Eş Tutan Blue Acara Erkek Yumurtaları Yiyor.


NonicknameÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2018
İl: Siirt
Mesaj: 25
NonicknameÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2019 22:39
Merhaba, Daha önce akvaryumumda dişi ve erkek blue acara vardı, dişi yumurtlamış ve erkekle beraber çok güzel bakım üstlenmişlerdi. Lakin daha sonra yavrular öldü, erkek çıldırdı, çiftleşmek için sürekli dürtükledi dişiyi ve en sonunda hasta oldu dişi, ne ettiysem olmadı öldü.

Kuzeni olan Green Terror vardı akvaryumda 2 adet, bu balıklardan birini de öldürdü. Daha sonra 2 astronotumun da gözlerini yedi. (evet biraz canileşti yavru kaybettikten sonra, daha önce hiç agresif değildi.) son kalan Green Terror ve astronotumu öldürtmemek için bende balıkları ayırdım.

Lakin imkansızlık neticesinde 2 ay sonra akvaryumları birleştirdim. Bir de baktım ki yine titreyip duruyor blue acara, GT'nin dişi olduğunu anladım. Daha sonra 1 hafta dişiyi dürtükledi en sonunda dişi yumurta döktü. Bu sefer hiç beklemeden yumurtaları yedi blue acara. 10 dk sonrasında yine çitleşmek için GT'yi rahatsız etmeye başladı. Bu sefer GT'ye daha nazik davranıyor kendi ilk öldürdüğü eşine göre. GT de yumurtlamak üzere, tekrar tüpçük çıktı bu akşam veya yarın gibi yumurtlar diye beklerken, yine yumurtladı ve erkek olan blue acara yine yumurtaları yiyip tekrar dansına başladı çiftleşmek için...

Ben bu işe hiçbir anlam veremedim. Hem çiftleşsin diye haftalarca durmadan peşinde geziyor hem de döllemeden yumurtaları patır patır yiyor. Ne yapmam lazım sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NonicknameÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2018
İl: Siirt
Mesaj: 25
NonicknameÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2019 00:05
Hala merak ediyorum bilgisi olan var mı acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir