Duboisi Yavruları İç Parazit Ve Sonrası


Orhun35Çevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2018
Mesaj: 11
Orhun35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2019 22:31
Herkese Merhaba;
30 tane duboisi bulunan 300 lt tankımda birkaç yavrunun ince iplik gibi dışkılaması ve aşırı stresli görünmeleri sebebiyle iç parazitten şüphelendim. Tropheus konusunda oldukça tecrübeli üretimci bir arkadaşıma da danışıp hemen tedaviye başladım. 50 litreye 1 tablet gelecek şekilde sera bactopur direct tableti suda eritip akvaryuma ekledim. Ayrıca sindirimi hızlandıracağı tavsiyesiyle bir miktar epsom tuzunu suda eritip onuda akvaryuma ekledim. Akvaryumun da üzerini örtüp karanlık bir ortam olmasını sağladım. Bu esnada üç gün boyunca balıklarımı yemlemedim.

İlk gün herhangi bir sorun yoktu. Tedaviye başlamadan önce olduğu gibi balıklarımın bir kısmı hala eskisi gibi hareketli bir kısmı ise stresli ve yeme ilgisizdi. İkinci gün arkadaşımın tavsiyesi ile akvaryum ısısını yükseltmeye başladım. Isıyı 26 dereceden 29 dereceye çıkardım bu işlemi 24 saat içerisinde yaptım. (Biraz hızlı olmuş olabilir. Isı yükseltmekte aceleci davrandığımı düşünüyorum.) Isı yükseltme işleminin akşamında balıklarımı kontrol etmek için akvaryumun örtüsünü kaldırdığımda üç tane yavrunun akvaryumda yan, ters ve akıntıya kapılarak sağa sola savrulduğunu gördüm. Bu üç balığı akvaryumdan çıkarıp ayrı bir kaba aldım. Kaba hava verip bir süre bekledim ve kendilerine gelmeye başladılar. Daha sonra tekrar akvaryuma eklediğimde bir saat içinde bir tanesini daha sonra diğer ikisini tabanda yan yatmış ölmüş şekilde buldum. ( Karantina tankı imkanım olmadığı için maalesef bu uygulamayı yapamadım)

Acil olarak akvaryumda %50 su değişimi yapıp havalandırmayı artırdım. Ertesi gün sabah herhangi bir ölüm yoktu ancak yavruların bir kısmının ürkek ve stresli davranışları devam ediyordu. ( Akvaryumum bol kayalıklı ve kayalıkların arkasından asla çıkmıyorlardı) Bir kısmı ise odaya girer girmez cama yapışıp benden yem vermemi bekliyordu. Yeme ilgisi olan balıklarım diğerlerine göre daha fazla boylanmış olanlar. Stresli olduklarını düşündüklerim ise boy olarak onlara göre daha küçük.

Sonuç olarak konu hakkında yorumlarınızı, yaptığım hata veya doğruları benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Şunu yapsaydınız kurtarabilirdiniz veya bu stresli ve hastalıklı durumun temel sebebini tropheus konusunda benden daha tecrübeli arkadaşlarımın yorumlamasını istiyorum.
Ölen yavruların ölmeden önceki hareketlerini videoya çektim. Linkini buraya ekliyorum. Herkese iyi hobiler.
[VID]https://youtu.be/OKXkfRPN1kk[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AdamecÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 08/11/2018
İl: Izmir
Mesaj: 934
AdamecÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2019 06:21
Devam edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir