El Dozlama Alg Ve Gelisim Problemleri


AltispinozaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2017
İl: Bursa
Mesaj: 886
AltispinozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2017 12:18


Abi fiyatı da uygun supermiş [:)]Tamam abiler simdi kafamda su var,
1 sirkülasyon motoru alacagim
Sunsun 1000l/h gibi birşey lazim 2000l debi çok sirkülasyon yaptı çünkü.
Tam filtrenin sprey barının karşısına olacak.

Altına benim mevcut ısta 3in1difüzöru koyacagim ki motordan kabarcıklar ufalsin tum tanka yayılsın.

Demir gübresini değiştirmeyi düşünüyorum Erhan abi nin DTPA selat önerisi hoş göründü. Ayrıca fosfatı da baglayamayacagi için dengesizlik olmayacak.
Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek inşallah güncelleyeceğim.
Ayrıca askorbik asit de almayi düşünüyorum, bildiğiniz c vitamini kloramin gidermek için. Suyu dinlendirmek için ne yazık ki yerim yok daha önce low techte klorlu sudan dolayı balık kaybedince biraz yoğurdu üfleyerek yiyorum artık.
Bakalım bize ne gösterecek çözümler.
Erhan abi bu arada parvualar ne alemde 2 ay önce konu açmıştım belki hatırlarsın gelişme var mı seninkilerde. Benim bitkiler çok tın tın gidiyor,cladophora temizlerken sokuyor tekrar ekiyorum başka tabana geçmeyi bile düşündüm[:(]

[QUOTE=MEGALODON34]Cafe Bey' e dediklerinde katiliyorum.

[URL]http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm[/URL]

Bu siteden yosun sorunlarinizin neden olustugunu ve cozumunun ne oldugunu rahatlikca bulabilirsin. Tum yosunlarin genel nedeni yetersiz Co2 veya CO2 dalgalanmasi dengesiz verilmesidir. Yasadiginiz sorunlarda Cafer beyin dedigi gibi sirkilasyon probleminden de kaynakli.

Onceki kurulumumda sizinle ayni sorunlari yasadim. Cozum olarak Co2 yi duzenli ayarladim ve sirkilasyonu kuvvetlendirdim. Size Eheim surface skim 350 alin desem o cihazin en dusuk kullaniminda da sirkilasyon yeterli gelmeyebilir. Ama yuzeydeki yaglanmayi ve kopmua bitkileride toplama gibi bir faydasi var.

Siz en iyisi dalga motoru alin. Tankiniza gore nasil bir dalga motoru almaniz gerektigini bilmiyorum ancak dalga motoru sirkilasyon problemini cozecektir. Ekstra olarak eheim surface skimi alabilirsiniz. Tankin icinde suyun dolanmasi gerekiyor o yuzden 2 tarafli sirkilasyon iyi olur.

Co2 nizide duzenli ayarladiktan sonra sorununuz kalmayacaktir diye dusunuyorum. Gubrelemeyi zaten yuksek yapiyorsunuz isik siddetinizde iyi duruyor. Gubrelemeyi daha fazla cikarmaya gerek yok.

Biraz uzun oldu ama sonuc olarak; yosumlari temizleyebildiginiz kadar temizleyin ardindan Sirkilasyon ve duzenli CO2 vermeye calisin bakalim durum ne olacak.
[/QUOTE]

yine rahatsız ediyorum sizleri ama yabancı bir forumda da yazdım Arkadas mg eksikliği olarak okudu fotoğrafları.

Ben de emin olamadim 82 ppm mg sertliği var çeşme suyum da 82/2.5 neredeyse 33ppm mg demek .

Ben de bir süredir açık renk yaprak aldigimi eski yapraklarda kalan demir eksikliği olabileceğini söyledim. Sanirim ikisini de dozlamam lazim ama ottolar bundan nefret edecek heralde ne düşünüyorsunuz?
Link aşağıda arkadaşlar.

https://www.ukaps.org/forum/threads/algae-with-ei-dosing.50102/#post-492049[EDIT]Altispinoza,2017-06-21 14:43:02[/EDIT]

Beğenenler: [T]178704,MEGALODON34[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MEGALODON34Çevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 346
MEGALODON34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2017 16:18
Gübreler ile alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Estimative Index metoduna göre dozluyorsunuz fazlasıyla. Çeşme suyu kullandığınız için bu çeşme sularında da bitkilerin az miktarda kullanacağı besinler vardır bu yüzden besin eksikliği olacağını düşünmüyorum.

Söylediklerim kesin olmamakla birlikte bence; Siz tankınıza uygun dalga motoru alın sirkilasyon güzelce bitkiler arasında usulca dolansın, CO2 seviyenizi indicator yardımıyla açık yeşil sarıya yakın renkte tutmaya çalışın. Bu CO2 seviyesi bir gün koyu yeşil, diğer gün sarı, öteki gün mavi şeklinde dalgalanma oluşturmasın. Birde en önemlisi ışıklar açıldıktan kapanana kadar su içerisindeki CO2 seviyesinin yükselmesi gerekir. Örneğin: ışıklar açıldığında indicatorun rengi yeşil ise kapanana kadar sarıya yaklaşsın, kesinlikle düşmesin.

Sonuç;
1. Su değişimleriniz haftada 1 %50 çeşme suyundan yapmaya devam edin (dinlendirebilirseniz dinlendirin, dinlendiremiyorsanız bile takın hortumu çeşmeye aynı sıcaklıkta su ile doldurun sonrasında su düzenleyici bazen bakteri kültürü ekleyin).
2. CO2 seviyeniz yukarıda belirttiğim gibi düzenli ve yüksek miktarlarda ancak canlıları bayıltmayacak öldürmeyecek düzeylerde verin.
3. Gübrelemenizi değiştirmeyin Estimative Index değerlerininde fazla üstüne çıkmanıza gerek yok.
4. Biran önce tankınıza yetecek şekilde dalga motoru bulup tanka ekleyin.
5. Yosun yiyici tayfadan edinin; amano karides bulabilirseniz (şuan piyasada yok) amano alın, otocinclus, SAE alabilirsiniz ancak yem yemeye alıştığında yosun yemiyor sinir bozucu olabiliyor ben almıyorum elle temizliyorum :D, nerite alabilirsiniz.

Yukarıda söylediklerim kesin olmamakla birlikte denemekte fayda vardır. Üstadlarımız konuyu gördüklerinde yanlış olan yerlere değinirler.

Teşekkür Edenler: [T]196907,Altispinoza[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AltispinozaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2017
İl: Bursa
Mesaj: 886
AltispinozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2017 16:46
Dalga motoru,dtpa selatlı demir alınıp co2 yavaş yavaş arttırılacak. Muhtemelen sirkülasyon olmadığı için sürekli sarı olan dropchecker beni aldattı. Simdi çok dikkati bir biçimde canlı hayatını tehlikeye atmadan co2 yi basicam.

Emrah Bey ile de irtibata geçtim sizin söylediklerinizi söyledi hepinize çok teşekkür ederim, gerçekten çok yardımcı oldunuz.
Aslında sae ve nerite var akvaryumda ama sae nin diatom dışında ilgilendiği yosun görmedim yem de yemiyor ne yiyor bilmiyorum nerite de nitrattan rahatsız sanırım pek keyfi yok gibi, karides tankına alabilirim onu.

Bayramdan sonra en kısa sürede işleme başlıyorum. Sorun demir ve co2 , herkes hemfikir.
Tekrardan hayırlı günler dilerim güncellemeye çalışacağım.[:iyi:]
[:iyi:][:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir