Enteresan Bir Tanıtım(Foto eklendi)


MertAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 909
MertAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 10:12
Fotoğraf:Malesef yok neden olmadığını daha sonra anlatacağım

Boyut (cm): 125x50x65

Kapasite (litre): 400 litre
 
Işıklandırma: 2 adet 36watt daylight florasan 1 adet tasaruflu ampul

Canlılar: 15 adet Xenotilapia Ochrogenys Mzuri
9 adet Lamprologus Ocellatus,
11 adet Cyprichromis Kitumba
1 adet Paracyprichromis Nigripinnis
6 adet Tropheus Bemba(Bir ara Tropheus beslemeyi düşünmüş o yüzden almıştım sonradan karar değiştirmiş satılık ilanı açmış henüz satamamıştım)
100 civarı Elongatus Mpanga(önceki balıklarımdan kalan yavrular boylanmaları ve kendilerini kurtarmaları için tül yavruluklarda ikamet ediyorlardı)
Bitkiler: Dev Saz,Subulata,Gül,Anubias ve adını bilemediğim 3 tür bitki
 
Malzemeler: 2 adet 200watt atman ve Jager Isıtıcı,Atman 3338 dış filtre,Dekor için arka fonda Siyah Karton ve Çeşitli boylarda Kayrak Taşları ve bu kayalara uygun renkte seçlmiş kayalar.Ocellatuslar için günlerce tek tek akvaryumcu gezilip tek tek toplanmış bol miktarda elma salyangozu kabukları.

Akvaryum Bakımı:her hafta yada 2 hafta da bir %20-30 su değişimi

Kullanılan Yemler: 3 çeşit Dainchi Yem,
Tetra Pro Vegetable,
Sera Spiruluna Tablet,
Sera O-nip,
NLS ve Sera Pul Yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Ayda bir sarmısak suyu katılmış yem

 Merhaba sizlere akvaryumumun fotolarını da bu yazılı tanıtımın altına eklemek isterdim,hatta forumdan birkaç kişi ile yazışmalarımda yakında akvaryumun tanıtımını yapacağımı söylemiştim.Fakat ne yazık ki fotoları ekleyemiyorum çünkü fotoları çektiğim cep telefonum cuma günü çalındı.
 
 Şimdi asıl can alıcı noktaya değinmek istiyorum.Şu Tropheus çılgınlığının arasında,beğendiğim ve her zaman hayranı olduğum balıkları bin bir türlü zorluk çekerek toplamayı başardım ve bunun gururu ile hayalimdeki rüya akvaryumu kurdum.Çarşamba günü en son tanka 11 adet Kitumba eklendi ve son eksik eleman ile akvaryum tamamlandı.Her ne kadar akvaryum suyunu paylaşsalarda 30 kadar 4 cmlik ve 40-50 kadar 2 cmlik mpanga yavruları ile hiç bir temasları yoktur.Ayrıyetten bir süre akvaryumu paylaşmak zorunda kaldıkları Tropheus Bembalar ile de akvaryum halkının kalan diğer üyeleri arasındaki iletişimin en asgariye indirmek amaçlı bütün kaya ve dekor akvaryumun tek tarafına yığılmış durumda idi.Zaten Xenotilapialar 1 kere bile kayaların arasına girmemişlerdir.
 Cumartesi günü akvaryum suyunun yaklaşık %35 kadarını dipten çektim yerine suyu ekledim ve daha önce forumdan görüp diğer kişilerin tecrübelerini okuyup bir zararı olmadığına emin olduğum ÇİÇEK COŞTURAN(YEŞİL) kara bitkileri için olan gübreden ekleme yaptım.10 gün öncede aşşağı yukarı aynı miktarda ekleme yapmıştım yani bu 2.defa kullanmamdı.1 saat sonra balıklarda garpi hareketler gözlemlemeye başladım balıklar kumlara sürtünüyor 2ye katlanıp sanki iç parazit varmış gibi hareketlerde bulunuyorlardı.Ben en son ekleme yaptığım kitumbalara kuşkulu gözlerle bakıyordum çünkü daha önce balıklarım bu tarz hareketlerde bulunmuyordu.Yarım saat sonra 2 kitumba yerde yatar vaziyette titriyorlardı.Diğer balıklarda da solunumda zorlanma vardı.Hemen ekstradan 2 hava motoru taktım.Suyu %50 kadar çekip tekrar su ekledim baktım balıklar ters dönmeye acı içinde oraya buraya çarpmaya başladılar.Bu sefer tekrar %40 su çektim ve tekrar ekledim.Fakat bütün balıkların teker teker ölüşlerini seyretmekten başka birşey yapamadım.Birkaç balığı hala hayatta olan alıp damacanadaki içme suyuna koydum fakat yapabilecek birşey kalmamıştı.İnanın ağlamamak için kendimi çok zorladım ve baktım daha fazla dayanamıcam dışarı çıktım.Daha fazla akvaryuma bakamadım evden çıktım ve akşamında eve gelmedim.Her ne kadar çok tasvip etmesede annem akvaryum hobimi(nedeni küçük yaşlarımdan beri harçlıklarımdan kısıp hobiye harcamamdı) akşam annem bütün ölü balıkları toplamış oğlum bu halde görmesin diye.Ertesi gün eve geldim,sudaki bütün bakterilerin ölmesinden ötürü su kokuyor ve bembeyaz olmuştu.Kumun üzerinde hala Bembalarımdan birinin yumurtaları duruyordu.
Bu olayın aynısını 2 yıl öncede yaşamıştım.Yine binbir zorluklarla kafamdaki rüya akvaryumu kurmuş(Ocellatus-Leptosoma Kigoma-Melanogenys Kilesa) akvaryum kurulumundan 3 gün sonra 1 hafta evden uzak kaldığımda hava motoru kapalı kaldığından oksijen yetersizliğinden balıkları kaybetmiştim.Bu yaşadığım 2. büyük kayıptan sonra tekrardan kendimi toplayamıyacağıma karar verdim ve hobiyi bırakma(tamamen değil bi 2 yıl kadar) karar verdim.Benim için daha önceki kaybımda da söylediğim gibi önce kaybettiğim canlılara üzülüyorum çünkü bir tanesinin yem yememesi yada halsiz durması bile beni rahatsız edip üzerken,bütün canlıların suda taklalar atıp isterik şekilde vücutları titreyerek ölmeleri çok acıydı ve bunun bana maddi olarak verdiği hasar 1000tl civarı.Ki bu miktar benim için oldukça yüksek bir rakamdır.

Akvaryum dostlarım abilerim ablalarım kardeşlerim forum hayatım boyunca kırdığım kişiler olduysa affetsinler yardım edebildiğim kişiler varsa ne mutlu bana.Biliyorum ki zaman zaman fevri çıkışlarım olmuştur.Yardımda bulunanlar ise haklarını helal etsinler.Gönül isterdi ki bu tanıtımı farklı şartlar altında güzel fotoğraflar ile birkaç hafta sonra yavru fotoları ve neşeyle açsaydım.Fakat kötü bir hafta sonu önce telefonumun çalınması ve üzerine de balıkları kaybetmem.
Annem her ne kadar üzülse ve akvaryumu kapatmama izin vermesede ben pek yeniden kurmayı düşünmüyorum.Şu anda akvaryum boş bitkili yeniden kurulmuş halde çalışıyor.Kalan tek canlılar 2 cüce vatoz 2 elma salyangozu 4 red onion ve 2 midye.Bütün canlılar ölürken bunlar nasıl hayatta kaldılar çok şaşırıyorum.
Eğer üşenmeyip bu fotoğrafsız ve enteresan tanıtımı okuduysanız çok teşekkür ediyorum.Aslında bu mesajı ve yaşadığım acı tecrübeyi nasıl paylaşayım bilmiyordum eğer yanlış yerde açılddıysa da kusura bakmayın ve zamanınızı aldığım için özür diliyorum.Tek isteğim belki ben şanssızdım belki benim hatamdı ama belki 1 kişiye yardımı dokunur.Tek suçlu yada asıl suçlu ÇİÇEK COŞTURAN olmayabilirde.
 
Foto ekledim 05.08.20011 itibari ile son hali
 
Normalde arka fonda siyah fon kartonu var ama ıslanmıştı,kuruması için çıkardım.
Sazların ucunda çürüme ve yumuşama var.2gündür gittikçe arttı.Normalde arkadaki borular ve ısıtıcıları gizleyecek kadar yoğundu.Adaptasyon sürecinde kaybedilen yapraklar diye düşünüyorum.Bi yandan sürgün ve yeni yaprak vermeye devam ediyorlar.Tek sorun tabandaki kumun çok ince olup kökleri fazla sıkıştırması ve hava almama yüzünden köklerin çürümesi olacak.Mbuna beslemeden önce orta kısımda bulunan Anubiaslar akvaryumun yüzeyine kadar erişiyor ve üzerinde 4-5 çiçeği vardı.Mbunaların tacizleri ile bu kadar kaldılar.Zamanında sadece 1 kök anubias almıştım.
 
Bu arada balıkları aldığım kişilere özürü bir borç biliyorum.
Xenotilapialar için Lokman abiye (EDDY)
Kitumbalar ve nigripinnis için Bilal abiye (bilocan)
Ocellatuslar için Boraya (boraulukaya)
Tropheuslar için Hasan abiye (adalihasan)
Mpangalar için Faruk abiye (faruk06) sanırım hatırlamıyordur 2 sene önce almıştım damızlık balıkları
ve bitkiler için Aliye (Öğretmen Ali) 
Mauvzel2011-08-15 09:19:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kane shamedÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 310
Kane shamedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 10:23
Çok çok geçmiş olsun. Üzüntünüzü anlıyorum. Benimde başıma buna benzer olaylar geldi. Her seferinde daha iyi bir akvaryum kurmaya özen gösterdim. Balıklarıma daha iyi bakmayı, daha iyi yemler alarak daha iyi beslenmelerini sağladım. Bu sayede akvaryum dünyası içerinde önemli bilgiler ve tecrübeler edindim. Sizi anlıyorum üzüntünüz çok ancak tamamen akvaryum sevdasını bırakmayın. Kendinize rahat bir akvaryum yapın. Rahat derken fazla uğraşmayacağınız, görsel olarak güzel bir akvaryum olabilir. 

Şunuda söylemeden geçemedim. (Daha önce forumdan görüp diğer kişilerin tecrübelerini okuyup bir zararı olmadığına emin olduğum ÇİÇEK COŞTURAN(YEŞİL) kara bitkileri için olan gübreden ekleme yaptım.) Herkesin tecrübesine saygım sonsuz. Ancak tecrübede edinilse bile gözümle görmediğim yada çevremde gidipte denemiş olanlarla muhabbet edip birebir tecrübe edinmediğim şeyleri akvaryumuma hiçbir zaman sokmam. Sizinde aklınızın bir ucunda bulunsun. Süper bir akvaryum kurmuş iken bu tecrübeyi edinmenizi istemezdim. İnşallah daha güzel bir akvaryuma ve canlılara sahip olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 10:25
Geçmiş olsun. Kusura bakma ama sen kimi örnek alacağını bilememişsin. Mantıklı yaklaşsan zaten dersin ki yahu millet kerizmi gidip x marka gübre  y marka gübreyi bu paraya alıyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 10:32
Mert bey baştan sona yazınızı okudum sanki bir kişini hayat hikayesi yazılır ya roman gibi derler işte sizinde öyle olmuş ama genelde tatsız olaylarla karşılaşmışsınız öncelikle Allah yardımcınız olsun. Yazılarınızı okudukça ne yalan söyleyeyim içim parçalandı hele ki göz göre göre seyirci olmanız içler acısı. Annenizi de ayrı yeten tebrik etmek isterim ki maşallah size bayağı destek olmuş o kötü hali görmemeniz için bile elinden geleni yapmış maşallah. Valla mert bey sizin aksilikler hep üst üste gelmiş rabbim yardımcınız olsun zaten bir aksilik olunca üst üste gelir derler ya aynı o hesap sizinki. 

Ama şunu bilin ki güzelim Ramazan ayında bol bol rızıklar bizi beklemektedir. Bu rızıklardan nasiplenmek kazalardan belalardan kurtulmak bizlerin elinde. Rabbim bol şanslar bol kazançlar bol rızıklar nasip etsin ki inşallah tekrardan aramızda görebiliriz sizi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 11:00
   Geçmiş olsun. Benzer bir hatayı yaptıktan sonra Saechem ürünlerinden şaşmaz olmuştum. Bence de çok güzel türleri bir araya getirmişsiniz. Umarım bir süre sonra kırgınlığınız geçer ve hobiye keyifle devam edersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutvecanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 598
umutvecanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 11:04
Mert abicim öncelikle başına gelenler için ne kadar üzüldüm anlatamam nasıl bişey olduğunu biliyorum canlı doğuran baktığım zamanlarda başıma geldi ama malesef bende senin gibi eli koynunda izlemek zorunda kaldım hepsi teker teker öldü hiç bişey gelmedi elimden çok ama çok zor.Allah senin yardımcın olsun öncelikle bence bu olaydan sonra 2 yıl uzun bi süre gibi geldi bana ama biraz ara vermen ve daha güzel bi şekilde toparlanmanın senin için en güzel ve en iyi seçim olacağına inanıyorum bende.Lütfen bu görüşümden dolayı kimse kızmasın çok normal bende ara vermiştim canlı doğuranlarımın başına gelenlerden sonra yani insan soğuyor nasıl bir şey olduğunu biliyorum yeni tank kursan bu sefer içinde heves yok hırs yok bi azim yok o yüzden istediğin verimi alamayacaksın senin için bu yüzden en iyisi bekleyip bu sürede bu forumdan kopmayıp bu güzel hobinin tekrar içinde alevlenmesini sağlamaktır.Tekrar geçmiş olsun umarım en güzel şekilde ve en güzel zamanda ve o kadarda uzak zaman değilde mesela 1 yıl gibi bi zamanda en güzel dönüşünü yapacaksın ben buna inanıyorum.Çünkü insanların başından böyle şeyler geçtikçe tecrübe ediyorlar.Bu yüzden eskiye bakıp bir hataları varsa onları yapmamaya çalışıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ONuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 740
ONuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 11:04
Mert bey çok geçmiş olsun üzülürek okudum   Malesef benzer olayları bende yaşadım ama edindiğim tecrübe asla ve asla  bizzat denemediğiniz ,test ettemediğiniz bir konuyu ana tankınızda uygulamıycaksınız.. Birde bu hobi aşkı içinizde olduğu sürece iki sene uzun bir zaman olucaktır en kısa zamanda aramıza dönmeniz dileğiyle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 11:07
Geçmiş olsun MERT bey,çok acı bir tecrübe yaşamışsınız.En kısa zamanda aramıza dönmeniz dileğiyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByTKNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 416
ByTKNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 11:22
Geçmiş olsun.Umudunuzu yitirmeden edindiğiniz tecrübelerle yeniden en iyisini yapabilirsiniz.Güçlü olun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 11:28
Resmen balıklar zehirlenmiş. Anlattığınıza bakılırsa çiçek coşturan buna neden olmuş. Saksı çiçekleri için kullanılan bir gübreyi hangi akıllı akvaryum için önermiş yada kullanmış bilemiyorum ama özellikle hassas tanganyika balıkları olan bir tankta niye bu gübreyi kullandınız anlayamadım. Geçmiş olsun hobiyi bırakmayın sadece olanlardan ders çıkartın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali AKGÜNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1209
Ali AKGÜNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 11:33
Akvaryum sevdasında en acı durumla karşı karşıya kalmışsınız. Aslında o balıklar can çekişirken gösterdiğimiz çaba acaba birini kurtarabilirmiyiz diye çırpınışlar. Benimde çok başıma geldi. Acı ama gerçek. Keşke böyle olmasaydı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 12:29
375 lt kaya kumu düş kalır 320 -330 lt. Değerli balığınız varsa en azından sizin için değerliyse bukadar çok canlı bir arada olmaz. Discus,  Mzur,  Mpanga gibi değerli balıklar aldığınızda suyun tolere edebileceğinden fazla nüfüs konmamalıdır hatta daha az balık garanti olur. Zehirler suda belirli oranları aşınca etkili olurlar çok su az balık durumunda litaratürde yazan miktardan daha fazla eklemeniz gerekir. Ppm diye olan birim soyon tamamıyla ilişkilidir. Balıklar belirli oranlarda zehirlenir bu yüzden çoksu az balık durumunda suyun tehlikeli seviyede zehirlenmeyi kaldırır durumda olur ve acil su değişimleri hemen durumu düzeltir ama balık çok su az ise su değişimi için her an geç kalınmıştır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 909
MertAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 14:17

Görüyorum ki bazı tepkiler almışım.Bende kendime kızıyorum ki anlattıklarımda bu kızgınlığımıda dile getirdiğimi düşünüyorum.

Akvaryumun aslında ölçüleri 125x55x65 dir.Kumu kayası çıktığında su hacmi 350litreden fazladır.Benim amacım bitkili bir tanganyika akvaryumu yapmaktı.Biyotop peşinde koşan birisi değilim benim düşüncem bitkili akvaryumun hem daha doğal durduğu hemde balıkların hoşuna gittiğidir.
Her ne kadar ilk mesajımda balık yükü fazla gibi duruyorsa inanın buna mahal vermem.Balıklar damızlık altı yada yavru boyda balıklardır.
İsmi geçen gübreyi forumda gördüm ve evde de çiçekler de kullandığımız bir üründür.10 gün öncede kullanmış ve bir zararı olmamıştı.Bahsedilen dozajın ise yarısını kullandım.İki gübreleme arasında ise 2 kere %20-35 su değişimi yapıldı.
Benim kafama takılan bir diğer husus ise su değişimi yaptığım sudur.Apartmanımızın oldukça büyük bir su deposu vardır.Sular kesildiğinde bizim suyumuz 3-4 gün daha idare eder.Bu yüzden çeşmeden kullandığımız su genelde dinlenmiş su olarak nitelendiririm ve su değişimlerinde rahatlıkla kullanırdım.O gün akvaryumda su değişimini yaptıktan sonra su ısını bir an önce dengelem için su ısıtıcısına kaynatmak üzere su koydum.Ancak fark ettim ki suyun içerisinde partiküller var.Çeşmeden bardağa su koydum ve inceledim.Suda az miktarda da olsa klor vardı.
İyi dileklerini sunan kişilere de ayrıyetten teşekkür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scorpion26Çevrimiçi

Özel Üye
[B]1039,1[/B] [B]2873,2[/B] [B]2549,3[/B]
Kayıt: 04/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1610
scorpion26Çevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 15:31
Mert kayıpların için çok üzüldüm. Ama işte böyle şeyler maalesef hep olabiliyor. Bazen şansımızı fazla zorluyoruz, bazen ihmal ediyoruz ve neticeleri maalesef acı oluyor. Önemli olan bu durumlardan ders çıkarıp yolumuza devam etmek.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir