Evde Led'li Yeşil Su Üretim Tesisi Kurmak


Krtl38Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2017
İl: Kayseri
Mesaj: 78
Krtl38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2019 19:46
[QUOTE=hakanturken108]Bu şekilde rahatlıkla üretebilirsiniz.

Önemli olan başlangıçta bir yeşil su kültürünüzün olması. Sıfırdan üretmek asıl zor olan. Sizin yeşil su olan akvaryumunuz zaten varmış. Burdan alıp bidona ekleme yaptığınızda 2-3 gün gibi bir sürede yeşil suyunuz olur.

Güneş ışığı elbette iyi olur neticede onda ultraviole ışınlarda mevcut fakat bu şekilde suni aydınlatma da iş görür.

Plastik şişede de üretebilirsiniz. Nitekim sizinki sıfırdan bir yeşil su üretmeyip var olanı çoğaltacağınız için için pet şişenin yosun önleyici etkisi çok etkilemez üretiminizi.

Şu sıralar kendim profesyonel olarak üretim yapmaya çalışıyorum yeşil su ve su piresini. Bu nedenle yerli ve yabancı birçok tez ve makale okumaktayım. Bu nedenle takıldığınız konularda yardımcı olabilirim. Ancak sizin üretiminiz sorunsuz görünüyor. Hava vermek gerçekten faydalı çünkü çok az miktarda da olsa hava da Co2 mevcut olduğundan bunu kültüre aktarmış oluyoruz. Çünkü yeşil su içindeki yosunlar kültür içindeki Co2 yi ışık ile birlikte O2 ye çevirdikleri için ortamda Co2 kalmazsa yeşil su üretimi sekteye uğrar.

Son olarak yeşil su üretimi için dip çekim suyu ile uğraşmayınız, yeterli gelmeyecek emekleriniz zayi olacaktır. Solucan gübresi alıp onu 5 litre suda sulandırarak kullanırsanız daha hızlı ve daha iyi sonuç alırsınız. Solucan gübresinden yaptığınız su koku yapmaz bu arada.[/QUOTE]
Oncelikle ilginize çok teşekkürler :)
Ama malesef başarılı olamıyorum yeşil suyu koyduğumda pet siseye 3 4 gun sonra su beraklaşmış oluyor dibinde yeşil bi katman kalıyor tahminim akvaryumun oldugu oda 25 derecelerde pet sisenin oldugu oda 20 derece filan ısı degisimindenmi oluyor anlamadım eğer satıyorsanız bana yeşil su ve su piresi gonderebilirmisiniz.[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir