta aynı konuları ve ilgili makaleleri okumadan açılan başlıklara pek cevap yazılmıyor. Ama acil durumlarda pekçok arkadaş müdahale edip, çözüme yönelik yönlendirme yapıyor. Ayrıca bence her üye saygındır. Saygınlığını yitirenler hariç tabi.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanaliÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 23/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 201
hakanaliÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 15:18
Bence asıl konu site yönetimi ve Forum özel üyelerinin birbirini kayırıp, kendi mesajlarına onlarca cevap almasıdır. Bunun sebebini bir forum özel üyesine sordum evet biz birbirimizle sosyal ortamda sık sık görüşüyoruz bu yüzden cevap yazmazsak olmaz gibi bir yanıt aldım. Doğru, haklıda ayrıca kendi arkadaşımızı hangimiz görsek tanımadıklarımızdan daha çok yardımcı oluruz.. Bence asıl olay bizim yardımlaşma içgüdülerimizde. Yardım edilecek kişi , yardım isteyen kişi herkes hatalı. Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERKAN EFEÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,57513[/C] [B]3827,2[/B] [B]3826,3[/B]
Kayıt: 18/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 2023
ERKAN EFEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 15:30
Arkadaşlar her arkadaşımızın yazdıgı yorumda haklılık var,sitede bir duraksama oldugu,bakıldıgı ve gezildiği kadar yorum yapılmadıgı bir gerçek,ama her açılan konuya ne kadar çok katılım olursa konuyu açan kişinin bu hayatan(akvaristlikten) o kadar çok zevk aldıgıda bir gerçek,ama sebepler hiç bitmez,bunun mevsimle,sıcakla,ramazanla,konuyu açan kimseyle,konuyla,zamanla,popilariteyle yani açıkcası herşeyle ilişkilendirmek mümkün,ben burdaki olayı tamamiyle vizyona yeni girmiş bir film gibi görüyorum,nasıl insanlar bir filme gitmek için uygun koşulların oluşmasını istiyorsa aynı şey,öncelikle zaman,mevsim,oyuncular,konu,sürükleyicilik,popilarite,ben çok biliyorum filmi begenmeyip yarıda çıktıgımı,bu sitedeki bazı konular gibi,yada film hakkında yapılan yorumlara geç kalıp yapılacak yorum kalmamış gibi yada aynı yorumu tekrarlamayı,ve kimi filmlere gitmemeyi,çünkü o filmde beni çagıran oyuncular yok,bazı oyuncular vardır ki,konusunu bilmesenizde sırf onun için izlersiniz o filmi,ve görsellik konunun devamı,başta konulan iki resim gelişmelerin devamı yok,sonrada konu tıkanıyor,ilgi beklerken kendi eksiklerimizide görelim.bunlar benim fikirlerim katılan ve katılmayan herkese saygılar. ERKAN EFE2009-08-27 15:38:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 15:31
Umarım bu ilgi azlığı geçici bir durumdur ve insanların tatillerden eve dolayısıyla akvaryumun başına gelmeliriyle birlikte ilgi eski halini alacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kalkavanÇevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 111
kalkavanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 15:36
Zamanla üyelerde de bıkkınlık oluyor ,bazen üşeniyor nasıl olsa birisi yazar diye tabii bu düşünce çoğumuzda olunca kimse yazmıyor,yeni üye bekliyor,bekliyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 15:39
[QUOTE=hakanali]Bence asıl konu site yönetimi ve Forum özel üyelerinin birbirini kayırıp, kendi mesajlarına onlarca cevap almasıdır. Bunun sebebini bir forum özel üyesine sordum evet biz birbirimizle sosyal ortamda sık sık görüşüyoruz bu yüzden cevap yazmazsak olmaz gibi bir yanıt aldım. Doğru, haklıda ayrıca kendi arkadaşımızı hangimiz görsek tanımadıklarımızdan daha çok yardımcı oluruz.. Bence asıl olay bizim yardımlaşma içgüdülerimizde. Yardım edilecek kişi , yardım isteyen kişi herkes hatalı. Saygılarımla..[/QUOTE]
 
Hakan Bey,
 
Bence yanılıyorsunuz. Ben forumda sadece 2 kişi ile yüzyüze görüştüm. İkisinin de balıklar konusundaki seçimleri benimkinden farklı olduğu için açtıkları başlıklara hiçbir yorum yapmadım. Bunun dışında, msn veya ö.m. yolu ile görüştüğüm, artık samimi olduğum insanlar var. Eğer konuları ilgi alanıma girmiyorsa, sizin dediğiniz nedenden dolayı asla yazmadım ve yazmam. Diğer arkadaşlarımın da bu şekilde davranacaklarından eminim.
 
Bizler (Forum ve Site Yöneticileri ile Forum Özel Üyeleri) birbirimizi hoş tutmak gibi bir çaba içinde değiliz. Bu şekilde düşünmek, sadece bağcıyı dövmek çabası olabilir, üzüm yemek değil.
 
Asıl konu, önceki sayfada Ali Bey'İn de söylediği gibi, durmaksızın aynı soruların sorulması.
Forumda Neler Oluyor?
Forum İstatistikleri
Toplam 1,124,087 Mesaj, 160,856 Konu ve 71 Forum
Son Gönderilen; Bugün Saat 15:29 yazan: hazerfan
Toplam 32,249 Forum Üyesi
En Yeni Üyemiz çakır06
Şu ana kadar en fazla 1312 kişi 21.03.2008 15:15:25 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
 
Eğer herhangi bir üye, 1,124,087 mesaj içinde aradığını bulamıyorsa, bunda bir sorun var demektir. Ben Forum Yöneticisi olalı çok uzun bir zaman olmadı. Ama, sanırım en çok konu kapatan yöneticilerden birisi benim. Benim asıl ilgi alanım Kendin Yap Sistemler (DIY). Burada o kadar gereksiz, o kadar alakasız, yüzlerce kez sorulmuş sorulardan artık ben de bunaldım ve çoğu zaman sadece okuyup geçiyorum.Cinnet
 
İnsanımız araştımacılıktan o kadar kopmuş ki, bir iki fare tıklamasıyla bulabileceği cevapları aramaktansa yeni konu açıveriyor. Bir örnek vereyim, çok taze bir üyemiz, merak ettiği konu (Kendin Yap Sistemlerin nerede olduğu) sormak için konu açtı Reis Buna inanabiliyor musunuz? Veya, daha bugün olan bir başka konu, Kendin Yap Sistemler (DIY) bölümünde, 2006 yılında, artık üyeliği silinmiş üyelerin yazdığı bir konuda bir arkadaşımız soru soruyor. Soru sorduğu kişinin gelip, cevap vermesi sizce mümkün mü?Bu kadar mesaj kirliliği ve bu kadar tekrar içinde, kimin kime yardımcı olmasını bekliyoruz ki?Sansürlenmis
 
Bu forumda kayıtlı olan 32,249 üyenin tamamı, üye olurken Forum Kuralları'nı okuyup anladığını ve kabul ettiğini beyan ediyor. Ama, kaçınız biliyorsunuz Forum Kurallarını? Eğer biliyorsanız, neden kurallara uymuyorsunuz? Eğer sizler Forum Kurallarına uyarsanız, bizler mesaimizi düzenleme yapmak yerine sizlerin sorularına cevap vermek için harcarız.
 
Ayrıca, okunma sayıları hakkında bir açıklama daha yapayım. Örneğin ben, Forum Yöneticisi olarak, bilgim olmasa bile sorumlu olduğum bölümlerde her konuya girer, kontrol eder, çıkarım. Daha sonra, cevap verildiğinde tekrar girer, tekrar kontrol ederim. Bu giriş çıkışların her biri de okunma sayısına eklenir.
 
Sizlerden ricamız, Forum Kurallarına uyalım. Forum  kirliliği yaratmayalım. Forumumuzda bugüne kadar elit/kayırılmış bir grup olmadığı gibi, bundan sonra da olmayacaktır.
 
Son olarak ta, lütfen bu başlık altında yazdıklarımızın seviyesine dikkat edelim. Aksi takdirde, dha önce defalarca olduğu gibi, bu konu da kapanıp, tarihin tozlu sayfalarında yeralacaktır.

Sağlıklı günler...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avcılarlıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
avcılarlıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 15:43

İşte arkadaşlar canlı örnek hepimizin gözleri önünde duruyor aslında.Ahmet arkadaşımızın açtığı konunun üzerinden daha yeni 1 saat 10 dk.geçti.Bilgili bilgisiz,haklı veya haksız herkes düşüncelerini belirtti.Bir sayarmısınız lütfen bu süre zarfında kaç kişi cevap yazmış.Eğer,bu konu her zaman ki sıradan konulardan olsa idi okunup cevap yazılmadan geçilecekti.Asıl sorun dikkatsizlik bence.Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adem TANIŞÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1018
Adem TANIŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 15:55
[QUOTE=mrtblkcsnn]Son zamanlarda çok karşılaştığım bir durum karşısında üzüntülerimi dile getirmek istiyorum.Yeni bir konu açıyorken düşnüyoruz; birazdan al dedikleri balığı alacağım, şimdi birsürü cevap gelecek de eksikleri anlayacağım ya da acaba yeni akvaryumu beğeneceklermi düşünceleriyle yeni konular açıyoruz ya da hastalık vb. şeyler oluyor onlara derman aramak için konu açıyoruz ama hiç cevap alamıyoruz.Bakan birkaç duyarlı arkadaş dışında cevap veren olmuyor.Siz de hissettinizmi bilmiyorum ama forumda bu çok göze batmaya başladı.Konuyu takip eden kişiler bile 2-3 mesajdan sonra onlar da cevap vermemeye başlıyor.Ayrıca bir sorun da bakıyoruz ki mesajın okunması 100 olmuş , verilen cevap 2 ya da 3.
 
Arkadaşlar, abilerim bence bu konuyu konuşalım ve bir sonuca varalım.Bence dorum için büyük bir sorun bu.
                           Saygılar...
 
 
[/QUOTE]
Forumda arama yapıp, makaleleri okuyup tatmin olmadığınız hangi konuda cevap bulamadınız acaba? Size katılan arkadaşlarımız da dahil olmak üzere bu başlıkların linkini verebilirmisiniz ? Böylece somut şeyler üzerine yazarız. Yoksa sadece önyargıdan ibaret bir meselemi anlarız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EFENDİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 2160
EFENDİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 16:36
Arkadaşlar şayet bir sorunuz varsa ve ilk cevap da doğru olan söylenmişse 150 okumaya karşı tek cevap bile olabilir bu gayet normaldir . Açık konuşmak gerekirse ben hiç kimsenin duyarsız olduğuna inanmıyorum, konuyu gören kişi diyeceği bir şey, ekleyebileceği birşey varsa eminim söylüyordur . Elbette yaz dolayısıyla, oruç dolayısıyla ve farklı sebeplerden belki az giriliyor olabilir ama bu demek değildir ki bir konuyu görüpte '' amaann ne yazıcam yapsın işte '' tarzında bir düşünce oluyor . Tüm akvaryum.com üyesi akvartistler olarak birbirimize elimizden geldiğince yardım ediyoruz .
 
Oguzzz2009-08-27 16:40:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enesselimÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 334
enesselimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 16:44
Bence forumdaki herkes aynı duyarlılağa sahip değil .Konuyu bildiği halde yorum yapmaya üşenen insanlar olduğundan eminim.Ve şu da bir forum gereçeği ki föü lerin ve forum yöneticilerinin açtığı konuyla forum üyesinin açtığı konuya aynı oranda yorum yazmıyolar(konu aynı olsa biler)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EFENDİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 2160
EFENDİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 16:55
[QUOTE=enesselim]Bence forumdaki herkes aynı duyarlılağa sahip değil .Konuyu bildiği halde yorum yapmaya üşenen insanlar olduğundan eminim.Ve şu da bir forum gereçeği ki föü lerin ve forum yöneticilerinin açtığı konuyla forum üyesinin açtığı konuya aynı oranda yorum yazmıyolar(konu aynı olsa biler)[/QUOTE]
 
Enes kardeşim açıkcası ben soru soran kisinin sorusu ve adı dışında ne F.Ö.Ü olmasına ne de F.Y. olmasına bakmıyorum .  Gerçekten böyle bir durum varsa söylediğiniz gibi ( ki ben açıkcası hiç görmedim ) bu hoş değildir ama dediğim gibi böyle bir düşünce ile ben hiç karşılaşmadım . Hatta sanırım ben hiç bir Forum Yöneticisinin sorununa yardım etmedim . Çünkü zaten sorularının cevabının forumda olduğunu biliyorlar ve araştırıp buluyorlar diye düşünüyorum . Ben hiç mi soru sormadım evet sorum, belki forumda cevabı olan bir soruyu sordum ama bu soruyu önce araştırdım, aklıma takılan noktayı sordum. Direk aynı soruyu sormadım. Bu sebepten cevap aldım, ancak hiç araştırmasam, direk bodozlama soruyu sorsam bana da kimse cevap vermez diye düşünüyorum . 
 
 
Yani önce bir araştırıp, bulamayıp, sorup cevap alamadığınız bir sorunuz varsa sizden özür diliyorum ama ben böyle bir soru olduğunu düşünmüyorum .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 16:56
Enes Bey,
 
Zaten konu da bu. Aynı konular o kadar çok açılıyor ki... FÖÜ ve Yönetici arkadaşlar bu konuda daha dikkatli olduklarından dolayı, önce araştırıp, sonra konu açıyorlar. Doğal olarak yeni bir konu olduğu için yorumlar ve okunma sayıları daha fazla oluyor.
 
Yukarıdaki mesajımda da yazım, Kendin Yap Sistemler (DIY) bölümünün linkini verir misiniz diye konu açılmış. Bu konuya yorum yazsanız ne olur? Yazmasanız ne olur? Zaten konu doğrudan çöpe gitti...
 
Konulara yorum yapmaya üşenmek değil, artık aynı soruların sorulmasından bıkmak diyelim. Ben zamanımın çoğunu kendin yap sistemler bölümünde geçiriyorum. Her hafta, en az 2-3 tane cam kalınlığım ne olmalı diye soru soruluyor. Bunlara ilk başlarda mümkün mertebe cevap verdim. Artık sadece okuyup geçiyorum. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.
 
Bu nedenle, önce iğneyi kendimize batıralım. Eğer cevap gelmiyorsa, hatayı biraz da kendimizde arayalım.
 
Sağlıklı günler...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 16:57

Şunlara bir bakarsanız iyi olur...

Forum Özel Üyesi (cyrelman)' nin Akvaryum tanıtımı. 2391 Ziyaret 29 Cevap.
 
 
 
Forum Üyesi (nesta)' nın Akvaryum tanıtımı.. 36756 Ziyaret 648 Cevap
 
 
 
Burda kimin ne olduğu önemli değil. Önemli olan sunulan sunumun cazibesidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir