Erkeklerimin soyu nedir?


fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1348
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2013 22:36
Selamlar,

Akvaryumumda çaprazlama yapmak için değişik tipte erkekler ve dişiler aldım. Şu erkeklerin soyu nedir acaba? Kendileri daha 2cm ve sanırım 4-5 aylık maksimumdur. Siyah kuyruklu full siyah değil, p belli belki de soyu bozulmuş bir balık ama çok hoşuma gitti. Diğeri ise endler gövde renkleri taşıyor, ama kuyruğu ışık altında fosforlu mor, pembe renkler ve puanlar taşıyor. Bakalım büyüdükçe nasıl olacaklar?


full red dişi, Maltepe Pet'ten aldım Ömer Bey'n yetiştirdiklerindenmiş diye duydum;


Maltepe akvaryumdan aldım, koyu gibi ama direkt ışık altında kuyruk floresan bir lacivert renk veriyor, aynısı balığın sırtında da var, şimdiye kadar gördüğüm en güzel dişilerden biri;


King Kobra erkek de ekleyip 3. yahut 4.nesilde özellikle bu iki anneden çıkacak yavruları ayıklayıp akvaryumuma has bir çaprazlama elde etmek istiyorum.


Akvaryumda 2 tane Moscow black dişisi ve ne olduğu belirsiz iki dişi daha var ama bunların yavrularına çok konsantre olma niyetim yok...



Küçük bir araştırma ile varyeteleri buldum, kimsenin cevap vermemesi de enteresan olmuş. Siyah kuyruk adı üstünde "siyah lepistes", diğeri "golden mosaic" varyetesi...Bugün bir tane maşallah baya güzel ve genç bir de red cobra ekledim..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir