epsom tuzu - ingilz tuzu


yasin0038Çevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 7
yasin0038Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2013 21:52
Sa arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim ve buraya açtım kusura bakmayın epson tuzu almak istiyorum internette bi araştırma yaptım bi yerde buldum diğer sitede 1000 gr 70 lira gibi istediler fakat bu sitede 25 kilosuna 40 lira diyor diğeri ile arasında bi fark var mı bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum özelikleri
   Magnezyum sülfat, magnezyum mineralinin suda eriyebilen halidir. Kaliteli bir magnezyum sülfatta, tamamı suda eriyebilen %15 ve üzeri magnezyum bulunur. Beyaz kristal görünümündedir. Magnezyum sülfat gübre olarak kullanımın dışında, büyük miktarlarda deterjan ,hamur mayası ve kuru kimyevi gübre karışımlarında kullanılır.

Sağlıklı bir bitkinin ihtiyaç duyacağı bir diğer mineral olan magnezyum , yapraklardaki klorofil moleküllerinin yapıtaşıdır. Topraktan yeterli miktarda magnezyum alabilen bir bitkinin yapraklarındaki anyon-katyon dengesi ve ph değerleri istenen düzeyde gerçekleşir. Daha sağlıklı fotosentez yapabilen bitki güneş ışığından azami faydayı saglar ve ona göre gelişme gösterir. Uzun ömürlü, canlı renkleri olan sebze ve meyve sağlar. Yaprakların direncini arttırarak hastalıklara karşı korur.
Özellikle kumlu ve uzun dönem potasyum, kalsiyum ve amonyum gübrelemesi yapılmış topraklarda çok ciddi magnezyum eksikliği tespit edilmiştir.
25  kilogramlık baskılı lamine su geçirmez çuvalda satış yapılır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2013 11:45
Fiyat farklılıkları üretim amacına göre değişir.

Mesela gübre olarak üretilenlerin saflığı epey azdır, maliyetli saflaştırma süreçlerinden geçmediği için ucuz olur.

Farmakoloji uygulamalarına göre üretilenler çok çok yüksek saflık düzeyine sahiptir ve fiyatı da ona göredir.

Fiyat farkı temelde bundan kaynaklanıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir