eminönü klasiği


reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 23:07
[QUOTE=GETz READY]Bir ticari facia da benden olsun Kocaelide büyük bir alışveriş merkezindeki bir petshop fanuslarda palyaço balığı satıyordu ve deniz balığına bakmanın o kadar kolay olduğunu ve çok rahat bi şekilde fanusta bakılabileceğini iddia ediyordu defalarca uyarmamıza rağmen müşterileri kazıklamaya devam etti yaptıkları savunma şu ya müşteri istiyor vermeyelim mi?Kime satıcaz bu balıkları?[/QUOTE]

Herhalde yolun sonu bu olsa gerek. Ayakta alkışlıyorum.Cinnet

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 23:23
Eminönü çok farklı biryer. İstanbul içinde ayrı bir yeri var.
"Yeni başlayanlar için Eminönü" diye bir kitapcık hazırlamak lazım =)

Akvaryumculara gelirsek. Çoğu olumsuz yoruma katılıyorum fakat geçirdiğim zaman içinde gördüğüm adamların durup dururken o hale gelmedikleri. Yani akvaryumcuyu ücretsiz hayvanat bahçesi gibi kullananlar var. Teleskop haftasonları ne halde hiç gördünüz mü ? Küçücük yerde 40 tane adam, 2 tane gerçek alıcı. Dünyanın en saçma soruları ile muhatap oluyorlar ve çoğu da sadece sormuş olmak için sorulan sorular. Oysaki o adamların oradaki vazifeleri esnaflık yani ayaklı wikipedia değil oradaki insanlar. Sebep her ne olursa olsun sonuçta bizim beklediğimiz hizmeti vermekten uzaklar. Onların böyle olmak için kendince sebepleri var, bizim ise oralardan alışveriş yapmamamız için kendimizce sebeplerimiz.

Fakat çok fazla sirkülasyon oluşu itibari ile arayıp bulamadığınız şeylere rastlamanız çok olası.

Bir de anımı paylaşayım tam olsun;
Yolum farklı sebeplerden oraya düşmüşken bir de spirulina tabs alayım geçerken dedim. O zamanlar ortak kovaya girmek falan gibi şeyler yok =) Küçük ilaç kutusu gibi tabletlerden alıyoruz.
Birkaç dükkana girdim ne hikmetse bulamadım. Son anda içerlerinden birisi " Abi dur varmış" diyerek geri çevirdi beni. Elinde tuttuğu kutu ıslanıp kurumuş gibi heryanı büzüşmüş ve eskimiş görüntüdeydi. Dedim nasıl olsa içi jelatinli su giremez, birkez de sormuş bulunduk alalım.
"Ne kadar " diye sorduğumda şuan tam hatırlayamadığım 15-20 lira gibi bir cevapla karşılaştım.
Emin misiniz 7-8 lira gibi birşey olması lazım bunun dediğimde sanki hakaret etmişim gibi bir tavır ile uzatılan yem geri çekildi ve azar furyası başladı.
7 liraya nerdeymiş, göster biz de alalım nerde 7 liraysa vs...
O anki durumdan çıkardığım sonuç ise bana bunu getiren adamın bunu yan dükkanlarda birinden bulması, hem kendisine hem yemi aldığı yere kar ettirmek amaçlı bana çift kat fiyat çekmesi yönündeydi.

O günden sonra ben de Eminönünden alacağım şeyleri daha öncesinde iyice araştırır oldum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

biyolog42Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2008
İl: Konya
Mesaj: 1506
biyolog42Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 00:05

Bu eminönünü çok merak ettim ya.İstanbula yolum düşerse kesinlikle oraya gideceğim.

Tabi malzeme almak gibi bir hataya düşmeyecem Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 00:31

Şirinevlerde bir akvaryumcuda, ataköy adı sanırım, genç bir kardeşim afra red dorsalı demasoni diye zorla satmaya çalıştı, fiyatı da 45 liraydı) 4-5 ay önce.. Canım sana bundan 10 tane damızlık getiriyim, kaça alırsın diyince, 50 lira veriyim dedi, sakin günümdü; elimde kalmadı. İkitellide bir akvaryumcu, adını hatırlayamadım şimdi, biryerden bir fh bulmuş 6-7 cm 100 lira istiyor) Teknikte 15 cm fh 25 lira) Avrupa yakasında ufak tefek kusurları olsa da ; gidilecek yerler;

Teknik akvaryum ( 30 senedir giderim, Turan abimin kulağı çınlasın )
Lalepet ( Fatih abi elinden geleni yapıyor )
Otuz ( Kadir son dönemde çaptan düşşe de yakında beni şaşırtır))
Mert akvaryum ( Birola selamlar )
Anadolu yakasını pek bilmiyorum, ancak Cihat Arslanın hakkını vermeliyim..
 
Adını hatırlamadığım birkaç iyi esnaf daha var, haklarını yemeyelim.
Eminönü alem bir piyasa, eski Kurtuluşlu olduğumdan esnafı biraz tanırım, yarısında laçkalık diz boyu, müşteriyi saranı, azarlayanı, kazık atmaya doymayanı. Bir kısmı gerçekten işi azıtmış. Aralarında nadir de olsa bu işi yapmaya çalışanlar var, ancak genelde kazık üstüne kurulu, bilgi çok az.. Fanusta discus satıldığının canlı tanığıyım, napıyorsunuz dediğimde aman abi dur karıştırma dediler) Eminönü piyasası hobici üzerine değil, günlük ne giydirirsem üstüne kurulmuş, oraya düzenli giden hobici tanımıyorum zaten. Eminönü çeşit bakımından iyi. Yine de ben kazık yemiyorum diye övebileceğim bir yer değil. Adamına göre muamale, harçlığından biriktirip balık alan 10 yaşında çocuğu kazıklayan 10 kişi sayarım eminönünde. 2 akvaryumcu dışında işini düzgün yapan yoktur..Eminönü piyasasının şansızlığı ; belki de ayrı ayrı dükkanları tek dükkan gibi algılamamız, tüm pazarı suçlamamız, 10 dükkan lüzumsuz, ama 2-3 tane de işini doğru yapan var.Biri Rainbow..
Köşk akvaryumda ise, amerikanı, tanganyikası, malawisi, yengeci aynı tanklarda. Elemanları da bezgin, ilgisiz..
 
Balıklar konusuna gelince; balık ithalatı belli birkaç firma tarafından yapılıyor. İnternette araştırın, yabancı sitelerde de Türkiye bölümünde en fazla 5 firma adı geçiyor. Mesela Yonca bu konuda önde. Köşk de, Teknik de, Eminönü de Yoncadan balık alıyor. Yoncayı gezdim, fiyatlarını, çalışma düzenini bilirim. Gerçekten takdirlik..
 
misterno2010-10-05 00:44:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lepistesmanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 51
lepistesmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 15:48
Eminönü klasikleri ben genelde çevremdeki insanlardan alış veriş yaparım sorun olunca daha cok yardımcı oluyorlar.Hemde çok daha bilgililer eminönü esnafına bilgisiz demiyorum sadece fazla uğraşmayı sevmiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 16:07
Eminönünde gözlemlediğim bazı şeyler (En son kaç yıl önce gittim hatırlamıyorum); Aynı akvaryumcuya aynı parçayı 10 kere sor. 10'unda da farklı fiyat alırsınız. Hasta balıkları öncelikli satmaya çalışırlar. Saksı bitkilerini akvaryum bitkisi diye satmaya çalışırlar. Cichlid türleri ile canlı doğuranları aynı akvaryumda yaşatırlar (En azından yaşar sorun çıkmaz diyerekten satarlar.) Birde akşam kapanma saatine yakın gittiğiniz de bütün akvaryumları yemyeşil ilaçlanmış olarak görürsünüz. Haklarını yemiyelim ilaçlarını düzenli kullanıyorlar. Hatta 10 ml gerekiyorsa fazla fazla 20 ml kullanırlar. İlaçtan kısmıyorlar yani. O balıkların çoğu ertesi gün satılır. Neyse sözü fazla uzatmıyım. Az çok alışveriş tecrübesi olmuş arkadaşlar durumu biliyorlardır zaten. Malzeme haricinde alışveriş için gidiceğim bir yer değil. Malzeme içinde gideceksem piyasa da bulamamışımdır ve son çare olarak oraya gitmişim demektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2010 01:14
Teleskop teleskop teleskop:D yaşadıkça beni güldüreceksin tabi katılmaktan ölmezsem :D:D
Teleskop akvaryumdan internetten alışveriş yaptım artık yapmayacağım. Bu adamlar beni gülmekten öldürecek birgün. Gerçekten şahane insanlar ve internetten alışveriş konusunda değişik bir tabir-i caizse marketing innovation yapmışlar. Hiç güven vermiyorlar kanımca. Bundan 4 ay kadar evvel internetten yem siparişi verdim. Sera goldy color royal ve sade goldy modelinden. Neyse efendim fiyatı da uygundu sipariş ettim ertesi sabah içime kurt düştü. O zamanlar sera goldy color ve royallerin piyasadan yeni çekilmeye başladığı ilk zamanlardı. Yerlerine goldy spirluna ve goldu granlar geçiyordu. Dedim ki bu yemler piyasada bitti bitecek benim kendi muhitimdeki akvaryumcuda bile bitmişti nerdeyse 1-2 kutu vardı iyi hatırlıyorum ya peki bu akvaryumcuda da kalmadıysa. 250 mllik iki kutu sipraiş etmiştim. İçime kurt düştü dedim ya hemen telefonla aradım. 

Bingo... Ellerinde yoktu ama nette var gözüküyor deyince de eften püften bir cevapla geçiştirdiler ve bana 100 ml lik goldy spirluna satmaya çalıştı onların yerine(250 mllik yem fiyatına 100 ml satacak adamlar şahane =)  ) Ondan sonra ödediğim para 1000ml lik goldy pul yem parasına yetiyordu allahtan ellerinde varmış 2 kutu ondan yolla o zaman dedim ve ucuz kurtuldum ellerinden. Sonra işin yoksa yok bir daha ara yok para iadesi yok banka işlemleri uğraş uğraş dur. Bir daha da internetten teleskop akvaryjuma girip de alışveriş yapmadım. Bu da böyle bir anımdır.

Durun arkadaşlar. Teleskopda sürprizler biter mi!... Forumda daha önce 21 küsür liralık seachem karbonu bana 35 liraya satmaya çalıştıklarını hatta hadi sana kıyak 30lira ver gitsin dediklerini yazmıştım. Nette 21 lira yazıyor yahu biraz dürüst olun bu akdar seri yalan olamaz yapmayın =) .
12 ekim 2010 salı günü (aynı gün birkaç saat önce netten de bakarak) teleskop akvaryuma gittim. 100Watlık tetratec ısıtıcı alacaktım. ben netten bakmıştım stokta var ve fiyatı 24.14 tl diyordu. Ben akvaryumcuya gittim. Az evvel tükendiğini söylediler. Olabilir normal benden önce gelen biri almış olabilir. Ben yukarda az evvel yazdıklarımı yaşadığım için fiyatını sordum.

40 lira dediler arkadaşlar. hatta son sattığı ısıtıcının kutusunu müşteri almamış kenarda duruyordu adam aldı baktı ben de gördüm 40 TL yazıyordu. İnternette 24.14 tl birde üstüne 1 tl masraf et kargo masrafını da bu firma ödeyecek ki sanırım  5-6 vardır istanbul içine ama yok 40 tl diyor adam. Bende evet dostum kargalar da beyazdır aslında dedim ve çıktım hemen arka sırasındaki bir dükkandan 35 tl ye Eheim jager ısıtıcı aldım hem de kartla peşin değil. Ah teleskop ah sen çok yaşa emi :D:D:D
cihantangor2010-10-15 01:19:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut_baba77Çevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 117
aykut_baba77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 10:24
Arkadaşlar geçenlerde eminönüne uğradım ve şöle kolaçan ettim ortalığı millet kafasına göre takılmış bi damızlık boy frontozayı 150 tl istiyor en ucuz ciklet 10 tl çok kazık yer olmuş ama bu site iyiki var gerçekten hobicilerin paylaşım  ve satış yeri olması bizler için bulunmaz nimet istiyen istediği türü arıyor buluyor buyüzden akvaryum.com.a teşekkürlerimi borç bilirim iyiki varsınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 00:34
Evet arkadaşlar bugün bir ziyaret daha yapmış bulunmaktayım. Bugünün ilginç olayı ise Amerikan ne var sorumun cevabının " Joker " oluşuydu.
Tilapia mı amerikan?
-evet
Emin misin abi ?
- Eminim tabi hem de amerikanın kralı!
Adı Tilapia buttikoferi olan, afrikada yetişen... vs. vs. bu balık mı amerikan ?
- Jack dempsey var,
Abi bi jokere dönelim bırak şimdi onu var bende jack.
- Yok dönmeyelim sen olanlardan ne istersin?

Şeklinde giden dialogdan sonra of çekerek yanımdan uzaklaştı. Daha makalesini 1 hafta önce yazdığım türün meğer Amerikan olduğunu öğrendim Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut_baba77Çevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 117
aykut_baba77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 10:20

Daha dün yine işim düştü ve yine gezdim dolaştım. Balıklara bakıyorum, hemen yanıma birileri geliyor abi ne lazım? Lazım değil geziyorum bakıyorum dedim, baktı baktı gitti.

Birtanesine daha girdim bu sefer 150 tl olan frontoza, dükkanının karşısındaki dükkanda aynı boy damızlık dişi 90 tl olur nakite dedi. Bu nasıl esnaflık, nasıl bir bohem, nasıl anlayış? Ayıptır günahtır.

Oradan ilk akvaryum aldığımda abi balık da verelim demişlerdi, ben de; önce suyumu bir hafta dinlendireyim, sonra balık alacağım demiştim. Çocuk bana; abi sen bu işi biliyorsun demişti. Yani bilmiyen biri olsa balık da alır alık da. İnsanları para gözüyle görmeleri yanlış birşey. Hani bu işi hobi olarak yapanlar balıkdan anlıyor ve ona göre davranıyor, bilmiyen ne yapsın? Adam alıyor balığını ve ertesi gün ölüyor. Adama sorsan abi biz canlı verdik, tabi canlı ve hasta. Eminönünden balık alınmaz arkadaşlar.

aykut_baba772010-12-13 10:48:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrmauseÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 159
mrmauseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2010 01:05
Lanet olsun eminönü esnafına arkadaş internete 5 koyup müşteriye 15 veren mağzalar var 1 motor için 2 kere bir filtre için 3 kere deiştirmeye gittim mağzalar farklı sorun aynı.. Havasındamı bi sorun var oranın artık anlamıyorum..
Ben artık oraya giderken kol saatimi yüzüklerimi kolyelerimi çıkarıp gidiyorum çünkü o 5 liralık gümüşlerin parıltısı onların beni zengin sanmalarına yol açıyor gerçi birine gidiyorum zengin sanıyor birine gidiyorum şehir dışından gelmiş öğrenci.. Sırf hayvan pazarıda deil bütün eminönü esnafı hertürlü kandırmanın fazla para almanın peşinde.. 

Şu son filtre olayından sora karar verdim 7 lira kargo ödeyip internetten alacağım kimseyle muhattab olmadan..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 23:02
Son mesajdan bu yana oldukça zaman geçmiş.
Ben bugün(22.02.2011) dolaşmak için aslına bakılırsa Leptosoma aramak için oraya gittim ve ilk defa bu kadar çeşitlilik gördüm ama ne yazıkki Leptosoma yine yoktu :D
Rainbow Akvaryum'da gözlerime inanamadığım bir değişim söz konusu.Tanganyika ithalatında güzel bir başlangıç yapmışlar.Bir kaç kare fotoğraf çekmeme sağolsunlar izin verdiler bende sizlerle paylaşmak istedim.
4 ila 7cm arasındaki Moba Yavruları;
4 ila 5cm arasındaki Kasakalawe Yavruları;
4 ila 6cm arasındaki İkola,Kriza,Bemba
Fotoğraf makinamın pili bittiği için 4-5 cm İlangi ve Murago yavrularını çekemedim.
Fiyatlara gelince;Emin olun forumdan çok çok yüksek değil.
oasis2011-02-22 23:31:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

knifefishÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2071
knifefishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 23:32
Tüm olumsuzluklarının yanında mahalle akvaryumcularında bulamayacağımız türleri bulabilmemiz bir bakıma iyi bir şey!.zaten biraz tecrübesi olana fiyat konusunda kazık atamayacaklarını ve sağlıksız balığı satabilmelerinin zor olduğunu bilirler!duruma göre davranırlar!onlarlada onlarsızda olmaz yani!!!.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HamzayersalogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 385
HamzayersalogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2011 00:30
Bende acemiyken Eminönü'ndeki akvaryumculardan çok kazık yemiştim. 3 tane damızlık aldığım yunuslarım aradan 1 gün geçtikten sonra öldüler. Zaten birçok balık hastalıklı. Hele ki en sonda sol tarafta bulunan akvaryumcuya adımınızı bile atmayın. Orada tek güvendiğim isim rainbow akvaryum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir