elektrik kesintisinde oksijen sağlama


YunusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2008
İl: Afyon
Mesaj: 237
YunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 14:38
[QUOTE=davut_1992]yunus bey kaç saat gidiyor ups.
[/QUOTE]
 
Filtrem fluval 305 (15 w) + tek çıkışlı hava motoru (2w) toplamda 17 w elektirik harcıyor.
Kullandığım ups 1 kw şimdiye kadar en uzun elektirik kesintisi 4 saat oldu bulunduğum yerde ve 4 saat boyunca hiç kesintisiz çalıştı.
 
Son olarak ups yi aldığım bilgisayarcıya telefon açtım kaç saat gider diye sordum.
Bilgisayarcım 1 kw 1000 w dedi bunun hesaplamasıda 1000 / 17 = 58 saat dedi.
Ama kesin olarak kaç saat idare eder bilemiyorum açıkcası.
 
Yunus2009-02-04 15:05:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

davut_1992Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 143
davut_1992Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2009 17:48

Genede işiniz göreceğiniz bişey kaça aldınız ups yi? ayrıca çıkma klima tüpünü nerdeyse bedavaya veriyorlar bi buzdolabı motoruda 15 tl desek  aparatlar fln desek en fazla 25 tl  diye düşünüyorum.

davut_19922009-02-04 22:59:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2008
İl: Afyon
Mesaj: 237
YunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2009 08:46
[QUOTE=davut_1992]

Genede işiniz göreceğiniz bişey kaça aldınız ups yi? ayrıca çıkma klima tüpünü nerdeyse bedavaya veriyorlar bi buzdolabı motoruda 15 tl desek  aparatlar fln desek en fazla 25 tl  diye düşünüyorum.

[/QUOTE]
 
250.00 TL ye aldım.
Tabiki tercih sizin ama bence en sağlıklı sistem bu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkeee3Çevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2008
İl: Kastamonu
Mesaj: 28
berkeee3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2009 21:30
Herkese iyi akşamlar arkdaşlar,bu konu hakkında 2. kez yorum yazmak istemiştim ancak hiçbir uyarıda bulunulmadan ve bilmediğim bir nedenden dolayı akvaryum.com tarafından üyeliğim 5 gün süresince askıya aldığından mesaj yazamadım.Bunun için teşekkür ederim..
 
İnşallah bunun sebebini öğrenebilirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetCalimÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 12
AhmetCalimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2009 22:08
Arkadaşlar şarzli hava motorlari var kesintisiz 12 saat hava veriyor bunuda degerlendirebilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xhadesxÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 413
xhadesxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 22:46

Arkadaşlar konuyu baştan sona uzun uzun sindire sindire okudum işallah tane tane açıklayabilirim. Yanlışım varsa lütfen beraber değerlendirelim. İsimleri tek tek yazmadan genel olarak konulara ve mesajlara düşüncelerimi yazmaya çalışacağım.

Hala konunun tam olarak ne olduğunu anlayamayan arkadaşlar konuyu tam okumadan pilli şarjlı hava motorları var diyorlar. Pilli hava motorlarını unutun. Küçükler çok fazla pil yiyiyor ve devamlı müdahale gerektiriyor. Balık taşımaya çok elverişlidir 2 pilli hava motorları. Ama konuyla rekebet edebilecek kapasitede değil.

 

Şarjlı daha gelişmiş hava motorları var baktım 60 tl den başlıyor. ucuk fiyatlara kadar devam ediyor. Bu düşünülebilir fakat yinede 48 saat yada daha fazla gidebileceğini sanmıyorum. Tabiki daha uzun süre gidecek olanlar var ama dünya para.

 

Ben bir ara ufak kompresör almıştım hala kullanıyorum 125tl di. Bütün akvaryumlara 2 ay boyunca hava basıyor ve 2 büyük 500 lt akvaryum ve 10 adet küçük akvaryum var ve hepsinde hava yeterli derecelerde hatta fazla fazla açık.2 ayda 1 sefer çalışıyor kendi kendine dolup kapanıyor devamlı priz takılı.

 

Klimalara gaz basılan tüpler hurdacılarda zibil gibi hatta isterseniz ücretsiz ayarlayabilirim. Kafasında hazır vanaları var ben bir çok kez doldurup boşaltma yaptım ve sonrasında hava basıp hava ihtiyacım olan heryerde kafasına bir hotum takıp kullanıyorum. Bitincede kompresörle dolduruyorum. Aktif olarak kullandığım 2 tane var bittikce yedekte tutuyorum. Bunun kafasına basıncı gösteren gösterge ve söylenilen elektirikli vana takılınca 1 ay rahat rahat gider denenmiştir tahmin değildir. Kompresöre yada dolap motoruna pek gerek yok bence. Sadece elektrikler lesilince kullanılacaksa eğer. Zaten bitmeye yakın gidip doldurabiliriz.

 

Benim evimde kullandığım sistem ise en ufaklarından değil de daha büyüklerinden elime geçen UPS. Para vermedim ve 2 gün rahat rahat hava motorumu çalıştırıyor ama 21 watt lık Tetratech 1200 devreye girince max 4-5 saatte bitiyor ve neden bilmiyorum bitince de elle düğmeyi açmadan devreye girmiyor ama tam bataryalar bitip kapanırsa.

 

Tüpü falan kesmeye biçmeye gerek yok reimlerde gördüğümüz klima gaz tüplerinden alıp birkaç kez hava basıp boşaltılınca birşey kalmıyor kalsada zarar vermiyor ki bende hiç bir problem çıkarmadı. Ben doldurup kenara koyuyorum her ihtimale karşı 2 tane. Birde tam olarak basınçlarını ve değerlerini teknik olarak bilmiyorum. Klima tamiratı yapan arkadaşım var havayı o basıyor ölçüyor tamam diyor. Birde muhabbet arasında bu bu tüp bunun 10 kat fazlası basınca dayanıklı ama sana bu kadar yeter deyip daha basmıyor. Çok fazla basınçla bekleyen tüp içinde su oluşturuyor basınçtan dolayı ve içi küf oluyor. Sık sık kullanıp boşaltıp dolduruyorum.Su falan yapmıyor. Ben bu halde rahat 1 ay yada 1 akvaryumda çok daha fazla gideceğine inanıyorum.

 

Buzdolabı motorunu etrafta kompresör bulamayan yada uğraşmak istemeyen elden doldurup kenara koyabilir ve elektrikli vanayı devreye sokar ve hali hazırda bekletir. Elektrikler gidince devreye girer biter yada bitmez bitene kadar devam eder. Şayet biter yada bitmeye yakın bir duruma gelince tekrar motorla hava basılır hazıra konulur. Tabi ki basıncı görmek için üzerine saati takmak gerek.

 

Bence ilk fotğrafta gösterdiğin sistemi yaparsan senden kralı yok paşa paşa havanı basarsın aylarca ama dış filtre okadar elektirk kesintisinde etksiz kalır.
 
Teknik basınç değerlerini bilmeden elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.

Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sekerahmetÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]1146,1[/B]
Kayıt: 10/10/2006
İl: Ankara
Mesaj: 369
sekerahmetÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 23:27
Benan Bey, cevap muhteşem ve fazlasıyla açık olmuş bence... Bütün konuyu 1 mesajla cevaplamışsınız... TebriklerThumbs%20Up

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

black_bladeÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
Mesaj: 138
black_bladeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 11:39

Bende konuyu okudum Sanırım davut bey tüpüde kendi evinde doldurmak istemiş o yüzden bu muhabbetlere girilmiş sadece klima tüpü bide elektrikli vana tüm işi halledecek bundada diğer arkadaşlardın itirazları sadece Davut beyle uğraşmak istermiş gibi bişey olmuş.

SAYGILAR, HÜRMETLER....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xhadesxÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 413
xhadesxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 11:48
Bence kimsede art niyet yok. Herkez kendince bir yöntem sunmuş. Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 12:07
Arkadaşlar,
 
Konunun başlarından beri bir takım itirazları ve çekinceleri dile getirmiş kişilerden birisi olarak, şu anda cevap hakkımı kullanmak istiyorum.
 
Öncelikle, Davut Bey, konuyu ilk açtığında (01.02.2009 saat 23.27-konunun açılış zamanı) boş LPG tüpünü ortadan kesip, içini yıkayıp, tekrar kaynak yapıp içine hava doldurmak olarak başlatmıştı. Ben bu konuda itirazımı belirttim. İçi boş dediğimiz 12 kg'lik bir tüpün içinde, yeterli basınç kalmadığı için tüpten çıkamayan yaklaşık 1 kg LPG bulunur ve "boş" tüpü salladığınızda içindeki "Sıvılaştırılmış Petrol Gazının" çalkalandığını duyabilirsiniz. Siz bu tüpü bilinçsiz bir şekilde kesmeye çalıştığınızda, kuvvetle muhtemeldir ki canavar taşından çıkan kıvılcım ve ısı nedeniyle patlama olacaktır.
 
Kaldı ki, LPG (Likit Petrol Gazı) denen ve bizim evlerimizde kullandığımız tüplerin içinde basınçla sıkıştırılıp sıvı hale gelmiş Bütan ve Propan gazları bulunmaktadır. Siz kazasız belasız bu kesme işlemini tamamlama şanısına sahip olsanız bile, basitçe yıkayarak, senelerce bu gazların depolaması için kullanılmış tüpleri arındıramazsınız ve bu şekilde balıklarınızı zehirleyebilirsiniz.
 
Benim ve bazı arkadaşların bu konudaki uyarılarının ardından, Davut Bey, (03.02.2009 saat 15.53'te) ilk yazdığı mesajı değiştirmiş, ve şu hale getirmiştir:
 
[QUOTE=davut_1992]

Öncelikle hepimiz evlerimizde kullandığımız  doğalgaz tüplerinin boş halindeyken içine basınjlı oksijen doldurtup bunu tüpün kafasına bi vana uydurup bu tüpün içindeki oksijeni balıklarımıza vermek. Tabiki de hepiniz şu an biz bu tüpleri nasıl doldurturuz arkadaşlar sanayilerde kompresör adı dediğimiz lastikçilerde yüksek basınçlı hava basma makinaları var bu makinanın ağızına göre tüpümüze uyacak şekilde  bi aparat yapıp bu aparat bizim tüpe bağlanacak bir ucundaki hortumda kompresöre bağlancak ve kompresör açılacak ve kompresör bizim tüpün içine oksijen basacak yanlız arkadaşlar belli bi oranda oksijenle doldurmak lazım (havayı fazla basıp sonra tüpü partlatmayalım) basınş ölçme değerlerini bilemem onu lastikçiler bilir gerekli hava basar arkaşlar bence bu hava bize çok rahat bi 2 haftadan fazla gider gibime geliyor ben daha yapmadım yapmama gerek yok bende çok fazla balık yok bu yüzde bu işlerden anlayan arkadaşlar gerekli apratları yapıp nasıl yapıldığını bize açıklarsalar biz bu elektrik kesintilerine çareyi buluruz.

 
ARKADAŞLAR OLUMLU OLUMSUZ CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM SAYGILAR...
 
Boş geçmeyelim bi teşekkürü esirgemeyelim.
 
Arkadaşlar doğalgaz tüpünde zararlı gazlar olduğunun  ve  çeşitli sebeplerden dolayı olmayacağının kanısına vardık klima tüpünden yapmayı planlıyorum.
 
Bu sistem daha önce barış beyin arkadaşı tarafından hem akvaryuma elektrik kesintilerinde oksijen sağlamak için hemde pc kasası temizlemek için yapılmış ama herhangi bi form sitesine verilmemiştir. Sistemin yapılmış hali hem doldurmalı hem oksijen tankı beraber yapılmış linkte görebilirsiniz.
 
[/QUOTE]
 
Konunun açılıp, yorumların yapılmasının ardından, ilk yazılan mesaj değiştirilmiş, bu şekilde bundan sonra yazılan birçok mesaj konu ile alakasız bir görünüme düşmüştür.
 
Konu ile ilgili Davut Bey'i destekleyen veya karşı çıkan her görüşe saygı duymakla birlikte, olumsuz yorumların ardından ana mesajın değiştirilmesini etik bulmadığımı belirtmek isterim.
 
Yorum yapan tüm arkadaşların bilgilerine sonsuz saygım var. Umarım sağlıklı ve mantıklı bir çıkar yol bulabilirsiniz.
 
Hepinize sağlıklı hobiler...
 
Oguzzz2009-02-13 12:07:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 12:10
[QUOTE=black_blade]

Bende konuyu okudum Sanırım davut bey tüpüde kendi evinde doldurmak istemiş o yüzden bu muhabbetlere girilmiş sadece klima tüpü bide elektrikli vana tüm işi halledecek bundada diğer arkadaşlardın itirazları sadece Davut beyle uğraşmak istermiş gibi bişey olmuş.

SAYGILAR, HÜRMETLER....
[/QUOTE]
 
Fırat Bey,
 
Umarım yukarıda yazmış olduğum mesajı okuduktan sonra, Davut Bey ile uğraşmak gibi bir niyetimizin olmadığını siz de kabul edersiniz.
 
Sağlıklı günler...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

black_bladeÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
Mesaj: 138
black_bladeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 12:12

Oğuz bey Dvut bey zaten burada yapmak istediği şeyi dile getirmiş sonrada hatalarını anlamış ve gerekli düzenlemelere baş vurmuştur dediğiniz gibi lpg tüpü ilk düşünceydi ve Davut bey bunun zararlarından arındırabileceğini düşünmüş sonrada sonrada lpgyle uğraşmamak için başka bir yönteme(klima tüpü) başvurmuş. Lütfen forumu iyi okuyalım burada lpg tüpünün olup olmayacağı tartışılmış ve klima tüpünün kanısına varılmıştır.

SAYGILAR HÜRMETLER...
black_blade2009-02-13 12:15:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 12:37
Fırat Bey,
 
Konuyu ilk gününden beri takip ediyorum. Onun için nasıl devam ettiğini de gözlemleyebiliyorum.
 
Bu veya benzeri bir şekilde açılan herhangi bir konu, tartışmalarla şekillenebilir. Benim buna bir itirazım yok. LPG tüpünün doğru karar olmadığı, bunun daha basit yollarının olduğu konusunun açıklığa kavuşmasında hem fikiriz.
 
Ancak, benim şiddetle itirazım olan konu şu ki: Açılmış olan konunun ilk mesajı değiştirilmemelidir. Davut Bey, düşüncesinin doğru olmadığını anladığı andan itibaren bunu diğer mesajları gibi devam ettirmeliydi. Bu şekilde, neyin nasıl düşünüldüğü, ne gibi olumlu / olumsuz görüşler beyan edildiği ve varılan netice ortaya çıkardı.
 
Bu başlıkta yapıldığı şekilde, orijinal mesaj değiştirilerek, yaklaşık 4 sayfa boyunca yazılmış olan itiraz mesajları, sanki durduk yere yapılmış, konu ile alakası olmayan, sadece konu sahibi Davut Bey'i yıpratmak için yazılmış gibi bir duruma düşmüştür.
 
Dikkatinizi çekerse, ben ve itiraz eden tüm diğer arkadaşlar, tüpün evde doldurulmasına değil, kesilmesine karşı çıktık.
 
Bu forumda, her tür konuda sonsuz tecrübeleri olan arkadaşlarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz olduğu gibi, hiçbir teknik konuda bilgisi olmayan, burada verilecek fikirleri, doğrudan uygulamaya çalışabilecek arkadaşlar da olabileceğini unutmamalıyız. Sonuçta, bilgi paylaşıldıkça artar, doğrudur. Ancak, paylaşılan hatalı bilgi, geri dönülemez sonuçlara neden olabilir.
 
Bu nedenle, amacımızın Davut Bey ile uğraşmak, O'nu yıpratmak olmadığını tekrar belirtmek isterim. Sonuçta, ne ben Davut Bey'i tanırım, ne de Davut Bey beni tanır.
 
Sizin mesajınızı alıntı yaparak yazmış olduğum cevaba bakarsanız, itiraz ettiğim konunun da bu olduğunu görebilirsiniz.
 
Ne de olsa burası bir tartışma platformu. Herkes fikirlerini açıklayacak, bu fikirler üzerinde tartışılacak ve mümkün olan en mantıklı cevaplar bulunacaktır.
 
Sağlıklı günler...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

black_bladeÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
Mesaj: 138
black_bladeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 13:57

Biz Davut beyle aynı mahalledeniz genelde projeleri beraber düşünürüz kendi üyeliği bi konuda  yazım hatası yüzünden 10 günlük askıda  şu an Davut bey  yanımda benim üyeliğimden konuşuyor.

DAVUT BEY;
 
Benan bey size öncelikle açıklık getirip konuyu anlaşılır şekilde ne amaçlı olduğunu değerli form üyelerine sunduğunuz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.
 
 
Arkadaşlar benim ilk yapılış metnini düzeltmekteki amacım projeyi ilk gören kişinin direk olarak  o konunun yanlış olduğunu ve kendilerini zarara uğratacağını düşünüp projeye önem vermesini  etkileyebilir  ve bende o yüzden ilk yapılış aşamasında düzeltme gereği duydum bazı arkadaşlar konuyu ve yorumları okumadan cevap yazıyor bende bu yüzden bazı sorulara 4-5 sefer aynı cevabı yazmak zorunda kalıyorum. İlk  yapılıştaki düzeltme amacım budur.
 
SAYGILAR, HÜRMETLER
black_blade2009-02-13 13:58:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir