Eheim yeni tank


BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 15:12
Tolga bey makrakanta hiç beslemediğimden dolayı davranışlarına şahit olmadım. Ancak şöyle bir birşey var hem etcil ve otcul (sürekli otçul beslemek zorundasınız ) hemde beyaz benek hastalığına çok çabuk kapıldığını hatırlar gibiyim. Bu yüzden hastalıkları neticesinde yavrularınıza zarar gelmesini istemem. Yok ben şahit olmadım diyorsanız da madem yavru olarak gelecek red rainbow larınız makrakantalarla yavrudan alışmaları sıkıntı yaratmayacağı düşüncesindeyim. Tabi bu konuda uzman arkadaşların bilgi vermesi daha iyi olur. BURHANERCAN2011-07-06 15:13:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgasoyluÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2010
İl: Bursa
Mesaj: 15
tolgasoyluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 15:17
Uzman görüşlerini bekliyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ManowaRÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2009
İl: Yalova
Mesaj: 82
ManowaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2011 00:30
Öncelikle, makarantalar omnivor olmakla beraber sadece herbivor beslenme ile yaşamaları için gerekli enerjiyi alamazlar çünkü herbivor sisteme sahip canlılar yedikleri besinlerden enerji ve protein elde etmek için omnivor canlılardan daha çok enerji haracarlar. Buda makarantalarınızın rainbowlarınızın beslenme düzeninden dolayı zar zor hayatta kalacakları anlamına gelir.Ayırca ilk kurduğunuz akvaryumunuzdaki kayalar Trop. lar için uygun olmakla beraber düzeninden dolayı bir sıkıntı yaratacaklardı ki bunun sebebide tankınızın ebatları ve taşların dağılımının ebatlarından ötürü  zor olmasıdır. Sonuçta Tanganyika gölünün içi SADECE yuvarlak hatlı ve saklanmaya müsait kayalardan ibaret değil. Kullandığınız buz taşları ( Ham doğal taşlar sınıfından) kalker yapıda olmasına karşın yıllanmış ve karbon soğurması oluşarak sertleşmiş kayalardır ve salınım yapmaları söz konusu değildir, ayrıca keskin hatlı görünmesine karşın kesici değiller. Trop. akvaryumlarında yuvarlak hatlı kaya kullanımı görsel olarak tanganyika yı taklit etmeye naziredir ama göl içindeki taşlar doğal ortamlarında o balıkların yemek kaynaklarının tabaklarıdır, akvaryumda ise biz yemeklerini zaten gökten düşürüyoruz tabağa gerek kalmıyor :) Kaç kişinin akvaryumundaki gnays ların alg tutarak troplarına besin oluşturduğunu merak ediyorum ! Ha ama o taşları akvaryumunuzdak çıkartmış olmanızdan mutluyuz o ayrı :)

Rainbowlarınızı allah nazardan saklasın sağlıklı bir şekilde büyütmenizi temenni ederim, akvaryumunuz gayet güzel ve balıklarınız için işlevsel.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir