Dondurulmuş Kurutulmuş Yem Verme Sıklığı


math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2017 07:35
Arkadaşlar Selam,

Gerek kankurdu olsun, gerek su piresi olsun dondurulmuş kurutulmuş yemlerin(frozen dried) üzerinde ana yemlerden farklı olarak haftada 1,2 defa verin gibi bir ifade var bunun sebebi nedir? Yeterli besini alamayacak olmaları mı? Yoksa balığa bu yemlerin bir şekilde zarar verecek olması mı?

Bir de burada bu uyarının doğruluğunu kabul eder isek doğrusu toplamda haftada 2 kere fd ürün vermek midir yoksa her fd üründen ayrı ayrı 2 kere verebilir miyiz eğer farklı canlılar ise? Yani elimde 3 çeşit fd ürün olsa mesela artemia, daphnia ve bloodworm toplam haftada altı kez verebilir miyim yoksa yine 2 kere mi vermem lazım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omersayarÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2016
İl: Ankara
Mesaj: 1032
omersayarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2017 08:55
Ben günde 2 öğün yem veriyorum, genelde bu iki öğünde canlı yem oluyor. Baliklarim çok sağlıklı hiç bir sorunları yok. Su piresi artemia Mikrokurt veya donmus kan kurdu bence bunlar asıl sağlıklı olanı... Size bı animi anlatiyim; Ankara'da çoğu insanın bildiği bir dönerci var, eskiden akvaryumları vardı hala varmıdır bilmiyorum, ömrümde gördüğüm en hareketli en büyük Japon'ları orda gördüm. Ne verdiklerini sorunca, etin artan kısımları ile beslediklerini söylemişti. Burada sıkıntı suyun değerlerini bozmadan kullanmak zorunda, canlı yemdede o yüzden dikkat etmek gerekli, çünkü çoğumuz Artemia vercez diye akvaryumda bir toz bulutu oluşturuyoruz :)[EDIT]sinan m.d,2017-09-10 21:32:37[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir