Elektrik akımı
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2015 15:33
Merhabalar akvaryumumun suyunu değiştirirken elim çerçeveye değdi ve sanki kıllarımı yolarcasına canıma acıdı bende suya kontrol kalemi soltum ve ışık yanıyordu duvara dokununca ışığın şiddeti arttı . Isıtıcıyı çekince ışık sönmedi ısıtıcıyı taktım filtreyi çektim ışık söndü sizce neden filtrem eşektrik kaçırıyor molilerde sotun yok ama hamile dişi platiler ve betta etkileniyor gibime geldi rotula bitkileride bu akıödan ötürü galiba ölüyorlar filtreyi çöpe atimmi ne yapmam lazım ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2015 15:40
Filtreyi en kısa sürede sudan uzaklaştırın. Çöpe atmadan önce anlıyorsanız dilerseniz inceleyin ancak suyla temas eden elektrikli aletler şakaya gelmez. Ufak denebilecek akımlar bir koldan girip diğerinden çıktığında kalp krizine neden olabilir.
Cihaz yeni ise aldığınız yere götürüp tamir/değişim isteyebilirsiniz. Eski ise yenilemek için bahane olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2015 16:14
Cihaz galiba 7 yaşında bayağı eski tarihi eser 😄😄😄 eskidende bu vardı ama çok azdı bısefer canım acıdı ya ben direkt çöpe atim bunu cuma gününe kadar dayanır mı balıklar ışıklandırma ve bitki var elektrik giriş kısmını sudan dışaroda bırakıraam çarpılma olcağıno sanmıyprum cuma günü yenisini alcam bakalım önerdiğiniz marka var mı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2015 16:40
[QUOTE=batuhan.ylmz]Cihaz galiba 7 yaşında bayağı eski tarihi eser 😄😄😄 eskidende bu vardı ama çok azdı bısefer canım acıdı ya ben direkt çöpe atim bunu cuma gününe kadar dayanır mı balıklar ışıklandırma ve bitki var elektrik giriş kısmını sudan dışaroda bırakıraam çarpılma olcağıno sanmıyprum cuma günü yenisini alcam bakalım önerdiğiniz marka var mı ?[/QUOTE]
Bence cumayı beklemeyin. Kısa devre felan derken balıkları geçtim ev ahalisi varsa birine zarar gelmesin. Ucuz bir hava motoru 2 metre hortum bir de hava taşı ile oksijensiz kalmalarını engelleyin sonra iç filtre aldığınızda hava motoru kenarda yedek malzemeniz olur.
Çok balık yoksa ve hacim büyükse ve bitki varsa idare eder ama balık yükü fazla ve bitki az ise ertesi günün sabahı balıkları su yüzeyine yakın solumaya çalışırken görebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2015 17:19
Elektronik mühendisi olan bir akvaryum sever olarak düşüncem;
Filtreyi direk çöpe atmanız ve yenisini almanız. Tamirini pek tavsiye etmem.
Filtreyi çıkarırsam yenisini almam uzun sürer diyorsanız;
Önce filtreye gelen kabloda sıyrılma, deformasyon var mı kontrol edin. Varsa kabloyu değiştirmek veya su geçirmeyecek şekilde sıyrık bölgeyi silikonlamak sorunu çözecektir. Sıyrık kontrolünden emin olamıyorum diyorsanız kablo dışarıda kalacak şekilde filtre suda kalsın, kaçak kesiliyorsa sorun kablodadır. Kesilmiyorsa;
Anlattığınıza göre akvaryum suyu filtre motorunun elektrik hattına (muhtemelen filtre motoru bağlantı noktalarına) temas edecek şekilde içeri sızmış. Eliniz yatkınsa filtrenizi siz, değilse eli yatkın bir arkadaşınızla sökün. Filtre pervanesinin takılı olduğu mili bloke etmeyecek şekilde etrafını, izole edilmeye çalışılan yerleri, yeniden silikonla izole etmeye çalışın. (pervane sökükken). Silikon kuruduktan (4-5 saat civarı) sonra tekrar filtreyi toplayın.
Tekrar kaçak konrolü yapın. (akvaryum dışında bir suda).
Yine kaçak devam ediyorsa;
Filtreyi çöpe atın, en kısa sürede filtre veya geçici olarak hava motoru edinin. Onada imkanım hemen olmaz diyorsanız, sürekli dinlenmiş su bulundurun ve akvaryumun balık yoğunluğuna göre %10 - %40 arası su değişimi yapın. 3-4 günde bir olabilir..Filtresiz ve motorsuz idare edecektir.
Kaçak devam etmiyor problem çözülmüşse , en kısa sürede yeni filtre edinip bunu yine çöpe atın.
Kaçağı kesilmiş olsa bile bende fazladan bir filtre var diye arkadaşlarınıza da hediye etmeyin. Bu işin şakası yok.
Son olarakta akvaryuma bu problem çözülene kadar herhangi bir sebepten dolayı tuz, ilaç, sıvı gübre vs..katkı maddesi koymayın. İyon yoğunluğunu arttıracağından elektriğin balıklar üzerindeki olumsuz etkisini arttıracaktır.
Herkesin içinin rahat etmesi için şimdiden filtreyi akvaryumdan bir çıkarın.
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2015 18:31
http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=ptm750bs310&categoryId=24001756&sku=PTM750BS310&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=CObeufr0w8QCFQTJtAodE3cAew Merhaba öncelikle verdiğiniz cevaplar için hepinize çok teşekkür ederim şuan filtre fişe takılı değil ben sıyrık gibi gelen kısmı sudan dışarı çıkarıp bir deneme daha yaptım suya kont. kalemini soktuğum zaman ışık sabahkinin onda biri kadar şiddetle yanyor ana giriş yerine tuttuğum zaman ise ışık normalden çok çok fazla parlıyor ben kesinlikle bu filtreyi atıcam öncelikle korkmayın kuvvetli bir çarpma gücü yok ama yinede bu akım balıkları öldürebilir hamile balıkların karnındaki bebeklerin ölmesine sebep olabilir bu nedenle filtre artık çöp idareten bir filtrem var hatta linkteki gibi bir hava filtrem var sizce bu hava filtresi nasıl hava hortumu ve taşı koysam bana verim veriri mi birde canlı doğuran besliyorum siz nasıl bir filtre önerirsiniz bana kibar ve kullanışlı birşey istiyorum birde hava hoortumu zamanla taşlaşıyor bu suyun kirecinden midir ? Vede suya metilen mavisi damlattım 2 damla tank 50 litre bir sorun olur mu ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2015 11:28
Yazdığınız linkte hava motoru var ,hava motoru tek başına filtreleme yapmaz , sadece sudaki oksijeni arttırmak amaçlı kullanırsınız. Akvaryumcunuzdan bir pipo filtre alın, ucuzdur (resimlerdeki gibi, hangisi hoşunuza gidiyorsa ) ve filtrenin hava bağlantı yerine hava hortumunuzu takarsanız bir iç filtreniz olmuş olur.
Son kısımdaki soruları unutmuşum yazarken.. Canlı doğuran bakıyorsanız resimlerdeki filtrelerin hepsi işinizi görür ve tavsiyem akvuryumunuzu bol bol bitkilendirmeniz ve oyuklu taşlar kullanmanız (akvaryum 50lt olduğundan çok büyük taşlar kullanmayın yerden kayıp olmasın). Yavrulara saklanacak yer olur.mai_41 2015-03-26 11:43:40
Bulduğunuz hava motoru tek çıkışlı, hem hava taşı hem pipo filtreyi aynı anda kullanmak istiyorum derseniz, hava motoru çıkışından sonra havanızı bir "T" ile ikiye bölebilirsiniz.(1 tl fiyatı var)
"T" ile ikiye böldüğünüz havanın pipo filtre tarafına giden kısma kısıcı vana koymanız gerekecek. (buda 1 tl)
Kısıcı vanayı koymazsanız hava taşının direnci , pipo filtreye göre çok olduğundan tüm hava filtreye gider, taştan hava çıkmayabilir. Vana ile filtreye giden hortumun havasını taştan hava çıkana kadar kısabilirsiniz. Kısıcı vana yoksa geçici olarak hortumu çamaşır mandalı ile sıkıştırarakta aynı işi yaptırabilirsiniz ama çirkin görünür.
Son olarak 50lt akvaryuma o hava motoru her türlü yeter.
Yazdığım bir çok şeyi biliyor olabilirsiniz zaten ama konuları inceleyen ve bu bunları bilmeyen arkadaşlarında olabileceğini düşünerek resimlerle netleştirmek istedim. Kolay gelsin.
Son kısımdaki soruları unutmuşum yazarken.. Canlı doğuran bakıyorsanız resimlerdeki filtrelerin hepsi işinizi görür ve tavsiyem akvuryumunuzu bol bol bitkilendirmeniz ve oyuklu taşlar kullanmanız (akvaryum 50lt olduğundan çok büyük taşlar kullanmayın yerden kayıp olmasın). Yavrulara saklanacak yer olur.
Metilen mavisinin 2 damlasından yararlı veya zararlı etki olacağını sanmıyorum. Hastalık olmadıkça ben kullanmıyorum açıkçası. Koruma amaçlı damlatıyorsanız, 50 lt için 1 tatlı kaşığı KAYA TUZU veya turşu yapımında kullanılan İYOTSUZ tuzu 1 bardak suda eritip akvaryuma ekleyin parazitlere karşı daha koruyucu olacaktır. ( kesinlikle sofralarda kullandığımız iyotlu sofra tuzunu kullanmayın) Su değişimlerindede su düzenleyici kullanmanız yeterli.. Metilen mavisini gerçekten hastalık sebebi ile kullanma ihtiyacı doğarsa akvaryumdaki taş dekor vs.. herşeyi mavi yapacağından önceden akvaryumdan çıkarmanız gerekecek ve kullanmadan önce forumları bol bol inceleyin. Tekrar kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir