Fh kafa ne zaman büyür Fotolu


ünsalvarÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Mugla
Mesaj: 87
ünsalvarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 11:01
 
13-14 cm büyüklügünde fh ım da hiç kafa yok.
forumda incelediğim kadarıyla 12 cm 15 cm fh olan arkadaşlar fotolarını paylaşmış mütiş dercede kafa yapmış fh ları, benim balığım da mı sıkıntı var diye düşünmmeye  başladım doğrusu  fikir beyan ederseniz sevinirim.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doğankekikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/05/2012
İl: Mugla
Mesaj: 501
doğankekikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 11:58
Balığın genetik yapısı beslenme şekli cinsiyeti kafa yapmalarını etkiler belkide biraz daha zamana ihtiyacınız ardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 15:33
Ünsal Bey, balığınızın çiçek hattı gayet iyi olmasına karşına sizin de dediğiniz üzere kafa yapmamış. 13-14 cm kafa yapması için geç bir boyut değil kanımca. Yine yapabilir. Fakat yapmayabilir de. Neden yapmayabilir derseniz, balığınız dişi ise bir erkek kadar kafa yapmayacaktır. Kafa yapan kimi dişiler de görüyoruz zaman zaman ama bir erkeğin kok kısmı ile kıyaslanmayacak derecede ufak bir çapta ve ufak bir ihtimalle kafa yapmaktalar. Diyelim ki balığınız erkek, bu sefer de genetik ve beslenme faktörleri devreye giriyor. Genetik olarak anne ve babası hiç kafa yapmamış bireyler ise sizin balığınızın da kafa yapması düşük bir ihtimal. Bu yüzdendir ki birçok FH besleyen arkadaşımız baştan anne ve babası belli olan iyi genlere sahip balıklar alıp, bunlara kimi zaman yüksek meblağalar ödeyerek bu işe başlıyorlar ki daha sonra var olan potansiyeli en iyi şekilde açığa çıkarabilsin bahsi geçen balık. Yani genetik olarak ne aktarıldıysa, biz beslenme desteği ile onu açığa çıkarabiliyoruz. Beslenme de bir diğer faktör. Bazı FH'lar genetik yapıları dolayısıyla ufak boylarda kafa yapıp, ileriki zamanlarda bu kafa boyutunu daha da büyütürken kimileri de belli bir boydan sonra kafa yapmaya başlayabiliyor. Bize ise sadece bu gelişimi en iyi şekilde göstermesi için temel olarak protein içerikli yemler yanında renklerini de açığa çıkarak katkılı yemler kullanmak düşüyor. Chingmix Headbooster kafa yapması için, Chingmix SP-100 Maxima ve Grand Sumo renk yemleri ise renklenmeye yardımcı olarak kullanılan başlıca kaliteli yemler. (örnekleri çoğaltmak araştırdığınızda mümkün). Ayrıca ayna kullanmak da etkili olduğu söylenen yöntemler arasında. Kullanılıyor çokça hepimiz tarafından.

Sizin balığınızın renkleri biraz takviye ile daha da güzel olacaktır kanımca fakat kafa için bir şeyler söylemek zor. Kafa yapabilir de böyle de kalabilir. Deneyip görmek lazım. Flower Horn Çeşitleri başlığında genelde kullanılan yemler ve katkılarla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Saygılar. Natu2012-12-03 15:36:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2012 16:11
Daha genç, kafa yapması muhtemel
 Yanına veya yanındaki akvaryuma/bölmeye başka erkek fh/ midas koyarak, rekabet etmesine olanak sağlarsanız kafa yapacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir