Filitre Markalarını Üretenler Para Kazanmak İçin Üretir


SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 00:38
Çözüm üretmek bizlerin elindedir. Tetra Tech Ex700 iki tane 200 litrelik tankımda kullanıyorum. Sorunlarını çözebilirseniz markanın bir önemi yoktur. Dış filitreleri para kazanmak için üretirler unutmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efedenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1489
efedenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 00:44
Ben ex 1200 kullandım , bu kadar gürültülü bir dış filtre olamaz arkadaş .  3 kuruşluk e-jet ten tık ses gelmiyor , ben anlamadım bu işi  ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanCanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Usak
Mesaj: 156
SinanCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 00:45
Tetra Tech ile ilgili sorunlarınız varsa yardımcı olmaya çalışırım ama kafa karıştırmadan sorunlarınızı anlatın çözülmiycek hiçbir sorun yoktur yeterki birbirimize yardımcı olmayı deniyelim. Beş yaşımdan beridir hiç bırakmadan ara vermeden akvaryum balıkları bakıyorum 20+ senelik tecrübem var. Şimdiden herkeze teşekkür ederim.

Efedeniz arkadaşım büyük bir ihtimalle mill yatağını cinko çubuğu otuttururken genişletmişsindir. Daha büyük bir mill lastiğiyle sıkıntını giderebilirsin.



Ne marka olursa olsun millerini yani çinko veya demir pervane çubuğunu otutururken çok fazla zorlamayın 4 yönden ayrı ayrı baskı yaparak mill lastiğinin oturmasını vede altındaki su/havanın yataktan çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu kul yapısı vede çelikten üretilmiş değil biraz az kuvvet denemesi yapalım yoksa her yıl dış filitre değiştirmek zorunda kalırsınız.


Tecrübemle sabit tüm dış filitrelerde debi arttırma önerilerim;
1) Su çıkış hortumlarının çok parçalı olması debiyi olumsuz yönde etkiler tavsiyem standart hortumlardan iç genişliği daha fazla olan tek hortumu dirsekle filitreleme işlevi gören aparatın arasına sıkıştırıp kullanmanız.
2) Filitre sepetlerini aşırı elyafla sıkıştırmayın böyle durumlarda sepetler yer değiştirir ve aralarındaki açıklardan pis su kaçağı olur.
3) Dış filitreler akvaryum içindeki tüm pislikleri çekecek diye bir kaide yoktur asgari 10 günde bir dip temizliği yaparsanız temiz bir akvaryum ortamı sağlarsınız.
Not: Hiçbir markanın satıcısı ithal edicisi yada üreticisi değilim. Sadece tecrübelerimi paylaşmaya çalışan bir aktivaristim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir