En Fazla 90lt Bitki Akvaryumu için Öneriler


AYGITÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 5
AYGITÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2014 18:39
Herkese merhaba,
3 sene önce akvaryum konusunda bilgi edinmek için bu siteyi bulup üye olmuşum, 2 senedir de çok nadir foruma girip bakıyorum :) uzun zamandır da aklımda bitki akvaryumu fikri var.

Şimdi nerden başlasam bilmiyorum, akvaryum konusunda da çok az bilgim olduğundan sizlere danışmaya karar verdim. İstediğim görüntü siyah kumun ve yeşil bitkilerin olduğu led ışıklarla aydınlatılmış fazla büyük olmayan bir akvaryum. 

Aklımdaki ölçüler en fazla (x= 60, z=40, y=40) şeklinde, fakat daha önce hiç akvaryum yaptırmadığımdan nasıl istenir, cam kalınlığı ne olur, hangi silikon kullanılır ne kadara mâl olur hiç bir fikrim yok. Camcıya gidip dayak yemek istemiyorum. :) 
Başlangıç olarak öğrenci harçlığıyla akvaryum alıp ya da yaptırıp, içine siyah kum koymam ne kadar mümkün? Bu safhada akvaryum boş kalmasın diye biyoloji laboratuvarından eledoa da çalabilirim :D diğer taraftan co2 tüplü bir akvaryum düşünmediğimden ilerde bitkilerin ihtiyacını karşılamak için neon gibi küçük balık fikrim de var. Bu konularda bana yardımcı olabilir misiniz?

Okuduğunuz için teşekkürler. :)
 Her türlü fikre ve tavsiyeye açığım.


Ekleme: Bitkili akvaryum istiyorum ama bitkiyi nereden nasıl alırım onu bile bilmiyorum, kısacası çok cahilim. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

illiyuankaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 317
illiyuankaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2014 20:20
60*40*40 ölçülerindeki bir akvaryum 96 litre yapar.İstanbul'da akvaryum imalatı yapan şirketlerden fiyat alabilirsiniz.Tahminimce eğer mobilyasız sadece kapaklı bir akvaryum yaptıracaksanız 100-150 TL arasında olacaktır akvaryum fiyatı.Aşağıdaki linkte İstanbul'da akvaryum imalatı yapan şirketleri görebilirsiniz.Yaptırmışken 8mm cam kalınlığında yaptırırsanız kafanızda rahat olmuş olur.


Siyah kum olarakda siyah hagen kum kullanabilirsiniz.Siyah hagen kum bitkiler içinde uygun olacaktır.60*40*40 ölçülerinde 10 cmlik kum kalınlığı için 24 kg hagen kum gerekir.25 kg hagen kumuda 54 liraya alabilirsiniz.Aşağıdaki linkte akvaryumunuz için ışıklandırma , filtrasyon , ısıtıcı ve kum kalınlığı hakkında size yardımcı olacaktır.


Bitkileri nereden , nasıl alacağınızı sormuşsunuz.Akvaryumculardan veya forumda bitki ilanı kısmından uygun fiyata bitki alabilirsiniz.Forumdan alırsanız hem ucuza hemde sağlıklı bitki almış olursunuz.Aşağıdaki linktede bitki ilanlarının olduğu kısmı görebilirsiniz.








Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir