Düşük Destekli Ormancık(sayfa 2 yeni resimler)


birol2003Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 262
birol2003Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2011 21:42
[QUOTE=hedayse]Onur Maşallah git gide tankın güzelleşiyor. Yakında boynuz kulağı geçecek gibi... Onur şimdi takip edip hevesini almaya bak, bir süre sonra hangi balığın yavruladı kaç yavu olmuş vs. takibini yapamaz hale geleceksin. Bu arada zeytinlerin gövdelerinden köklermi çıkarmışlar bana mı öyle geldi ?[/QUOTE]
 
Hakan bey bitkilerin gövdelerinden kökler çıkarmasının ne gibi sakıncaları var benim tankımdada benzer bir durum varda
 
Onur bey sizin tankınızda gerçekten güzel görünüyor bir maşallah diyelim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 12:16
Birol Bey, köklerin çıkmasının hiçbir sakıncasını ne gördüm nede bir yerde okudum. Bana göre güzel bir durum aksine.
 
Onur tankın güzel olmuş maşallah. Umarım dediğim gibi tutarlar glossolar.  Mümkün mertebe uzayan zeytinleri üzerine gölge yapmamasını sağla buda yani.
 
Onur yapraklardaki delinmelerin yoğunlaştığı bir dönemden bende geçtim. Kendimi ışık muhabbetine o kadar kaptırmıştım ki, neredeyse önceden 2 ayda tanka verdiğim gübreyi 1 haftada tanka vermeye başladım. Sonrasında yapraklar yoğun deliniyor diye potasyumu çoğalttım, yapraklarda bozulma oldu bu sefer dedim mikro element istiyor verdim mikroyu ekil bozuklukları gitti yapraklardaki delinmeler bir türlü gitmedi. Keza camlardaki yeşil noktalar cabası.
 
Daha bilgili abilerimize sorduğumda ise (ki konumdan da okuyabilirsin) tankın ışığını yoğunlaştırınca işleri hızlandırmış oldum, potasyumu çok verince mikro elementin tüketimi hzılandı, mikroyu çoğalttık, nitrat fosfat alarm verdi işler allak bullak oldu.
 
Sonra eski düzen normal 2 adet t8 floresana geçirdim sistemi, 2 defa su değiştirdim %25 + %30 sonrada tankı kendi haline bıraktım ve yaklaşık 12 gündür ne gübreleme nede su değişimi yapmadım. Çok fazla besin verince de sorun oluyor. Hani sorun çözülür ama bütün NPK (nitrat fosfat potasyum) ları tam vermek + mikro elementi güzel vermek + ışığıda iyi sağlamak gerekiyor ki geriye zaten bi CO2 kaldı onuda versek al sana Hi-tech. Bizim tankımızın mantığını bozuyor.
 
Geçtiğimiz dönemlerde bol sudeğişimi yaptığım zamanlarda tankın dengesini bozup yosuna meydan vermiştim ve nitrat takfiyeleriyle sorunu gidermiştik. Sonra sağolsun akvaryum konusunda bana hep yardımcı olan İlker abi 'nin tavsiyesi üzere gübreleri kısıp, tankı kendi haline bırakınca tankımın güzel gelişimlerini görmüştüm.
 
Özetlersek, düşük destekli tanklara çok fazla gübre vermeden, su değişimlerini aksatarak tankta belıklar ve yemleme sayesinden nitrat ve fosfat birikimini sağlayıp çok az miktarlarda (hani 15 ppm potasyum takıntım vardı ki bu bile fazla 10 ppm seviyesi dahi yeterli olur) potasyum ve mikroelement ekleyerek güzel ve sağlıklı şekilde bitkiler yetiştirilebiliniyor. Bu sayede bitki yosun arasında besin rekabeti sağlanıyor ve bitki yoğunluğu fazla ise rekabeti bitki kazanmış oluyor.
 
Son 2 haftalık süreçteki takip ve gözlemlerime göre tankta işler yoluna girdi bitkilerin yapraklarıdaki dökülmeler ve delinmeler azaldı. Bundan sonraki uygulamamda 5-8 ppm seviyelerinde potasyumu sabitleyip haftalık 1ml seachem flourish vermek olacak lakin 2 hafta kadar daha tankın açlık grevi sürecek muhtemelen.
 
Saygılar...
 
(Yazdıklarım tamamen kendi tankımdaki gözlemlerime istinaden yaptığım yorumlardır, herkesin tankındaki canlı yoğunluğu ve bulunduğu bölgenin suyu farklı yapıda olduğu için kesin olarak aynı şeyler yapılarak başarı sağlanacak diye bir kaide yoktur. En güzeli benim yaptığım gibi deneme yanılma yoluyla ve tankınızı gözlemleyerek en güzel sonuçları kendinizin bulması olacaktır.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur alpÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 414
onur alpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2011 19:00
Dediklerinde haklısın abi. Deneyerek sistemi oturtmak, ezbere gitmemek lazım. Müsait bir zamanda gidip test alıp dengeyi sağlayacağım. Bu sırada ne yapmam gerekir? Su değişimi yapmadım. Haftalık 0.5ml gübreyi de eklemedim. Yosun problemim yok tek sorun tabanda beyaz kar gibi şeyler birikiyor. Yemlemeyi azalttım ama yine de az da olsa var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir