Elektrik Kesintisi Sonucu


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2007 21:23
Valla elektrik kesilince arada bir akvaryuma ben hava pompalıyorum hortumlaLOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgasürenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2005
İl: Bursa
Mesaj: 818
tolgasürenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2007 23:36
Elektrik kesintisi yüzünden ben de 2 discusumu kaybetmiştim 1,5 2 yıl önce Cry

Malesef bu Ankara'da çok yaşanan bir şey. Zırt pırt elektrik kesiliyor. Bir de başkent olacak... Bu arada ben Keçiören'deyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

different46Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/01/2007
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 475
different46Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2007 23:42
[QUOTE=goktugy]Emrah Bey, Yapı kredi sigorta'da benim akvaryumlarım (4 adet ) poliçe kapsamında. Ben onu uygun bir zamanda öğreneyim canlıları da kapsıyor mu bilmiyorum, benimkisi sadece fikir.[/QUOTE]
 

MADDE 12.-  Kapsama alınacak bitkiler, bitkisel ürünler ve seralar, tarımsal yapılar, tarım alet ve makineleri ile çiftlik hayvanları için kuraklık, dolu, don, sel, taban suyu baskını, fırtına, hortum, deprem, heyelan, yangın, kaza ve zararlılar ile hayvan hastalıklarının neden olacağı zararlar ve/veya tarım sektörü bakımından önemli görülecek diğer risklere ilişkin teminatlar Kurulun teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.

Kaynak :

Arkadaşlar Türkiye'de şuan itibariyle süs balıklarının sigortalarını yapan şirket veya kurum mevcut deyil. Tatlı su ve Tuzlu su akvaryumları doğal ortamdan veya yapay adaptasyon evrimi geçirmiş balıkların yaşatılması için her ne kadarda uygun koşullar sağlansada risk teşkil etmekte. Şirketlerin size verebileceği sadece akvaryumunuzunda olabilecek cam kırılması olabilir veya sizin için değerli olan eşyaların riziko ve sözleşme şartları kapsamında sigortalanmasıdır. Teminat ödeme konusunda ise ödeme yapılacak şartların oluşmasıdır. Buda sözleşmeden geçen ibarelerin gerçekleşmesi ve aksine durum söz konusu olmaması lazım.

Sigorta mevzuatları, kapsamları, teminatları, kanunları vs. bilgi için http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb adresini ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goktugyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1501
goktugyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2007 08:25
İbrahim Bey, kapsamın içeriğini bilmiyorum. Sadece sigortalattırdım. Sigorta ile ilgilenen bir arkadaşımıza, sigorta yaptırdığım yerin ismini yolladım. Yalnız şunu biliyorum patlama gibi durumlarda da hasarımız karşılanacak. Elektrik kesintisi konusunda yasal dayanak oluşturabilir diye yazdım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ermasterÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 7
ermasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2007 09:30
Arkadaşlar elektrik kesintisi için en iyi çözüm akvaryumcudan şarjlı bir hava motoru almak .Elektrik kesintisinden sonra yaklaşık 3-6 saat arası hava veriyor(tabi akünün kaliteli ve yeni olmasına bağlı) Elektrik kesintisi sonucu akvaryumdaki bütün balıklarımı kaybettikten sonra buldum.          
     Akvaryumcuların hemen hemen hepsinde vardır bu hava motoru. Tabii siz sormadan almanız tavsiyesinde bulunmazlar. Önce balıklarınız ölecek siz gideceksiniz yanlarına balıklar elektrik kesintisinden öldü diyeceksiniz.Onlarda önce yeni balıkları sattacaklar sonra hava motorunu.Bende RAMBO EP-1200 MARKA şarjlı hava moturu var. 60 ytl ye almıştım. tabi garanti için senede bir 5 ytl verip aküyü değiştirebilrsiniz.
   Arada bir evde bulunduğunuzda fişi çekip akünün ne kadar gittiğini kontrol etmekte yarar var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir