Farklı bir yöntemle beyaz benek tedavisi


ocelenkÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 188
ocelenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 10:53
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta uyguladığım ve başarı sağladığım bir beyaz benek tedavi yöntemini sizlerle paylaşmayı uygun gördüm. Ancak en başta belirtmeliyim ki bunu sadece konuyu sizlerle paylaşmak için yazıyorum. Zira bu metot ne kadar bilimseldir ya da ne kadar risklidir, tabii ki o konuda uzman kişiler karar verecektir. Aynı zamanda bu yazı kesinlikle " ben yaptım oldu" mantığı ile yazılmamıştır. Dedim ya sadece yaşadığım bir tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim.
Son 10 - 15 gündür iki oranda ve bir calico japonumda beyaz benek çıkmıştı. Karantina tankım olmadığı için ana tankta metilen mavisi uyguladım. Ancak tankta canlı bitkiler (elodea, osiris) olduğu için ısıyı yükseltemedim.
Hastalık bir türlü geçmedi. Kuyrukta birkaç benek şeklinde başlayan hastalık birkaç gün sonra adeta kuyruklar toz şeker kabına batırılmış gibi oldu. Bunun üzerine;
Küçük bir tabağın üstüne ıslak havlu koydum ve hastalıklı balığı tanktan alıp bu islak havlunun üzerine dikkatlice yatırdım. Kulak pamukçuğunu batikon tendürdiyota batırıp kuyruğu hem ön yüzden hem de arka yüzden kulak pamukçuğu ile iyice sıvazladım. Tabii ki kuyruğa zarar vermeden.
Üst yüzgeçe de aynı uygulamayı yaptım. Her balık için ayrı kulak pamukçuğu kullandım. Uygulama bittikten sonra içinde bol metilen mavisi bulunan bir  kaptaki suda balığı 10 -15 dakika tuttuktan sonra ana tanka aktardım. Ana tanka aktarıldığında zaten beyaz benekler tamamen yok olmuş silinmiş vaziyette idi. Diğer balıklar için de aynı uygulamayı tek tek yaptım.  Uygulama bittikten sonra itinalı bir dip çekimi ile % 50 su değişimi yaptım.   Bugün üzerinden 4 gün geçti ve balıklar gayet sağlıklı ve pırıl pırıl oldular.
Tüm dostlara sağlıklı hobiler dilerim.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ciebÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1859
ciebÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2011 11:27

Doğtu bir yöntem yapmışsınız ancak batikon iyotlu bir solusyondur v yakıcıdır insanda bile yaraya kullanılmasında hala kesn bir netlik yok. Üzerinde direk açık yaraya sürmeyiniz yazar. Batikon yerine başka marca bir solüsyon vardır o iyotsuzdu ama hatırlayamadım şimdi. Akvaryumunuzda başka hastalık var olsa isi iyot balıkların mukozasına zarar verdiği için direk olarak bulaşabilirdi demekki akvaryumunuz temizmiş:)

Ek olarak pamukla uygulamak yerine o batikonun iyotsuz solusyonu (artık eczaneler bilir herhalde) suya karıştırıp uygulaya bilirsinizde, çok zehirli olarak riskli kullanıma sahip permasole karşı alternatiftir ve riski permasole göre oldukça az.

Geçmiş olsun. Beyaz benek hastalığını contranın beyaz benek ilacı ile direk geçiriyorum ben 2-3 gün sürüyor tabi günümüzde her beyaz benek aynı değil nedense.

Sizin balıklarınız iyota dayanabildiğine göre yavru veya küçük balıklar değiller sanırım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

westsideÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2013
İl: Ankara
Mesaj: 83
westsideÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2013 19:38
Merhaba,

Geçen hafta başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak istedim.
 
150x60x60 tankımda yunus ve sarı prenses beslemekteyim. Balıkların üzerinde beyaz nokta nokta benekler gördüm ve balıkların halsiz olduğu belliydi. 3 gün içinde 25 adet balığım öldü, hemen bütün kalan balıkları da, içerisine 1 avuç tuz ve bolca metilan mavisi döktüğüm kovanın içerisine  kaya tuzunu 20 saniye beklettim ve normal su doldurduğum kovanın içerisine aldıktan sonra akvaryumun içerisindeki % 40 kalan suyun içerisine kaya tuzunun neredeyse yarım kilosunu boşalttım ve elimde elimle kumu karıştırdım. Daha sonra akvaryumun içerisindeki tüm suyu boşaltarak tüm filtre ve objeleri tuzlu su ile yıkadım. Akvaryumu dinlenmiş su ile tekrar doldurdum ısıyı 30 dereceye çıkardım ve 2 avuç tuz döktüm ve 20 damla falan metilan mavisi döktüm ve bekleyişe geçtim. Ertesi gün 1 tane daha öldü, ama diğerlerini kurtarmayı başardım. Şuan hepsi canlı ve çok sağlıklı görünüyorlar.

Yaptığım işlemler tamamen ordan burdan duyma bilgilerin karışımıdır, doğrudur yanlıştır bilemiyorum ama tedaviye cevap verdi diyebiliriz.

Herkese sağlıklı balıkları dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir